MÜZEDEKİ SANAT ÇALIŞMALARI SON AŞAMADA

Kültür 21.12.2013 - 10:17, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

MÜZEDEKİ SANAT ÇALIŞMALARI SON AŞAMADA

Isparta Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve Isparta’nın sembolü olan kültürel varlıklarımızın ve tarihimizin sergileneceği Etnografya müzesindeki sanat çalışmaları son aşamaya geldi.
Isparta Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve Isparta’nın sembolü olan kültürel varlıklarımızın ve tarihimizin sergileneceği Etnografya müzesindeki sanat çalışmaları son aşamaya geldi. İnşaatın yapım aşamasından son aşamasına kadar en hassas ve ince şekilde düşünülerek yapılması binadaki çalışmaları yavaşlatıyor. Vatandaşların müzeyi gezerken, her türlü sorunlar düşünülerek ve hiçbir vatandaşın yorulmadan müzenin tamamının gezilmesi için çalışmalar hassasiyetle sürüyor. Müzede ayrıca görüntüye de dikkat çekilerek müzenin özelliklerine uygun malzemeler monte edilmeye çalışılıyor. Bu günlerde müzenin kapısının önüne saçağı eklendi. Saçak kapıdaki geometrik desenlere uygun olması nedeniyle biyolojik desenlerle süslenmiş durumda. ayrıca saçak aşırı rüzgar ve kara karşı da gerekli tedbirleri alınmış durumda. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, müzedeki çalışmaları en yakından takip eden ve hangi taşın nereye konacağına kadar teferruatlarını da en ince noktasına kadar inceleyerek binanın yapımını tamamladı. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli tarafından açılışı gerçekleştirilen müzenin sanatsal çalışmaları da son noktaya geldi. Günaydın önceki gün müzenin giriş kapısının üzerine yapılan saçağı inceledi. İnceleme sırasında da müzedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Günaydın, “Müzemizin yatayının 30 Ağustos’ta Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçelinin gelişi ile açmıştık.bu günde binamızın dikeyini tamamladık. Müzemizde şu anda tefrişler yapılmaktadır. Gül heykelimizi dikmek için üç senedir uğraşıyorduk. Allah’ın izni ile gül heykellerimizi binamızın üzerine yerleştirdik. Binamızın kapısının üzerine bir saçak yaptık. Bildiğiniz gibi kapımızın motifleri Selçuklu ve Osmanlı mimari ile hazırlanmıştı. İşte bu özelliği üzerine yaptığımız saçak’ta da kullandık. Saçağın kapıya uygun olması için çaba gösterdik. Kapımızda geometrik desen saçağımızda biyolojik desen kullandık” dedi. 
Isparta Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve Isparta’nın sembolü olan kültürel varlıklarımızın ve tarihimizin sergileneceği Etnografya müzesindeki sanat çalışmaları son aşamaya geldi.

Isparta Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve Isparta’nın sembolü olan kültürel varlıklarımızın ve tarihimizin sergileneceği Etnografya müzesindeki sanat çalışmaları son aşamaya geldi. İnşaatın yapım aşamasından son aşamasına kadar en hassas ve ince şekilde düşünülerek yapılması binadaki çalışmaları yavaşlatıyor. Vatandaşların müzeyi gezerken, her türlü sorunlar düşünülerek ve hiçbir vatandaşın yorulmadan müzenin tamamının gezilmesi için çalışmalar hassasiyetle sürüyor. Müzede ayrıca görüntüye de dikkat çekilerek müzenin özelliklerine uygun malzemeler monte edilmeye çalışılıyor. Bu günlerde müzenin kapısının önüne saçağı eklendi. Saçak kapıdaki geometrik desenlere uygun olması nedeniyle biyolojik desenlerle süslenmiş durumda. ayrıca saçak aşırı rüzgar ve kara karşı da gerekli tedbirleri alınmış durumda.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, müzedeki çalışmaları en yakından takip eden ve hangi taşın nereye konacağına kadar teferruatlarını da en ince noktasına kadar inceleyerek binanın yapımını tamamladı. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli tarafından açılışı gerçekleştirilen müzenin sanatsal çalışmaları da son noktaya geldi.

Günaydın önceki gün müzenin giriş kapısının üzerine yapılan saçağı inceledi. İnceleme sırasında da müzedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Günaydın, “Müzemizin yatayının 30 Ağustos’ta Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçelinin gelişi ile açmıştık.bu günde binamızın dikeyini tamamladık. Müzemizde şu anda tefrişler yapılmaktadır. Gül heykelimizi dikmek için üç senedir uğraşıyorduk. Allah’ın izni ile gül heykellerimizi binamızın üzerine yerleştirdik. Binamızın kapısının üzerine bir saçak yaptık. Bildiğiniz gibi kapımızın motifleri Selçuklu ve Osmanlı mimari ile hazırlanmıştı. İşte bu özelliği üzerine yaptığımız saçak’ta da kullandık. Saçağın kapıya uygun olması için çaba gösterdik. Kapımızda geometrik desen saçağımızda biyolojik desen kullandık” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.