MİLLİ SPORCULAR GENÇLİK KAMPINDA

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.09.2014 - 14:00, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

MİLLİ SPORCULAR GENÇLİK KAMPINDA

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Kamplarında düzenlenen “Büyük Adımlar” projesinin milli sporcuları,Antalya Duacı Gençlik kampında gençlerle buluştu.Başarılı sporcuların spora başlama öykülerinin anlatıldığı “Büyük Adımlar Projesi” buluşmasına Gençlik Spor Bakanlığı Şube Müdürü Abdullah Değirmenci, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Türker Özay ve Mehmet Ünlü, TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, Milli Tenis Sporcusu Marsel İlhan, Milli Halterci Taner Sağır ve gençler katıldı.Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın spora olan ilgiyi artırmak amacıyla, alanında başarılı sporcuları gençleri buluşturduğu Büyük Adımlar projesinin konukları Milli Tenis Sporcusu Marsel İlhan, Milli Halterci Taner Sağır oldu. TRT spikeri Erdoğan Arıkan’ın moderatörlüğünde spora başlama öykülerini anlatan sporcular gençlere spor hakkında yol gösterici bilgiler verdi.“2005 YILINDA TÜRK VATANDAŞI OLDUM”Çocukluğunda gönül verdiği tenis ile nasıl başarıya ulaştığını anlatan Marsel İlhan, 6 yaşında maddi yetersizlikler nedeniyle Özbekistan’dan Türkiye’ye geldiği belirtti. Tenise küçük turnuvalar katılarak başlayan İlhan, önce bir veteran ,uluslar arası junior turnuvası, profesyonelliğe ilk geçişte ise future, 50 -100 grand slam turnuvalarına katıldığını ve şampiyon olarak milli olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. İlhan ayrıca, Türkiye’de tenis sporu her gün gelişmekte olan bir spord olduğunu da sözlerine ekledi.“NAİM SÜLEYMANOĞLU İDOLÜMDÜ”Türk sporunun en genç olimpiyat şampiyonu Halter sporcusu unvanıyla tarihe geçen Taner Sağır ise şunları söyledi:“Ailem benden önce haltere başlayan ağabeyimin daha yetenekli olduğunu düşünüyordu. Benim halterde kazandığım ilk başarı ağabeyim Nezir Sağır’la karşılaştığım müsabakada başladı ve şampiyon oldum.” Halter sporunu belindeki sakatlık nedeniyle bıraktığını belirten Sağır, gençlerin herhangi bir spor dalında yetenekleri varsa teknik ve antrenmanlarla kendilerini geliştirerek sporda başarılar kazacaklarını da sözlerine ekledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Kamplarında düzenlenen “Büyük Adımlar” projesinin milli sporcuları,Antalya Duacı Gençlik kampında gençlerle buluştu.
Başarılı sporcuların spora başlama öykülerinin anlatıldığı “Büyük Adımlar Projesi” buluşmasına Gençlik Spor Bakanlığı Şube Müdürü Abdullah Değirmenci, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Türker Özay ve Mehmet Ünlü, TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, Milli Tenis Sporcusu Marsel İlhan, Milli Halterci Taner Sağır ve gençler katıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın spora olan ilgiyi artırmak amacıyla, alanında başarılı sporcuları gençleri buluşturduğu Büyük Adımlar projesinin konukları Milli Tenis Sporcusu Marsel İlhan, Milli Halterci Taner Sağır oldu. TRT spikeri Erdoğan Arıkan’ın moderatörlüğünde spora başlama öykülerini anlatan sporcular gençlere spor hakkında yol gösterici bilgiler verdi.
“2005 YILINDA TÜRK VATANDAŞI OLDUM”
Çocukluğunda gönül verdiği tenis ile nasıl başarıya ulaştığını anlatan Marsel İlhan, 6 yaşında maddi yetersizlikler nedeniyle Özbekistan’dan Türkiye’ye geldiği belirtti. Tenise küçük turnuvalar katılarak başlayan İlhan, önce bir veteran ,uluslar arası junior turnuvası, profesyonelliğe ilk geçişte ise future, 50 -100 grand slam turnuvalarına katıldığını ve şampiyon olarak milli olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. İlhan ayrıca, Türkiye’de tenis sporu her gün gelişmekte olan bir spord olduğunu da sözlerine ekledi.
“NAİM SÜLEYMANOĞLU İDOLÜMDÜ”
Türk sporunun en genç olimpiyat şampiyonu Halter sporcusu unvanıyla tarihe geçen Taner Sağır ise şunları söyledi:
“Ailem benden önce haltere başlayan ağabeyimin daha yetenekli olduğunu düşünüyordu. Benim halterde kazandığım ilk başarı ağabeyim Nezir Sağır’la karşılaştığım müsabakada başladı ve şampiyon oldum.” Halter sporunu belindeki sakatlık nedeniyle bıraktığını belirten Sağır, gençlerin herhangi bir spor dalında yetenekleri varsa teknik ve antrenmanlarla kendilerini geliştirerek sporda başarılar kazacaklarını da sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.