MAKÜ Sosyal Hizmet Topluluğundan Otizmli Çocuklara Ziyaret

Yaşam 08.11.2018 - 16:46, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ Sosyal Hizmet Topluluğundan Otizmli Çocuklara Ziyaret

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Hizmet Topluluğu Antalya’da bulunan Ramazan-Hatice Savaş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne ziyaret düzenledi.
Her yıl düzenli olarak bu merkeze ziyaret düzenleyen topluluk üyeleri otizmli öğrencilerle vakit geçirdiler. Merkezde eğitim almakta olan ve büyük çoğunluğu otizm hastası olan çocuklar, kendileri için düzenlenen bu ziyarete katılım sağlamaktan büyük zevk aldıklarını dile getirdiler. Merkezin müdür yardımcısı Sevil KÖLEMEN ÖZPINAR, otizm öğrencilerin özel durumları hakkında bilgi verirken, aynı zamanda onların sosyalleşmesinin son derece önemli olduğunu ancak engel durumları daha ileri düzeyde seyreden öğrencilerin başka yerlere götürülemediğini söyledi. Ziyaretin, çocukların gelişimine de olumlu katkılar yaptığını dile getirdi. Topluluk akademik danışmanı MAKÜ Sosyoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Canan GÖNÜLLÜ TAŞKESEN ise; “Üniversitemize, bize bu etkinlikleri gerçekleştirebilme fırsatı verdiği için teşekkür ederiz. İmkanlarımız dahilinde bir sosyal sorumluluk olarak otizmli öğrencilere elimizden gelen yardım ve desteği vermeye hazırız” dedi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Hizmet Topluluğu Antalya’da bulunan Ramazan-Hatice Savaş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne ziyaret düzenledi.

Her yıl düzenli olarak bu merkeze ziyaret düzenleyen topluluk üyeleri otizmli öğrencilerle vakit geçirdiler. Merkezde eğitim almakta olan ve büyük çoğunluğu otizm hastası olan çocuklar, kendileri için düzenlenen bu ziyarete katılım sağlamaktan büyük zevk aldıklarını dile getirdiler.


Merkezin müdür yardımcısı Sevil KÖLEMEN ÖZPINAR, otizm öğrencilerin özel durumları hakkında bilgi verirken, aynı zamanda onların sosyalleşmesinin son derece önemli olduğunu ancak engel durumları daha ileri düzeyde seyreden öğrencilerin başka yerlere götürülemediğini söyledi. Ziyaretin, çocukların gelişimine de olumlu katkılar yaptığını dile getirdi.


Topluluk akademik danışmanı MAKÜ Sosyoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Canan GÖNÜLLÜ TAŞKESEN ise; “Üniversitemize, bize bu etkinlikleri gerçekleştirebilme fırsatı verdiği için teşekkür ederiz. İmkanlarımız dahilinde bir sosyal sorumluluk olarak otizmli öğrencilere elimizden gelen yardım ve desteği vermeye hazırız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.