“MASAL GÜNLERİ" KEÇE SERGİSİ

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.03.2016 - 09:28, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

“MASAL GÜNLERİ" KEÇE SERGİSİ

AYTAM’DA “MASAL GÜNLERİ" İSİMLİ KEÇE SERGİSİ AÇILDI
Afyonkarahisar Yerel Tarih Araştırmaları Merkezi'nde (AYTAM) halk kültürüne katkı sağlaması amacı ile “Masal Günleri” isimli bir sergi açıldı. Sergide, halk masallarının keçe ile anlatıldığı tablolar, beğeniye sunuldu. Serginin açılışına Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kamil Kıçıroğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz ile çok sayıda davetlinin katıldı. Sergi hakkında bilgi veren AYTAM Yürütme Kurulu Üyesi ve Topakev Sanat Grubu üyesi Gülenay Yalçınkaya, "Bu etkinliğimizi AYTAM'ın kurucusu olan Kadir Daylık'ın merhum annesi Vicdan Daylık anısına düzenledik. Sergimizde Dipsiz Kuyu Zümrüdü Anka, Keloğlan ile Hamamcı, Hibari, Tilki ime Kedi, Keloğlan ile Tilki, Ayağına Diken Batan Horoz, Tuz Kadar Sevgi, Üç Turunçlar, Ese ile Köse, Keloğlan ile Dev masallarımıza yer verdik" dedi. Sergide Gülenay Yalçınkaya, Ülkü Küçükkurt, Belkıs Özkara, Dilek Lökçü Yılmaz, Şükran Ercan, Zeynep Gürman, Zuhal Selek, Kübra Şensoy, Havva Emeksiz'in eserlerinin bulunduğu aktarıldı. Sergi açılışında, ayrıca AYTAM Evi'nde konuklara pilav ikramı da yapıldı.
AYTAM’DA “MASAL GÜNLERİ" İSİMLİ KEÇE SERGİSİ AÇILDI

Afyonkarahisar Yerel Tarih Araştırmaları Merkezi'nde (AYTAM) halk kültürüne katkı sağlaması amacı ile “Masal Günleri” isimli bir sergi açıldı.

Sergide, halk masallarının keçe ile anlatıldığı tablolar, beğeniye sunuldu. Serginin açılışına Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kamil Kıçıroğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz ile çok sayıda davetlinin katıldı.

Sergi hakkında bilgi veren AYTAM Yürütme Kurulu Üyesi ve Topakev Sanat Grubu üyesi Gülenay Yalçınkaya, "Bu etkinliğimizi AYTAM'ın kurucusu olan Kadir Daylık'ın merhum annesi Vicdan Daylık anısına düzenledik. Sergimizde Dipsiz Kuyu Zümrüdü Anka, Keloğlan ile Hamamcı, Hibari, Tilki ime Kedi, Keloğlan ile Tilki, Ayağına Diken Batan Horoz, Tuz Kadar Sevgi, Üç Turunçlar, Ese ile Köse, Keloğlan ile Dev masallarımıza yer verdik" dedi.

Sergide Gülenay Yalçınkaya, Ülkü Küçükkurt, Belkıs Özkara, Dilek Lökçü Yılmaz, Şükran Ercan, Zeynep Gürman, Zuhal Selek, Kübra Şensoy, Havva Emeksiz'in eserlerinin bulunduğu aktarıldı.

Sergi açılışında, ayrıca AYTAM Evi'nde konuklara pilav ikramı da yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.