MELLİ İNCİRİ TESCİL TÖRENİ

Gündem 28.11.2018 - 16:46, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MELLİ İNCİRİ TESCİL TÖRENİ

BURDUR MELLİ İNCİRİ TESCİL TÖRENİ
  Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret olarak tescillenen Burdur İlinden ‘Melli İnciri’nin de aralarında bulunduğu 24 ürünün Coğrafi işaret tescil belgesi dağıtım töreni Ankara’da TÜRKPATENT’de gerçekleştirildi. Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Takdim Törenine katılım sağlayan ve tören sonrası açıklama yapan Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur “Bucak Belediye Başkanlığımızın ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüz tarafından Türk Patent Kurumumuza başvurusu yapılan Melli İncirimizin tescili yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Türk Patent tarafından yapıldığını açıklamıştık. Türk Patent ve Marka Kurumunda düzenlenen törenle de artık tescil belgemiz Tarım, Orman İlçe Müdürlüğümüze teslim edildi. Bu coğrafi işaret sayesinde, Melli İnciri’mizin markalaşması, iç piyasada ve yurt dışında satış olanaklarının arttırılması demek. İlçemizde incir üreticilerinin sorunlarına çare olmak, ekmeklerini büyütmek, ürünü çeşitlendirmek, pazarlama olanaklarını arttırmak ve markalaştırmak için çalışmalar yaptık. Artık elimiz çok daha güçlü. Emek veren tüm çalışma arkadaşlarımızı kutluyoruz. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. ÜRETİM ALANLARI ARTIRILMASI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur “ Melli İnciri’nin coğrafi bölgesinin, Burdur ili Bucak ilçesinin doğusu, Kocaaliler Beldesi merkez olmak üzere, Çamlık Beldesi, Demirli, Kızılseki, Kavacık, Çobanpınar, Kargı, Karaseki, Karacaören, Elsazı, Taşyayla ve Belören köyleri olarak belirlendiğini vurgulayarak,  coğrafi işaret tescilinin yapılması ile Melli İnciri’nin ilçenin simgesi haline geleceğine işaret ederek, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce verilecek tarımsal desteklerle, üretim alanlarının da hızla artırılmasının hedefliyoruz. Bu konuda her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” Dediler.   Dağıtım Törenine Sanayi Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Türk Patent Kurumu Başkanı Habib Asan, Önceki Dönem Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan, Önceki Dönem Kültür Bakanı Nabi Avcı, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, Burdur Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik ve Burdur Milletvekili Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yasin Uğur ve davetlilerin katılımlarıyla gerçekleşti.   Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde gerçekleşen “Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Takdim Törenin’de  Belge Takdim edilen ürünler ise Melli İnciri Amasya Beji, Amasya Çiçek Bamyası, Bursa Siyah İnciri, Cennet Çamuru, Daday Etli Ekmeği, Isparta Kabune Pilavı, Kandıra Bezi, Kars Balı, Milas Tepsi Böreği, Murtuğa, Mut Zeytinyağı, Nallıhan İğne Oyası, Nallıhan Örtmesi, Nazilli Kar Helvası, Pınarbaşı Kara Çorba, Sivrihisar Muska Baklavası, Şanlıurfa Sadeyağı (Urfa Yağı), Tarsus Sarı Ulak Zeytini, Tosya Bıçkısı, Trabzon Kazaziyesi,  Van Kavut, Van Keledoşu ve Van Savatlı Gümüş İşlemesi bulunmakta.
BURDUR MELLİ İNCİRİ TESCİL TÖRENİ

 

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret olarak tescillenen Burdur İlinden ‘Melli İnciri’nin de aralarında bulunduğu 24 ürünün Coğrafi işaret tescil belgesi dağıtım töreni Ankara’da TÜRKPATENT’de gerçekleştirildi.

Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Takdim Törenine katılım sağlayan ve tören sonrası açıklama yapan Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur “Bucak Belediye Başkanlığımızın ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüz tarafından Türk Patent Kurumumuza başvurusu yapılan Melli İncirimizin tescili yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Türk Patent tarafından yapıldığını açıklamıştık. Türk Patent ve Marka Kurumunda düzenlenen törenle de artık tescil belgemiz Tarım, Orman İlçe Müdürlüğümüze teslim edildi. Bu coğrafi işaret sayesinde, Melli İnciri’mizin markalaşması, iç piyasada ve yurt dışında satış olanaklarının arttırılması demek. İlçemizde incir üreticilerinin sorunlarına çare olmak, ekmeklerini büyütmek, ürünü çeşitlendirmek, pazarlama olanaklarını arttırmak ve markalaştırmak için çalışmalar yaptık. Artık elimiz çok daha güçlü. Emek veren tüm çalışma arkadaşlarımızı kutluyoruz. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

ÜRETİM ALANLARI ARTIRILMASI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK

Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur “ Melli İnciri’nin coğrafi bölgesinin, Burdur ili Bucak ilçesinin doğusu, Kocaaliler Beldesi merkez olmak üzere, Çamlık Beldesi, Demirli, Kızılseki, Kavacık, Çobanpınar, Kargı, Karaseki, Karacaören, Elsazı, Taşyayla ve Belören köyleri olarak belirlendiğini vurgulayarak,  coğrafi işaret tescilinin yapılması ile Melli İnciri’nin ilçenin simgesi haline geleceğine işaret ederek, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce verilecek tarımsal desteklerle, üretim alanlarının da hızla artırılmasının hedefliyoruz. Bu konuda her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” Dediler.

 

Dağıtım Törenine Sanayi Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Türk Patent Kurumu Başkanı Habib Asan, Önceki Dönem Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan, Önceki Dönem Kültür Bakanı Nabi Avcı, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, Burdur Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik ve Burdur Milletvekili Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yasin Uğur ve davetlilerin katılımlarıyla gerçekleşti.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde gerçekleşen “Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Takdim Törenin’de  Belge Takdim edilen ürünler ise Melli İnciri Amasya Beji, Amasya Çiçek Bamyası, Bursa Siyah İnciri, Cennet Çamuru, Daday Etli Ekmeği, Isparta Kabune Pilavı, Kandıra Bezi, Kars Balı, Milas Tepsi Böreği, Murtuğa, Mut Zeytinyağı, Nallıhan İğne Oyası, Nallıhan Örtmesi, Nazilli Kar Helvası, Pınarbaşı Kara Çorba, Sivrihisar Muska Baklavası, Şanlıurfa Sadeyağı (Urfa Yağı), Tarsus Sarı Ulak Zeytini, Tosya Bıçkısı, Trabzon Kazaziyesi,  Van Kavut, Van Keledoşu ve Van Savatlı Gümüş İşlemesi bulunmakta.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.