Mv. Petek’ten Bucak için Müjde

Gündem 22.03.2018 - 15:01, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Mv. Petek’ten Bucak için Müjde

AK Parti Burdur Milletvekili, Adalet Komisyonu Üyesi, 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek Bucak için müjdeli haberi verdi.
İsrafın önlenmesini ve kaynakların daha verimli kullanılmasını amaçlayan Sıfır Atık projesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından Eylül 2017’de tanıtılmıştı. ‘Sıfır Atık’ projesinin ilki Çevre ve Şehircilik Bakanlığında uygulanarak 2023’e kadar Türkiye’nin her şehrinde tamamlanmış olması planlanıyor. Bucak Kaymakamlığı ve Bucak Belediyesi tarafından hazırlanan sıfır atık projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Bucak’da pilot ilçe seçilerek ilçenin her noktasında sıfır atık projesi ile daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre için uygulanmaya başlayacak.   AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek konuya ilişkin; “Böyle anlamlı bir projeyi himayesine alarak, Türkiye geneline mal eden ve birçok ülke açısından örnek bir başarı sergileyen değerli hanımefendi Emine Erdoğan’a, hazırlamış olduğumuz projeye gereken desteği sağlayarak kabul eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye ve ilçemizde bu projeyi uygulama aşamasında gerekli çalışmaları gerçekleştiren Bucak Kaymakamımız / Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Yalçın Sezgin Bey’e gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.   SIFIR ATIK NEDİR? Sıfır Atık”; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir. Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmakta ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Bu durum göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Bu nedenledir ki son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları hem bireysel hem kurumsal hem de belediye genelinde yaygınlaşmaktadır.   Sıfır atık yaklaşımının esas alınması ile sağlanacak avantajlar; Verimliliğin artması, Temiz ortam kaynaklı olarak performansın artması, İsrafın önüne geçildiğinden maliyetlerin azaltılması, Çevresel risklerin azalmasının sağlanması, Çevre koruma bilincinin kurum bünyesinde gelişmesine katkı sağlandığından çalışanların “duyarlı tüketici” duygusuna sahip olmasının sağlanması, Ulusal ve uluslararası pazarlarda kurumun “Çevreci” sıfatına sahip olmasının sağlanması, bu sayede saygınlığının arttırılmasıdır.
AK Parti Burdur Milletvekili, Adalet Komisyonu Üyesi, 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek Bucak için müjdeli haberi verdi.

İsrafın önlenmesini ve kaynakların daha verimli kullanılmasını amaçlayan Sıfır Atık projesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından Eylül 2017’de tanıtılmıştı. ‘Sıfır Atık’ projesinin ilki Çevre ve Şehircilik Bakanlığında uygulanarak 2023’e kadar Türkiye’nin her şehrinde tamamlanmış olması planlanıyor. Bucak Kaymakamlığı ve Bucak Belediyesi tarafından hazırlanan sıfır atık projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Bucak’da pilot ilçe seçilerek ilçenin her noktasında sıfır atık projesi ile daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre için uygulanmaya başlayacak.

 

AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek konuya ilişkin; “Böyle anlamlı bir projeyi himayesine alarak, Türkiye geneline mal eden ve birçok ülke açısından örnek bir başarı sergileyen değerli hanımefendi Emine Erdoğan’a, hazırlamış olduğumuz projeye gereken desteği sağlayarak kabul eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye ve ilçemizde bu projeyi uygulama aşamasında gerekli çalışmaları gerçekleştiren Bucak Kaymakamımız / Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Yalçın Sezgin Bey’e gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

 

SIFIR ATIK NEDİR?

Sıfır Atık”; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir.

Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmakta ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Bu durum göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Bu nedenledir ki son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları hem bireysel hem kurumsal hem de belediye genelinde yaygınlaşmaktadır.

 

Sıfır atık yaklaşımının esas alınması ile sağlanacak avantajlar;

  • Verimliliğin artması,
  • Temiz ortam kaynaklı olarak performansın artması,
  • İsrafın önüne geçildiğinden maliyetlerin azaltılması,
  • Çevresel risklerin azalmasının sağlanması,
  • Çevre koruma bilincinin kurum bünyesinde gelişmesine katkı sağlandığından çalışanların “duyarlı tüketici” duygusuna sahip olmasının sağlanması,
  • Ulusal ve uluslararası pazarlarda kurumun “Çevreci” sıfatına sahip olmasının sağlanması, bu sayede saygınlığının arttırılmasıdır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.