MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU, TURİZMCİLERLE GÖRÜŞTÜ

Turizm 15.10.2015 - 11:56, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU, TURİZMCİLERLE GÖRÜŞTÜ

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU, TURİZMCİLERLE GÖRÜŞTÜ
TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili, “Turizm Sektörünün Çözüm Bekleyen Sorunları” dosyasını Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu’ya teslim etti.  Alanya turizmcileriyle Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Lonicera World Otel’de bir araya geldi. Turizm sorunlarının konuşulduğu toplantının moderatörlüğünü Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili yaptı. Turizme ve bölgeye yönelik yatırım çalışmaları hakkında bilgiler veren Çavuşoğlu, otoban ve raylı sistem ulaşım çalışmaları, golf sahaları ve ilave spor tesisleri kazandırılması, Akdağ Kayak Merkezi, G20 Toplantısı, bisiklet spor salonu veledrom projesi gibi konular hakkında bilgiler verdi. TURİZMCİLERİN TALEPLERİ ALTİD Başkanı Burhan Sili tarafından verilen " Turizm sektörünün çözüm bekleyen sorunları" başlıklı dosyada SGK ve enerji destekleri, kaçak elektrik payı, Kredi Garanti Fonu destekli düşük faizli kredi destek paketi, tur operatörlerine destek kapsamı, Rus turistlerin kimlikle giriş yapabilmeleri, eğlence vergisine muafiyet getirilmesi, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) iadesi, konaklama sektörünün ihracatçı kapsamına alınması, Katma Değer Vergisi (KDV) uygulaması, tahsis sürelerinin uzatılması, Ekonomi Bakanlığı tarafından turizm yatırımları teşvik belgelerine sınırlama getirilmesi, Türk Hava Yolları’nın (THY) doğrudan bölgesel uçuşlara destek vermesi, okul tatilleri, üniversite sınavları, TEOG ve LYS sınav takviminin yeniden düzenlenmesi, 2634 Sayılı Turizm Teşvik Kanunu’nun güncellenmesi, mesleki çatı örgütünün oluşturulması, residence, hostel ve ikinci konut sorunu, yabancı işçilerin çalışma izni, kıyı kanunu, turizm tanıtım ajanslarının kurulması, yeni pazarların oluşturulması ve 2016’ya yönelik tüm pazarlarda çalışmaların acilen yoğunlaştırılması konusunda yaşanan sıkıntılar bulunuyor.
MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU, TURİZMCİLERLE GÖRÜŞTÜ

TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili, “Turizm Sektörünün Çözüm Bekleyen Sorunları” dosyasını Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu’ya teslim etti. 
Alanya turizmcileriyle Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Lonicera World Otel’de bir araya geldi. Turizm sorunlarının konuşulduğu toplantının moderatörlüğünü Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili yaptı. Turizme ve bölgeye yönelik yatırım çalışmaları hakkında bilgiler veren Çavuşoğlu, otoban ve raylı sistem ulaşım çalışmaları, golf sahaları ve ilave spor tesisleri kazandırılması, Akdağ Kayak Merkezi, G20 Toplantısı, bisiklet spor salonu veledrom projesi gibi konular hakkında bilgiler verdi.
TURİZMCİLERİN TALEPLERİ
ALTİD Başkanı Burhan Sili tarafından verilen " Turizm sektörünün çözüm bekleyen sorunları" başlıklı dosyada SGK ve enerji destekleri, kaçak elektrik payı, Kredi Garanti Fonu destekli düşük faizli kredi destek paketi, tur operatörlerine destek kapsamı, Rus turistlerin kimlikle giriş yapabilmeleri, eğlence vergisine muafiyet getirilmesi, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) iadesi, konaklama sektörünün ihracatçı kapsamına alınması, Katma Değer Vergisi (KDV) uygulaması, tahsis sürelerinin uzatılması, Ekonomi Bakanlığı tarafından turizm yatırımları teşvik belgelerine sınırlama getirilmesi, Türk Hava Yolları’nın (THY) doğrudan bölgesel uçuşlara destek vermesi, okul tatilleri, üniversite sınavları, TEOG ve LYS sınav takviminin yeniden düzenlenmesi, 2634 Sayılı Turizm Teşvik Kanunu’nun güncellenmesi, mesleki çatı örgütünün oluşturulması, residence, hostel ve ikinci konut sorunu, yabancı işçilerin çalışma izni, kıyı kanunu, turizm tanıtım ajanslarının kurulması, yeni pazarların oluşturulması ve 2016’ya yönelik tüm pazarlarda çalışmaların acilen yoğunlaştırılması konusunda yaşanan sıkıntılar bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.