Muratpaşa’daki sünnet şöleninin halay başı Mahmut Tuncer

Kültür 25.07.2018 - 15:57, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Muratpaşa’daki sünnet şöleninin halay başı Mahmut Tuncer

Muratpaşa Belediyesinin bu yıl 4’üncüsünü düzenleyeceği sünnet şöleninde ünlü türkücü Mahmut Tuncer, sünnet çocukları ve aileleriyle halay çekecek.
Muratpaşa Belediyesinin bu yıl 4’üncüsünü düzenleyeceği geleneksel sünnet şöleninin tanıtım toplantısı belediye hizmet binasında gerçekleşti. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Anadolu Birliği Kültür Dayanışma Derneği’yle düzenlenecek şölenin tanıtımında Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Cephaneci, Hasan Kaçmaz, Dernek Başkanı Bedri Yalçın ve ünü türkücü Mahmut Tuncer yer aldı.   MUTLU İNSANLARIN KENTİ   Toplantıda Başkan Yardımcısı Cephaneci, Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın kentin ihtiyaçlarını temel alan bir belediyecilik anlayışı sayesinde ‘kimsenin kendisini yalnız hmediği’ Muratpaşa’ya doğru emin adımlarla yürüdüklerini söyledi.   Muratpaşa’nın Türkiye’de milli bayramların en kitlesel şekilde kutlandığı, Ramazan coşkusunun parklara ve sokaklara kurulan iftar sofralarında mahalle mahalle yaşandığı mutlu insanların kenti olduğunu belirten Cephaneci, geleneksel Sünnet Şöleni’nin de bu etkinliklerden biri olduğunun altını çizdi.   ŞÖLEN 14 EYLÜL’DE   Muratpaşa’mızda her ailenin çocuğunun sünnetini gerçekleştirebilecek maddi imkana sahip olduğunu ama bu şöleni neşeyi ve sevinci paylaşmak için bir imkan olarak değerlendirdiklerini belirten Cephaneci, şöyle konuştu:   “5-12 yaş arası çocuklarımız için düzenlendiğimiz sünnet şöleni için kayıtlar 27 Temmuz Cuma sona erecek. Kayıtların tamamlanmasının ardından çocuklarımız sağlık kurumlarında uzman doktorlar tarafından sünnet edilecek. 14 Eylül’de ise Yenigün Mahallesi Şehitler Parkı’nda sünnet şöleni düzenleyeceğiz. Bu yıl da şölene katılacak tüm çocukların sünnet kıyafetleri dahil tüm ihtiyaçları Belediyemizce karşılanacak.”   REKORUN PROVASI   Toplantıda türkücü Tuncer ise, 14 Eylül’de düzenlenecek şölende kendisinin de kısa bir süre sahne alacağını söyledi. Tuncer, “Çocuklarımız şölenden önce sünnet olacağı için o gün aileleriyle birlikte halayda bir araya geleceğiz” dedi. İnternette kendisi için yapılan ‘Halay Komutanı’ yazılı capsler yapıldığını ve yine Antalya’da düzenleyecekleri Guinnes Dünya Rekorlarına aday 40 bin kişilik Türkiye halayı projesinin hazırlıklarının devam ettiğini belirten Tuncer, Muratpaşa Belediyesi’nin sünnet şölenin rekor denemesinin küçük bir provası olacağını söyledi.
Muratpaşa Belediyesinin bu yıl 4’üncüsünü düzenleyeceği sünnet şöleninde ünlü türkücü Mahmut Tuncer, sünnet çocukları ve aileleriyle halay çekecek.

Muratpaşa Belediyesinin bu yıl 4’üncüsünü düzenleyeceği geleneksel sünnet şöleninin tanıtım toplantısı belediye hizmet binasında gerçekleşti. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Anadolu Birliği Kültür Dayanışma Derneği’yle düzenlenecek şölenin tanıtımında Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Cephaneci, Hasan Kaçmaz, Dernek Başkanı Bedri Yalçın ve ünü türkücü Mahmut Tuncer yer aldı.

 

MUTLU İNSANLARIN KENTİ

 

Toplantıda Başkan Yardımcısı Cephaneci, Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın kentin ihtiyaçlarını temel alan bir belediyecilik anlayışı sayesinde ‘kimsenin kendisini yalnız hmediği’ Muratpaşa’ya doğru emin adımlarla yürüdüklerini söyledi.

 

Muratpaşa’nın Türkiye’de milli bayramların en kitlesel şekilde kutlandığı, Ramazan coşkusunun parklara ve sokaklara kurulan iftar sofralarında mahalle mahalle yaşandığı mutlu insanların kenti olduğunu belirten Cephaneci, geleneksel Sünnet Şöleni’nin de bu etkinliklerden biri olduğunun altını çizdi.

 

ŞÖLEN 14 EYLÜL’DE

 

Muratpaşa’mızda her ailenin çocuğunun sünnetini gerçekleştirebilecek maddi imkana sahip olduğunu ama bu şöleni neşeyi ve sevinci paylaşmak için bir imkan olarak değerlendirdiklerini belirten Cephaneci, şöyle konuştu:

 

“5-12 yaş arası çocuklarımız için düzenlendiğimiz sünnet şöleni için kayıtlar 27 Temmuz Cuma sona erecek. Kayıtların tamamlanmasının ardından çocuklarımız sağlık kurumlarında uzman doktorlar tarafından sünnet edilecek. 14 Eylül’de ise Yenigün Mahallesi Şehitler Parkı’nda sünnet şöleni düzenleyeceğiz. Bu yıl da şölene katılacak tüm çocukların sünnet kıyafetleri dahil tüm ihtiyaçları Belediyemizce karşılanacak.”

 

REKORUN PROVASI

 

Toplantıda türkücü Tuncer ise, 14 Eylül’de düzenlenecek şölende kendisinin de kısa bir süre sahne alacağını söyledi. Tuncer, “Çocuklarımız şölenden önce sünnet olacağı için o gün aileleriyle birlikte halayda bir araya geleceğiz” dedi. İnternette kendisi için yapılan ‘Halay Komutanı’ yazılı capsler yapıldığını ve yine Antalya’da düzenleyecekleri Guinnes Dünya Rekorlarına aday 40 bin kişilik Türkiye halayı projesinin hazırlıklarının devam ettiğini belirten Tuncer, Muratpaşa Belediyesi’nin sünnet şölenin rekor denemesinin küçük bir provası olacağını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.