"MUHASEBECİLER DEVLETİN YÜKÜNÜ AZALTIYOR"

Gündem 01.03.2016 - 16:03, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

"MUHASEBECİLER DEVLETİN YÜKÜNÜ AZALTIYOR"

Vali kürklü: "Muhasebeciler Devletin Yükünü Azaltıyor"
1-7 Mart Muhasebe Haftası etkinlikleri çerçevesinde İstasyon Çay Bahçesinde düzenlenen tören ile 8 kişiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Ruhsatı takdim edildi.   Düzenlenen törene Vali Hasan Kürklü ve eşi Nesibe Kürklü, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz, Defterdar Sedat Ayyıldız, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bayram Balban, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Cihat Çavuşoğlu, Muhasebeciler ve Mali Müşavirler katıldı.   Törenin açılış konuşmasını yapan Çavuşoğlu, "101.000 üye ve 44.000 büro ile TÜRMOB çatısı altında toplanmış olup, ülke genelinde 2.400.000 mükellefe hizmet vermekteyiz. Burdur da 225 üyemiz ve 125 büro ile 7.500 mükellefe hizmet vermekteyiz. Meslek mensupları, Devletin Denetim yükünü azaltmaları ve taşıdıkları sorumluluk açısından son derece önemli bir role sahiptirler. Bu nedenle, meslek mensuplarının faaliyetlerini gerekli mesleki özeni göstererek yürütmeleri büyük önem taşımaktadır. İşte bu görüşle Maliye Bakanlığı bizlere büyük sorumluluk yüklemiştir. Vergi veren ile Vergi alan arasında köprü olan mesleğimiz, Hem mükellefi kanuni haklarından yararlandırmak, hem de sorumluluğu gereği Devletin Haklarını korumakla yükümlüdür. Muhasebe, ticari ve ekonomik yaşamın gözü, kulağı ve toplumun kalkınmasındaki öz değerlerden biridir. Düzenli ve adaletli bir vergi sistemi ancak, tüm işlemlerin kayıt altına alınabilmesi ve kayıt dışı ekonominin ortadan kaldırılması ile mümkündür. Bunu gerçekleştirmede en önemli güç de mali müşavirler, muhasebecilerdir " dedi. Belediye Başkanı Ercengiz ise yaptığı konuşmada Muhasebecilerin ve Mali Müşavirlerin, Muhasebeciler Gününü kutladı. Vali Kürklü de Verginin sağlıklı ve eşit şekilde toplanması ve kayıt dışının önlenmesi noktasında Muhasebecilerin ve Mali Müşavirlerin yaptıkları işin büyük iş olduğunu dile getirerek, devletin yükünü azalttıklarını belirtti. Sorunların yapılan çalışmalar ile çözüldüğünü kaydeden Kürklü, Valilik olarak yapılması gerekeni yapmaya hazır olduklarının altını çizerken, konuşmasının sonunda ise Muhasebecilerin ve Mali Müşavirlerin, Muhasebe Haftasını kutladı. Konuşmaların ardından protokol tarafından, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Ruhsatı almaya hak kazananlara belgeleri verildi.
Vali kürklü: "Muhasebeciler Devletin Yükünü Azaltıyor"

1-7 Mart Muhasebe Haftası etkinlikleri çerçevesinde İstasyon Çay Bahçesinde düzenlenen tören ile 8 kişiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Ruhsatı takdim edildi.

 

Düzenlenen törene Vali Hasan Kürklü ve eşi Nesibe Kürklü, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz, Defterdar Sedat Ayyıldız, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bayram Balban, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Cihat Çavuşoğlu, Muhasebeciler ve Mali Müşavirler katıldı.

 

Törenin açılış konuşmasını yapan Çavuşoğlu, "101.000 üye ve 44.000 büro ile TÜRMOB çatısı altında toplanmış olup, ülke genelinde 2.400.000 mükellefe hizmet vermekteyiz. Burdur da 225 üyemiz ve 125 büro ile 7.500 mükellefe hizmet vermekteyiz. Meslek mensupları, Devletin Denetim yükünü azaltmaları ve taşıdıkları sorumluluk açısından son derece önemli bir role sahiptirler. Bu nedenle, meslek mensuplarının faaliyetlerini gerekli mesleki özeni göstererek yürütmeleri büyük önem taşımaktadır. İşte bu görüşle Maliye Bakanlığı bizlere büyük sorumluluk yüklemiştir. Vergi veren ile Vergi alan arasında köprü olan mesleğimiz, Hem mükellefi kanuni haklarından yararlandırmak, hem de sorumluluğu gereği Devletin Haklarını korumakla yükümlüdür. Muhasebe, ticari ve ekonomik yaşamın gözü, kulağı ve toplumun kalkınmasındaki öz değerlerden biridir. Düzenli ve adaletli bir vergi sistemi ancak, tüm işlemlerin kayıt altına alınabilmesi ve kayıt dışı ekonominin ortadan kaldırılması ile mümkündür. Bunu gerçekleştirmede en önemli güç de mali müşavirler, muhasebecilerdir " dedi.

Belediye Başkanı Ercengiz ise yaptığı konuşmada Muhasebecilerin ve Mali Müşavirlerin, Muhasebeciler Gününü kutladı.

Vali Kürklü de Verginin sağlıklı ve eşit şekilde toplanması ve kayıt dışının önlenmesi noktasında Muhasebecilerin ve Mali Müşavirlerin yaptıkları işin büyük iş olduğunu dile getirerek, devletin yükünü azalttıklarını belirtti.

Sorunların yapılan çalışmalar ile çözüldüğünü kaydeden Kürklü, Valilik olarak yapılması gerekeni yapmaya hazır olduklarının altını çizerken, konuşmasının sonunda ise Muhasebecilerin ve Mali Müşavirlerin, Muhasebe Haftasını kutladı.

Konuşmaların ardından protokol tarafından, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Ruhsatı almaya hak kazananlara belgeleri verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.