MAKÜ’YE BAHAR GELDİ

Eğitim 08.05.2017 - 17:53, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ’YE BAHAR GELDİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ 11. YILI BAHAR ŞENLİKLERİ AÇILIŞI YAPILDI.
MAKÜ 11. Yılı Bahar Şenlikleri açılış töreni merkez kampusta yapıldı. Açılış ve kurdele kesimini, MAKÜ Halk Oyunları ekibinin folklor gösterisi ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Öğrencilerinin Ebru Sergisinin ziyarete açılması takip etti. Müzik dinletisinin ardından programın son aşaması olan biniş giyme töreni yapıldı. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve fakülte dekanları, aşama kaydeden akademisyenlere ve akademik teşvik alanlara binişlerini giydirdi ve anmalıkları verildi. Bu bölümde sunum yapan Korkmaz; üniversitenin gücünü oluşturan en önemli beyinlerin yükselme töreni ve akademik teşvikte dereceye girenlere ödüllerinin verileceğini kaydederek, 2006 yılında 204 akademisyenle yola çıktıklarını ve bugün 839 kişiye ulaştıklarını, son iki yılda profesör sayısında 48’lik artış sağlandığını ve böylelikle akademik piramidin yükseldiğini söyledi. Korkmaz, son iki yılda doçent sayısında 93’lük artışın, yardımcı doçent sayısında da 50’lik artışın olduğuna da dikkat çekip, 2006’da 11.800 öğrenciyle yola çıktıklarını ve bugün 28.800 öğrenciye ulaştıklarını ki 2023 vizyonlarının 60 bin öğrenciyle pik noktası olacağını sözlerine ekleyip, YÖK’ün performansa dayalı akademik teşvik sıralamasında MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesinin açık ara birinci olduğunu, Maliye Bakanlığının da akademik teşvik gösteren akademisyenlerin maaşlarına destekte bulunacağını belirtti. Bu durumun gurur verici olduğunun altını kalın çizgilerle çizen Korkmaz, MAKÜ Bütçesinin altyapı ödeneği paylaştırılırken Fen Edebiyat Fakültesine pozitif ayrımcılık yapacağını ve bu başarıyı diğer fakültelerden de beklediğini dile getirdi. 
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ 11. YILI BAHAR ŞENLİKLERİ AÇILIŞI YAPILDI.

MAKÜ 11. Yılı Bahar Şenlikleri açılış töreni merkez kampusta yapıldı. Açılış ve kurdele kesimini, MAKÜ Halk Oyunları ekibinin folklor gösterisi ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Öğrencilerinin Ebru Sergisinin ziyarete açılması takip etti.

Müzik dinletisinin ardından programın son aşaması olan biniş giyme töreni yapıldı. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve fakülte dekanları, aşama kaydeden akademisyenlere ve akademik teşvik alanlara binişlerini giydirdi ve anmalıkları verildi.

Bu bölümde sunum yapan Korkmaz; üniversitenin gücünü oluşturan en önemli beyinlerin yükselme töreni ve akademik teşvikte dereceye girenlere ödüllerinin verileceğini kaydederek, 2006 yılında 204 akademisyenle yola çıktıklarını ve bugün 839 kişiye ulaştıklarını, son iki yılda profesör sayısında 48’lik artış sağlandığını ve böylelikle akademik piramidin yükseldiğini söyledi. Korkmaz, son iki yılda doçent sayısında 93’lük artışın, yardımcı doçent sayısında da 50’lik artışın olduğuna da dikkat çekip, 2006’da 11.800 öğrenciyle yola çıktıklarını ve bugün 28.800 öğrenciye ulaştıklarını ki 2023 vizyonlarının 60 bin öğrenciyle pik noktası olacağını sözlerine ekleyip, YÖK’ün performansa dayalı akademik teşvik sıralamasında MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesinin açık ara birinci olduğunu, Maliye Bakanlığının da akademik teşvik gösteren akademisyenlerin maaşlarına destekte bulunacağını belirtti. Bu durumun gurur verici olduğunun altını kalın çizgilerle çizen Korkmaz, MAKÜ Bütçesinin altyapı ödeneği paylaştırılırken Fen Edebiyat Fakültesine pozitif ayrımcılık yapacağını ve bu başarıyı diğer fakültelerden de beklediğini dile getirdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.