MAKÜ YENİ DÖNEM İÇİN BEKLEMEDE

Gündem 20.07.2018 - 14:07, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ YENİ DÖNEM İÇİN BEKLEMEDE

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) yeni eğitim ve öğretim yılı için bekliyor.
  2000li yılların başında kurulan üniversiteler arasında bir yıldız gibi parlayan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yeni dönem öğrenci kayıtlarına hazırlanıyor. 2017- 2018 öğretim yılının sona ermesiyle birlikte 5 bin dolayında öğrenci mezun eden MAKÜ, 2018- 2019 öğretim yılı için yeni öğrencilerini bekliyor. ARTILAR VE EKSİLER Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin öğrenci tercih formlarında ilk sıralarda yer alması veya tercih edilmemesi için bazı artı ve eksiler mevcut. MAKÜ’nün en büyük artıları: gelişme döneminde olması, yeni kurulmuş olması ve İstiklal Yerleşkesi içerisinde şantiyelerin sürekli yükselerek yeni fakülte binaları ve birim binalarının inşa edilmesi. Bu hızla ilerleyen MAKÜ’nün bir de rektör ve diğer yönetim birimlerinde görev yapan kişilerin genç ve dinamik özelliklerinin bulunması gelişmişlik evrilmesinde önemli faktörlerden. Bunlara ek olarak kent merkezindeki yerleşkede geçmişi eski ve köklü olan Eğitim Fakültesi, kampus içi ve teknolojik her türlü mühendislik harikaları yaratan Mimarlık Mühendislik Fakültesi, ekonomiyi ve mali kalkınmayı özümseyerek ilerleyen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, günceli yakalamış ve ilerleyen Sağlık Bilimleri, Sanat ve Tasarım, İlahiyat, Fen- Edebiyat Fakülteleri de son hızla devam ediyor. İstiklal Yerleşkesinin en önemli dinamiği ise ebette ki Veteriner Fakültesi. Sahip olduğu Hayvan Hastanesiyle, Klinik Laboratuvar ve deney sınıflarıyla, amfileri ve teknolojileriyle Burdur Veteriner Fakültesi Batı Akdeniz Bölgesinin ve hatta tüm Türkiye’nin incisi konumunda. Uluslararası ve ulusal birçok başarıya imza atan Veteriner Fakültesi ile birlikte bu yıl açılması planlanan Diş Hekimliği Fakültesi MAKÜ’nün tercih edilmesindeki en önemli etkenler arasında yer alıyor. Burdur’un yerleşim planının genişlemesi, Antalya istikametine yönelmesi amacıyla da taşınan kampusun kent merkezinden 10 km uzakta olması, öğrencilerin kampusa gelip giden toplu taşıma araçlarını bazen bulamamasına da bir handikap olarak bakılmakta. MAKÜ’nün bir diğer eksi özelliği kampus içerisindeki içme suyu ve içme suyu şebekesi. Yerleşke içerisinde kız öğrenci yurdunun olmaması kız öğrencilerin kent merkezine gidip gelme mecburiyetini oluşturuyor. Yerleşke içerisine yapılan sosyal mekanların ise tam randımanlı çalışmaması, bazı mekanların aylık kiralarının Amerikan Doları üzerinden hesaplanması, yalnızca öğrencilerin değil akademik kadronun da kent merkezinden yerleşkeye gidip gelme zorunlulukları da MAKÜ’nün eksileri arasında yer alıyor. Sonuçta, Yaz Okulu öğrencileri hariç İstiklal Yerleşkesinde ve Burdur’da üniversiteliler yokken MAKÜ’nün artılarının ve eksilerinin masaya yatırılıp, ilerleyen öğretim yıllarında nasıl daha fazla öğrencinin tercih edip MAKÜ’nün tüm öğrenci kontenjanlarının sonuna kadar dolması için gerekli çalışmaların yapılmasında fayda var.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) yeni eğitim ve öğretim yılı için bekliyor.

 

2000li yılların başında kurulan üniversiteler arasında bir yıldız gibi parlayan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yeni dönem öğrenci kayıtlarına hazırlanıyor. 2017- 2018 öğretim yılının sona ermesiyle birlikte 5 bin dolayında öğrenci mezun eden MAKÜ, 2018- 2019 öğretim yılı için yeni öğrencilerini bekliyor.

ARTILAR VE EKSİLER

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin öğrenci tercih formlarında ilk sıralarda yer alması veya tercih edilmemesi için bazı artı ve eksiler mevcut. MAKÜ’nün en büyük artıları: gelişme döneminde olması, yeni kurulmuş olması ve İstiklal Yerleşkesi içerisinde şantiyelerin sürekli yükselerek yeni fakülte binaları ve birim binalarının inşa edilmesi. Bu hızla ilerleyen MAKÜ’nün bir de rektör ve diğer yönetim birimlerinde görev yapan kişilerin genç ve dinamik özelliklerinin bulunması gelişmişlik evrilmesinde önemli faktörlerden. Bunlara ek olarak kent merkezindeki yerleşkede geçmişi eski ve köklü olan Eğitim Fakültesi, kampus içi ve teknolojik her türlü mühendislik harikaları yaratan Mimarlık Mühendislik Fakültesi, ekonomiyi ve mali kalkınmayı özümseyerek ilerleyen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, günceli yakalamış ve ilerleyen Sağlık Bilimleri, Sanat ve Tasarım, İlahiyat, Fen- Edebiyat Fakülteleri de son hızla devam ediyor. İstiklal Yerleşkesinin en önemli dinamiği ise ebette ki Veteriner Fakültesi. Sahip olduğu Hayvan Hastanesiyle, Klinik Laboratuvar ve deney sınıflarıyla, amfileri ve teknolojileriyle Burdur Veteriner Fakültesi Batı Akdeniz Bölgesinin ve hatta tüm Türkiye’nin incisi konumunda. Uluslararası ve ulusal birçok başarıya imza atan Veteriner Fakültesi ile birlikte bu yıl açılması planlanan Diş Hekimliği Fakültesi MAKÜ’nün tercih edilmesindeki en önemli etkenler arasında yer alıyor.

Burdur’un yerleşim planının genişlemesi, Antalya istikametine yönelmesi amacıyla da taşınan kampusun kent merkezinden 10 km uzakta olması, öğrencilerin kampusa gelip giden toplu taşıma araçlarını bazen bulamamasına da bir handikap olarak bakılmakta. MAKÜ’nün bir diğer eksi özelliği kampus içerisindeki içme suyu ve içme suyu şebekesi. Yerleşke içerisinde kız öğrenci yurdunun olmaması kız öğrencilerin kent merkezine gidip gelme mecburiyetini oluşturuyor. Yerleşke içerisine yapılan sosyal mekanların ise tam randımanlı çalışmaması, bazı mekanların aylık kiralarının Amerikan Doları üzerinden hesaplanması, yalnızca öğrencilerin değil akademik kadronun da kent merkezinden yerleşkeye gidip gelme zorunlulukları da MAKÜ’nün eksileri arasında yer alıyor.

Sonuçta, Yaz Okulu öğrencileri hariç İstiklal Yerleşkesinde ve Burdur’da üniversiteliler yokken MAKÜ’nün artılarının ve eksilerinin masaya yatırılıp, ilerleyen öğretim yıllarında nasıl daha fazla öğrencinin tercih edip MAKÜ’nün tüm öğrenci kontenjanlarının sonuna kadar dolması için gerekli çalışmaların yapılmasında fayda var.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.