MEVLANA’YA GİTMEK İÇİN 1 YILDIR YOLLARDA

Gündem 09.07.2015 - 11:33, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

MEVLANA’YA GİTMEK İÇİN 1 YILDIR YOLLARDA

MEVLANA’YA GİTMEK İÇİN 1 YILDIR YOLLARDA
Hollanda’dan yaklaşık bir yıl önce Konya'da Mevlana’ya gitmek için yaya olarak çıkan Jesika Van Gerner isimli bayan gezgin Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçesinden geçti.  Bolvadin İlçesinde bir yıldır yollarda olan Hollandalı 28 yaşındaki Gerner arazi yollardan yürüyerek Mevlana'ya gidiyor. Aylardır yollarda olduğunu belirten Gerner, İnegöl'de kaza geçirdiği için bir ay kaldığını ifade etti. Dün kente gelen Gerner’in Söğüt, Han, Emirdağ, Özburun ve Bolvadin üzerinden Konya'ya, Mevlana'ya yürüyeceğini öğrenildi. İlçe sınırlarına girdikten sonra kendisine eşlik eden emekli Başçavuş Hüseyin Koyuncu, Garner’in elinde sopası ile teknolojiden uzak, asfalt kenarlarından değil de, tamamen doğal ortamlarda, harita ve pusula kullanarak yaya olarak yoluna devam ettiğini söyledi. Koyuncui Garner’in akşamları ya bir camide, ya da sırtında taşıdığı çadırda konakladığını kaydederek, Gerner’in yaklaşık 20 kilogram ağırlığındaki çantasında ihtiyaç duyduğu pek çok malzemeyi barındırdığını ifade etti. Garner’in Konya'da Mevlana’yı ziyaret ettikten sonra bir yıl süreyle kente kalacağı öğrenildi. Öte yandan Garner’in Bursa'nın İnegöl ilçesinde yolunu kaybettiği ve kendisini gideceği yere götürmek için motosikletine alan 19 yaşındaki bir gencin tacizine uğradığı ve tacizcinin motosikletinden atlayınca kolunun kırıldığı öğrenildi.
MEVLANA’YA GİTMEK İÇİN 1 YILDIR YOLLARDA

Hollanda’dan yaklaşık bir yıl önce Konya'da Mevlana’ya gitmek için yaya olarak çıkan Jesika Van Gerner isimli bayan gezgin Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçesinden geçti. 
Bolvadin İlçesinde bir yıldır yollarda olan Hollandalı 28 yaşındaki Gerner arazi yollardan yürüyerek Mevlana'ya gidiyor. Aylardır yollarda olduğunu belirten Gerner, İnegöl'de kaza geçirdiği için bir ay kaldığını ifade etti. Dün kente gelen Gerner’in Söğüt, Han, Emirdağ, Özburun ve Bolvadin üzerinden Konya'ya, Mevlana'ya yürüyeceğini öğrenildi. İlçe sınırlarına girdikten sonra kendisine eşlik eden emekli Başçavuş Hüseyin Koyuncu, Garner’in elinde sopası ile teknolojiden uzak, asfalt kenarlarından değil de, tamamen doğal ortamlarda, harita ve pusula kullanarak yaya olarak yoluna devam ettiğini söyledi. Koyuncui Garner’in akşamları ya bir camide, ya da sırtında taşıdığı çadırda konakladığını kaydederek, Gerner’in yaklaşık 20 kilogram ağırlığındaki çantasında ihtiyaç duyduğu pek çok malzemeyi barındırdığını ifade etti. Garner’in Konya'da Mevlana’yı ziyaret ettikten sonra bir yıl süreyle kente kalacağı öğrenildi.
Öte yandan Garner’in Bursa'nın İnegöl ilçesinde yolunu kaybettiği ve kendisini gideceği yere götürmek için motosikletine alan 19 yaşındaki bir gencin tacizine uğradığı ve tacizcinin motosikletinden atlayınca kolunun kırıldığı öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.