MİNİKLER DENETİMDE

Gündem 17.02.2016 - 13:25, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

MİNİKLER DENETİMDE

BURDUR KENT MERKEZİNDEKİ İLKOKUL DÖRDÜNCÜ SINIF ÖĞRENCİLERİ TÜKETTİKLERİ GIDALARI İMALATHANELERDE VEYA SATIŞ YERLERİNDE FAHRİ DENETİME ÇIKTI.
Burdur Özboyacı İlkokulu, 4. sınıf öğrencileri ‘Üretimden Tüketime’ projesi kapsamında, Burdur’daki bazı gıda işletmelerini gezerek bilgi aldı.  Bedesten Çarşısındaki gıda işletmelerini ziyaret eden öğrenciler, işletme sahiplerinden ‘pazarda neler satılıyor, kimler üretiyor, birinci elden mi geliyor, aracılar da mı var, pazarcılar, üretim koşullarında hijyen kuralları, pazardaki fiyatlar nasıl belirleniyor, gıda maddelerinde ilaç kullanma,  hormon var mı yok mu?’ sorularının yanıtını öğrendi. Minikler bu röportajlarını kameraya çekerek kayıt altına da aldı. Meraklı gözlerle Bedesten Çarşıdaki esnafların verdiği cevaplar beklendi. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı müfredatı içerisinde yer alan projenin 45 gün devam edeceği öğrenildi. İlkokul öğrencilerinin bu fahri denetimlerine öğretmenleri de nezaret etti.  
BURDUR KENT MERKEZİNDEKİ İLKOKUL DÖRDÜNCÜ SINIF ÖĞRENCİLERİ TÜKETTİKLERİ GIDALARI İMALATHANELERDE VEYA SATIŞ YERLERİNDE FAHRİ DENETİME ÇIKTI.

Burdur Özboyacı İlkokulu, 4. sınıf öğrencileri ‘Üretimden Tüketime’ projesi kapsamında, Burdur’daki bazı gıda işletmelerini gezerek bilgi aldı.  Bedesten Çarşısındaki gıda işletmelerini ziyaret eden öğrenciler, işletme sahiplerinden ‘pazarda neler satılıyor, kimler üretiyor, birinci elden mi geliyor, aracılar da mı var, pazarcılar, üretim koşullarında hijyen kuralları, pazardaki fiyatlar nasıl belirleniyor, gıda maddelerinde ilaç kullanma,  hormon var mı yok mu?’ sorularının yanıtını öğrendi. Minikler bu röportajlarını kameraya çekerek kayıt altına da aldı. Meraklı gözlerle Bedesten Çarşıdaki esnafların verdiği cevaplar beklendi.

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı müfredatı içerisinde yer alan projenin 45 gün devam edeceği öğrenildi. İlkokul öğrencilerinin bu fahri denetimlerine öğretmenleri de nezaret etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.