MİLLETVEKİLİ GÖKER, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA PAEM SINAVINI SORDU

Gündem 13.01.2022 - 14:13, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

MİLLETVEKİLİ GÖKER, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA PAEM SINAVINI SORDU

MİLLETVEKİLİ GÖKER, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA PAEM SINAVINI SORDU
TBMM İdare Amiri, CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER, Polis Akademisi Başkanlığı’nca, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi’ne (PAEM) alınacak komiser yardımcıları için yapılan sözlü sınava ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. Sözlü sınavda kayırmacılık yapıldığına dair kendisine ulaşan bazı bilgilerin açıklanmasını isteyen Göker; PAEM’e alınacak 1000 kişilik komiser yardımcılığı yazılı sınavını 920 kişinin kazandığını, buna rağmen sözlü sınavda adayların neredeyse yarısının elenerek 500 kişinin başarılı olarak açıklandığını belirtti. Göker önergesinde, kendisine ulaşan bilgilere göre bazı adayların sözlü sınav süresinin 1 dakikayı bile bulmadığı, 5 kişi olması gereken sınav komisyonun bazı adaylarda daha az sayıyla sınav yaptığı, sesli ya da görüntülü kayıt tutulmadığı, sınavın objektif kriterlere göre yapılmadığı gibi şikâyetlere açıklık getirilmesini istedi. Sözlü sınavda belirli kişilerin başarılı gösterilmesi için dışardan bazı grupların müdahale ettiği yönünde bazı duyumların olduğunu belirten Göker, Polis Akademisi Başkanlığı’nın şaibe altında kalmaması için komisyon üyelerinin sözlü sınav puanlarına ilişkin gerekçeleri ilgili kişilerle paylaşması gerektiğini belirterek sorduğu sorulara yanıt istedi. Sınavlarda kazananların dışında yedek bir aday sıralamasının da açıklanması gerektiğini belirten TBMM İdare Amiri Mehmet GÖKER, bu sınavda yedek adayların açıklanmadığını, 2021 yılında açıklanması gereken sınavın 2022 yılında açıklanarak kazanamayan adayların 2022 başvuru haklarının da engellendiğini ifade etti. Göker, bütün bu gelişmeler ve kendilerine ulaşan şikâyetler doğrultusunda sınavın iptaline yönelik herhangi bir çalışmanın olup olmadığının da İçişleri Bakanlığı’nca yanıtlanmasını istedi.  
MİLLETVEKİLİ GÖKER, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA PAEM SINAVINI SORDU

TBMM İdare Amiri, CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER, Polis Akademisi Başkanlığı’nca, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi’ne (PAEM) alınacak komiser yardımcıları için yapılan sözlü sınava ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

Sözlü sınavda kayırmacılık yapıldığına dair kendisine ulaşan bazı bilgilerin açıklanmasını isteyen Göker; PAEM’e alınacak 1000 kişilik komiser yardımcılığı yazılı sınavını 920 kişinin kazandığını, buna rağmen sözlü sınavda adayların neredeyse yarısının elenerek 500 kişinin başarılı olarak açıklandığını belirtti.

Göker önergesinde, kendisine ulaşan bilgilere göre bazı adayların sözlü sınav süresinin 1 dakikayı bile bulmadığı, 5 kişi olması gereken sınav komisyonun bazı adaylarda daha az sayıyla sınav yaptığı, sesli ya da görüntülü kayıt tutulmadığı, sınavın objektif kriterlere göre yapılmadığı gibi şikâyetlere açıklık getirilmesini istedi.

Sözlü sınavda belirli kişilerin başarılı gösterilmesi için dışardan bazı grupların müdahale ettiği yönünde bazı duyumların olduğunu belirten Göker, Polis Akademisi Başkanlığı’nın şaibe altında kalmaması için komisyon üyelerinin sözlü sınav puanlarına ilişkin gerekçeleri ilgili kişilerle paylaşması gerektiğini belirterek sorduğu sorulara yanıt istedi.

Sınavlarda kazananların dışında yedek bir aday sıralamasının da açıklanması gerektiğini belirten TBMM İdare Amiri Mehmet GÖKER, bu sınavda yedek adayların açıklanmadığını, 2021 yılında açıklanması gereken sınavın 2022 yılında açıklanarak kazanamayan adayların 2022 başvuru haklarının da engellendiğini ifade etti.

Göker, bütün bu gelişmeler ve kendilerine ulaşan şikâyetler doğrultusunda sınavın iptaline yönelik herhangi bir çalışmanın olup olmadığının da İçişleri Bakanlığı’nca yanıtlanmasını istedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.