MAKÜ Sosyal Yaşam Topluluğu ve Gündoğdu ilk ve orta okulu kardeş okul oldu

Yaşam 24.12.2019 - 15:50, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ Sosyal Yaşam Topluluğu ve Gündoğdu ilk ve orta okulu kardeş okul oldu

MAKÜ Öğrencilerinden “Kardeşim Sen Ol” Projesi...
  Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sosyal Yaşam Topluluğu tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak “Kardeşim Sen Ol” isimli kardeş okul projesi düzenlendi.   Bucak İlçesi Gündoğdu köyündeki Gündoğdu İlk ve Orta Okulunu “Kardeşim Sen Ol” projesinde kardeş okul seçen topluluk üyeleri öğrencilerle bir araya geldiler. Okul kütüphanesine önemli ölçüde kitap hediye eden topluluk üyeleri, okul bahçesinin dış duvarına eğitsel semboller ve yardımcı eğitim figürleri çizdiler. Ayrıca öğrenciler okul yemekhanesinin dışına da Nasrettin Hoca ve Keloğlan resimleri çizdiler.   Bunların yanında anaokulu ve ilkokul öğrencilerini de sevindiren topluluk üyeleri yüz ve el boyama etkinliği gerçekleştirdiler. Bütün gün okulda etkinlik düzenleyen öğrenciler okul bahçesinde drama etkinliği yaparak çeşitli oyun oynadılar. Çocukların mutlulukları gözlerinden okunurken, böyle bir çalışmanın kendilerini çok mutlu ettiğini söylediler.   Etkinliğin sonunda da okulun bahçesinde bulunan Atatürk büstünün yanına mermer üzerine Türk bayrağı ve Türkiye haritası çizildi.   Topluluk akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Feride Ersoy yaptığı açıklamada; “Topluluğumuzdaki öğretmen adayları daha birinci sınıfta okul deneyiminde bulunarak kendilerini geliştirmektedir. Bu uygulamanın okul ortamını ve mesleğin unsurlarını tanımalarında son derece önemli katkıları olmaktadır. Bu projede hem öğretmen adaylarımız hem de bankacılık, sanat, maliye, sosyoloji gibi farklı alanlardan öğrencilerimiz de yer almış ve kendi alanlarında girişimcilik becerisi kazanmışlardır.” ifadelerini kullandı.   Etkinlik çocukların el baskılarından oluşan panonun ve topluluk öğrencilerinin yanlarında getirdikleri 40 fidanı toprakla buluşturmak üzere okul müdürüne hediye etmesiyle sona erdi.
MAKÜ Öğrencilerinden “Kardeşim Sen Ol” Projesi...

 

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sosyal Yaşam Topluluğu tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak “Kardeşim Sen Ol” isimli kardeş okul projesi düzenlendi.

 

Bucak İlçesi Gündoğdu köyündeki Gündoğdu İlk ve Orta Okulunu “Kardeşim Sen Ol” projesinde kardeş okul seçen topluluk üyeleri öğrencilerle bir araya geldiler. Okul kütüphanesine önemli ölçüde kitap hediye eden topluluk üyeleri, okul bahçesinin dış duvarına eğitsel semboller ve yardımcı eğitim figürleri çizdiler. Ayrıca öğrenciler okul yemekhanesinin dışına da Nasrettin Hoca ve Keloğlan resimleri çizdiler.

 

Bunların yanında anaokulu ve ilkokul öğrencilerini de sevindiren topluluk üyeleri yüz ve el boyama etkinliği gerçekleştirdiler. Bütün gün okulda etkinlik düzenleyen öğrenciler okul bahçesinde drama etkinliği yaparak çeşitli oyun oynadılar. Çocukların mutlulukları gözlerinden okunurken, böyle bir çalışmanın kendilerini çok mutlu ettiğini söylediler.

 

Etkinliğin sonunda da okulun bahçesinde bulunan Atatürk büstünün yanına mermer üzerine Türk bayrağı ve Türkiye haritası çizildi.

 

Topluluk akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Feride Ersoy yaptığı açıklamada; “Topluluğumuzdaki öğretmen adayları daha birinci sınıfta okul deneyiminde bulunarak kendilerini geliştirmektedir. Bu uygulamanın okul ortamını ve mesleğin unsurlarını tanımalarında son derece önemli katkıları olmaktadır. Bu projede hem öğretmen adaylarımız hem de bankacılık, sanat, maliye, sosyoloji gibi farklı alanlardan öğrencilerimiz de yer almış ve kendi alanlarında girişimcilik becerisi kazanmışlardır.” ifadelerini kullandı.

 

Etkinlik çocukların el baskılarından oluşan panonun ve topluluk öğrencilerinin yanlarında getirdikleri 40 fidanı toprakla buluşturmak üzere okul müdürüne hediye etmesiyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.