Müftü ve 20 imam organlarını bağışladı

Gündem 03.04.2017 - 14:41, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Müftü ve 20 imam organlarını bağışladı

Afyonkarahisar İl Müftüsü ve 20 imam organlarını bağışladı
İmamlar görev yaptıkları camide organlarını bağışladı Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ve beraberindeki 20 din görevlisi organlarını bağışladı. Türkiye Beyazay Derneği Afyonkarahisar Şubesi öncülüğünde, Afyonkarahisar İl Müftülüğü ve Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği iş birliği ile organ bağışı etkinliği düzenlendi. İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe yaklaşık 300 kişi katıldı. Katılımcıların çoğunu din görevlileri oluştururken, toplantıda Beyazay Derneği Başkanı Feyza Kayar, toplantının açılışında bir konuşma yaparak, “organ bağışı” ile ilgili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ortaklığından yürütülen proje hakkında bilgiler verdi. Başkan Kayar, organ bağışının toplumda yaygınlaşmasında din yönünden caiz olup olmadığını duyurulmasının önemli olduğunu ifade ederek, “Organ bağışında önder olması anlamında öncelikli hedef kitlenin, imam ve din görevlileri olduğu kanısına vardık. Dernek yönetimi olarak İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’yu makamında ziyaret edip projeden bahsettik. Müftü Kabukçu’da organ bağışının caiz olduğuna vurgu yaparak projeye destek vereceğini belirtti. Bizde bunun üzerine İl Müftlüğü tarafından hey ay düzenli olarak gerçekleştirilen hizmet içi toplantıya konuk olarak imamlar ve din görevlilerine projeyi aktarma fırsatı bulmuş olduk. Projemizin ilerleyen dönemlerde daha geniş yankı bulacağına eminim” diye konuştu. Konuşmaların ardından Müftü Kabukçu ve beraberindeki katılımcılardan 10 imam ve din görevlisi organ bağışı yaparak kartlarını aldılar.   İmamlar camide organ bağışında bulundu Öte yandan, Beyazay Derneği ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından görevlendirilen ve 3 kişiden oluşan ekip Afyonkarahisar’daki 10 camiyi ziyaret ederek, cami imamlarına organ bağışı hakkında bilgiler verdi, merak edilen soruları yanıtladı. Konunun uzmanlarıyla birebir görüşme imkanı bulan imamlar, görev yaptıkları camilerde organlarını bağışladı. Selçuklu Cami, Erkmen Cami, Karaman Cami, Gültepe Cami ve Taşpınar Cami imamları görev yaptıkları yerde bağış yapan imamlar arasında yer aldı.
Afyonkarahisar İl Müftüsü ve 20 imam organlarını bağışladı

İmamlar görev yaptıkları camide organlarını bağışladı

Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ve beraberindeki 20 din görevlisi organlarını bağışladı.

Türkiye Beyazay Derneği Afyonkarahisar Şubesi öncülüğünde, Afyonkarahisar İl Müftülüğü ve Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği iş birliği ile organ bağışı etkinliği düzenlendi. İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe yaklaşık 300 kişi katıldı. Katılımcıların çoğunu din görevlileri oluştururken, toplantıda Beyazay Derneği Başkanı Feyza Kayar, toplantının açılışında bir konuşma yaparak, “organ bağışı” ile ilgili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ortaklığından yürütülen proje hakkında bilgiler verdi. Başkan Kayar, organ bağışının toplumda yaygınlaşmasında din yönünden caiz olup olmadığını duyurulmasının önemli olduğunu ifade ederek, “Organ bağışında önder olması anlamında öncelikli hedef kitlenin, imam ve din görevlileri olduğu kanısına vardık. Dernek yönetimi olarak İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’yu makamında ziyaret edip projeden bahsettik. Müftü Kabukçu’da organ bağışının caiz olduğuna vurgu yaparak projeye destek vereceğini belirtti. Bizde bunun üzerine İl Müftlüğü tarafından hey ay düzenli olarak gerçekleştirilen hizmet içi toplantıya konuk olarak imamlar ve din görevlilerine projeyi aktarma fırsatı bulmuş olduk. Projemizin ilerleyen dönemlerde daha geniş yankı bulacağına eminim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Müftü Kabukçu ve beraberindeki katılımcılardan 10 imam ve din görevlisi organ bağışı yaparak kartlarını aldılar.

 

İmamlar camide organ bağışında bulundu

Öte yandan, Beyazay Derneği ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından görevlendirilen ve 3 kişiden oluşan ekip Afyonkarahisar’daki 10 camiyi ziyaret ederek, cami imamlarına organ bağışı hakkında bilgiler verdi, merak edilen soruları yanıtladı. Konunun uzmanlarıyla birebir görüşme imkanı bulan imamlar, görev yaptıkları camilerde organlarını bağışladı. Selçuklu Cami, Erkmen Cami, Karaman Cami, Gültepe Cami ve Taşpınar Cami imamları görev yaptıkları yerde bağış yapan imamlar arasında yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.