MANAVGAT'TA HORTUM YIKTI GEÇTİ

Gündem 05.03.2016 - 01:04, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

MANAVGAT'TA HORTUM YIKTI GEÇTİ

MANAVGAT'TA HORTUM YIKTI GEÇTİ
Manavgat’ta etkili olan hortum, sera ve ekili alanlarda büyük çapta zarara yol açtı. Ulualan mevkisindeki hurdacılar sitesi istikametinden gelerek Aşağı Işıklar mahallesine kadar uzanan hortum, Ulualan mevkisinde Mustafa Taşkıran’a ait çiçek serasını yerle bir etti. Sera demirlerini kırıp-büken, seranın üzerindeki örtüyü yüzlerce metre ileriye savuran hortumun 10 dönümlük seranın 9 dönümünde etkili olduğu ve zararın 100 bin lira dolayında olduğu bildirildi.  Hortumun çıkışını evinden gördüğünü belirten sera sahibi Mustafa Taşkıran “Birden hurdacıların üzerinden bize doğru gelen toz bulutunu gördüm. Evimizin yanından geçip seraya ulaştığında sera demirlerinin havada uçuştuğunu, seranın yanında bulunan makine ve ekipmanların uçtuğunu gördüm. Görüldüğü gibi 10 dönümlük seranın 1 dönümü dışında tamamı zarar gördü. Zararımız 100 bin liranın üzerinde. Sigortamız olmadığı için ne yapacağımızı bilemiyorum. Kaymakamlıktan, Tarım ilçeden yetkililer gelip zarar tespiti yapılacak deniyor. Ama bundan da bir şey çıkacağını sanmıyorum” dedi. Serası zarar gören Mustafa Taşkıran’a geçmiş olsun dileklerini sunan Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin de, “Öncelikle hortumdan zarar gören arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Tek tesellimiz cana bir zarar gelmemesi. Her zaman dile getirdiğimiz tarım sigortasının önemini çiftçilerimiz maalesef kendi başına bir şey gelmeden anlayamıyor. Zaten sigortanın yarısını devlet karşılıyor. Tüm çiftçilerimizi tarım sigortası yaptırmaya çağırıyorum. Görüldüğü gibi afetin ne zaman geleceği belli olmuyor. Yazık arkadaşımızın en az 100 bin lira zararı var. Eğer sigortası olsa bunun tamamını sigorta karşılayacaktı. Yine de elimizden gelen bir şey olup olmadığını araştıracağız” diye konuştu. Hortum, aynı istikamette bulunan ağaçlara ve bazı evlere zarar verirken Aşağı Işıklar mahallesinde bir caminin minaresini de yıktı. Minarenin yıkılması sırasında cami çevresinde kimsenin bulunmaması büyük şans olarak değerlendirildi.
MANAVGAT'TA HORTUM YIKTI GEÇTİ

Manavgat’ta etkili olan hortum, sera ve ekili alanlarda büyük çapta zarara yol açtı. Ulualan mevkisindeki hurdacılar sitesi istikametinden gelerek Aşağı Işıklar mahallesine kadar uzanan hortum, Ulualan mevkisinde Mustafa Taşkıran’a ait çiçek serasını yerle bir etti. Sera demirlerini kırıp-büken, seranın üzerindeki örtüyü yüzlerce metre ileriye savuran hortumun 10 dönümlük seranın 9 dönümünde etkili olduğu ve zararın 100 bin lira dolayında olduğu bildirildi. 
Hortumun çıkışını evinden gördüğünü belirten sera sahibi Mustafa Taşkıran “Birden hurdacıların üzerinden bize doğru gelen toz bulutunu gördüm. Evimizin yanından geçip seraya ulaştığında sera demirlerinin havada uçuştuğunu, seranın yanında bulunan makine ve ekipmanların uçtuğunu gördüm. Görüldüğü gibi 10 dönümlük seranın 1 dönümü dışında tamamı zarar gördü. Zararımız 100 bin liranın üzerinde. Sigortamız olmadığı için ne yapacağımızı bilemiyorum. Kaymakamlıktan, Tarım ilçeden yetkililer gelip zarar tespiti yapılacak deniyor. Ama bundan da bir şey çıkacağını sanmıyorum” dedi.
Serası zarar gören Mustafa Taşkıran’a geçmiş olsun dileklerini sunan Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin de, “Öncelikle hortumdan zarar gören arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Tek tesellimiz cana bir zarar gelmemesi. Her zaman dile getirdiğimiz tarım sigortasının önemini çiftçilerimiz maalesef kendi başına bir şey gelmeden anlayamıyor. Zaten sigortanın yarısını devlet karşılıyor. Tüm çiftçilerimizi tarım sigortası yaptırmaya çağırıyorum. Görüldüğü gibi afetin ne zaman geleceği belli olmuyor. Yazık arkadaşımızın en az 100 bin lira zararı var. Eğer sigortası olsa bunun tamamını sigorta karşılayacaktı. Yine de elimizden gelen bir şey olup olmadığını araştıracağız” diye konuştu.
Hortum, aynı istikamette bulunan ağaçlara ve bazı evlere zarar verirken Aşağı Işıklar mahallesinde bir caminin minaresini de yıktı. Minarenin yıkılması sırasında cami çevresinde kimsenin bulunmaması büyük şans olarak değerlendirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.