MAKÜ İstiklal Yerleşkesinde Yetiştirilen Lavantalar Öğrenciler Tarafından Toplandı

Gündem 20.10.2014 - 17:16, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

MAKÜ İstiklal Yerleşkesinde Yetiştirilen Lavantalar Öğrenciler Tarafından Toplandı

MAKÜ İstiklal Yerleşkesinde Yetiştirilen Lavantalar Öğrenciler Tarafından Toplandı
Kozmetikten gıdaya, ilaç sanayinden temizlik ürünlerine geniş bir kullanım yelpazesi bulunan ve geçtiğimiz aylar da 5 bin adet lavanta fidesinin dikildiği Üniversitemiz İstiklal Yerleşkesinde yetiştirilen lavantalar Eğitim Fakültesi öğrencileri ve yabancı uyruklu öğrenciler tarafından toplandı. Üniversitemiz Eğitim Fakültesi ile Biyolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Uluslararası Öğrenci Ofisi işbirliğince gerçekleştirilen etkinlikte bir araya gelen Üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğrencileri ve yabancı uyruklu öğrenciler hem lavanta topladılar hem de eğlenceli vakit geçirdiler.  Bilimsel adı Latince “yıkanmak” tan gelen lavanta, Eski Yunan ve Romalılar döneminde sıklıkla kullanılır ve saflığın sembolü olarak bilinir. Lavantalar, güzel ve kalıcı kokusu ile öğrencilerimizin de ferahlamasını sağlayacak ayrıca onlarda adeta bahçede gezinir duygusu da uyandıracak.
MAKÜ İstiklal Yerleşkesinde Yetiştirilen Lavantalar Öğrenciler Tarafından Toplandı

Kozmetikten gıdaya, ilaç sanayinden temizlik ürünlerine geniş bir kullanım yelpazesi bulunan ve geçtiğimiz aylar da 5 bin adet lavanta fidesinin dikildiği Üniversitemiz İstiklal Yerleşkesinde yetiştirilen lavantalar Eğitim Fakültesi öğrencileri ve yabancı uyruklu öğrenciler tarafından toplandı.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi ile Biyolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Uluslararası Öğrenci Ofisi işbirliğince gerçekleştirilen etkinlikte bir araya gelen Üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğrencileri ve yabancı uyruklu öğrenciler hem lavanta topladılar hem de eğlenceli vakit geçirdiler.

 Bilimsel adı Latince “yıkanmak” tan gelen lavanta, Eski Yunan ve Romalılar döneminde sıklıkla kullanılır ve saflığın sembolü olarak bilinir. Lavantalar, güzel ve kalıcı kokusu ile öğrencilerimizin de ferahlamasını sağlayacak ayrıca onlarda adeta bahçede gezinir duygusu da uyandıracak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.