MV. ÖZÇELİK: “FABRİKA KURANA 4. BÖLGE DESTEĞİ VAR”

Gündem 18.04.2016 - 08:38, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

MV. ÖZÇELİK: “FABRİKA KURANA 4. BÖLGE DESTEĞİ VAR”

MİLLETVEKİLİ ÖZÇELİK: “FABRİKA KURANA 4. BÖLGE DESTEĞİ VAR”
AK Parti Aile ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı ve  Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Birkan İş, İl Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclisi üyesi Volkan Mengi, Hüseyin Okan, Necati Akhan ve AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte 2. OSB’de sahasında alt yapı çalışmalarında sonuna gelinmesini incelediler. Burada açıklama da bulunan Milletvekili Özçelik, " 1989 Yılında Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri ile Burdur 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) nin ilk adımları atılmıştı.  Burdur ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacak bu adımlar sonrası uzun yıllar Burdur, Isparta, Antalya Çevre Düzeni Planı beklendi. Plan tamamlandıktan sonra 2. OSB’nin yeri olarak Gökçebeğ Köyü BURTRAK Fabrikasının hemen yanındaki alan tespit edildi. Daha sonra kamulaştırma çalışmalarına başlanılarak, uzun bir süreç yaşandı. Mahkemelik konular oluştu. Sonuçta vatandaşımızın da rızası ile ödemeler yapılarak, kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Tabii kamulaştırma sırasında Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’dan 1 milyon TL, Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek,  özellikle Denizli Milletvekilimiz bir önceki ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi’den 3 milyon TL kamulaştırma ödenekleri alındı. Kamulaştırma İşlemleri sona erdikten sonra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı OSB Genel Müdürlüğü tarafından girişimlerimizle imar uygulama, parseller ile ilgili çalışmalar yapıldı. Bu süreçte mütevelli heyeti de çalışmalarına devam etti. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur Belediyesi hep beraber buradaki alt yapı ile ilgili kaynak bulmak adına çok yoğun çaba sarf ettik.  Gördüğünüz gibi 2. OSB’de inşaatlar başladı. Alt yapı ile ilgili yol güzergah çalışmaları yapıldı. Biz  Burdur Milletvekilleri olarak TEDAŞ ile olan konularda da devreye girdik. 2. OSB’nin içerisindeki dereler ile ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanımızın dere ıslahından destek verilmesi konusunda talimatları oldu. Birlik ve beraberlik içerinde Burdur ekonomisine katkı sağlayacak, istihdam oluşturacak yeni fabrikaların kurulacağı bir alandayız. Bu yıl içerisinde diğer yeni fabrikalar da kurularak hem istihdam yaratılacak hem de ülke ekonomisine önemli katkılar bulunacak” dedi. “FABRİKA KURANA 4. BÖLGE DESTEĞİ VAR” Özçelik, "Şayet OSB’nin içerisine bir sanayici bir yatırımcı fabrika yaparsa 4 . teşvik bölgesinde gibi destek alacak. Dolayısı ile buraya yapılan bir yatırım 4. Bölgenin teşviklerinden yararlanacak." dedi.
MİLLETVEKİLİ ÖZÇELİK: “FABRİKA KURANA 4. BÖLGE DESTEĞİ VAR”

AK Parti Aile ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı ve  Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Birkan İş, İl Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclisi üyesi Volkan Mengi, Hüseyin Okan, Necati Akhan ve AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte 2. OSB’de sahasında alt yapı çalışmalarında sonuna gelinmesini incelediler. Burada açıklama da bulunan Milletvekili Özçelik, " 1989 Yılında Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri ile Burdur 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) nin ilk adımları atılmıştı.  Burdur ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacak bu adımlar sonrası uzun yıllar Burdur, Isparta, Antalya Çevre Düzeni Planı beklendi. Plan tamamlandıktan sonra 2. OSB’nin yeri olarak Gökçebeğ Köyü BURTRAK Fabrikasının hemen yanındaki alan tespit edildi. Daha sonra kamulaştırma çalışmalarına başlanılarak, uzun bir süreç yaşandı. Mahkemelik konular oluştu. Sonuçta vatandaşımızın da rızası ile ödemeler yapılarak, kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Tabii kamulaştırma sırasında Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’dan 1 milyon TL, Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek,  özellikle Denizli Milletvekilimiz bir önceki ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi’den 3 milyon TL kamulaştırma ödenekleri alındı. Kamulaştırma İşlemleri sona erdikten sonra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı OSB Genel Müdürlüğü tarafından girişimlerimizle imar uygulama, parseller ile ilgili çalışmalar yapıldı. Bu süreçte mütevelli heyeti de çalışmalarına devam etti. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur Belediyesi hep beraber buradaki alt yapı ile ilgili kaynak bulmak adına çok yoğun çaba sarf ettik.  Gördüğünüz gibi 2. OSB’de inşaatlar başladı. Alt yapı ile ilgili yol güzergah çalışmaları yapıldı. Biz  Burdur Milletvekilleri olarak TEDAŞ ile olan konularda da devreye girdik. 2. OSB’nin içerisindeki dereler ile ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanımızın dere ıslahından destek verilmesi konusunda talimatları oldu. Birlik ve beraberlik içerinde Burdur ekonomisine katkı sağlayacak, istihdam oluşturacak yeni fabrikaların kurulacağı bir alandayız. Bu yıl içerisinde diğer yeni fabrikalar da kurularak hem istihdam yaratılacak hem de ülke ekonomisine önemli katkılar bulunacak” dedi.

“FABRİKA KURANA 4. BÖLGE DESTEĞİ VAR”

Özçelik, "Şayet OSB’nin içerisine bir sanayici bir yatırımcı fabrika yaparsa 4 . teşvik bölgesinde gibi destek alacak. Dolayısı ile buraya yapılan bir yatırım 4. Bölgenin teşviklerinden yararlanacak." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.