MAKÜ, PROJELERİNİ TEK TEK HAYATA GEÇİRİYOR

Gündem 17.09.2018 - 18:31, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ, PROJELERİNİ TEK TEK HAYATA GEÇİRİYOR

BURDUR MAKÜ, PROJELERİNİ TEK TEK HAYATA GEÇİRİYOR
Burdur’un sahip olduğu potansiyelleri ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin mevcut ve gelecek altyapısının uyumlaştırılarak tarım ve hayvancılıktaki rekabet gücünü artırmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hayvancılık alanında pilot üniversite seçilen ve bu alanda oluşturduğu projelerle çalışmalarına devam eden MAKÜ, gerçekleştirdiği yatırımlara odaklandı. Bu kapsamda Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ, proje yatırımlarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Rektör KORKMAZ’a Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş ACAR, Prof. Dr. Mehmet KARACA ve Prof. Dr. Hüseyin DALĞAR, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ömer TEKŞEN ile Genel Sekreter Ali Nihat GÜNDÜZALP da eşlik etti.  “Burdur ili sektörel rekabet gücünün artırılması, tarım ve hayvancılıkta farklılaşarak bütünleşik kalkınma”nın amaçlandığı “Bölgesel Kalkınma Amaçlı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” projesi Koordinatörü Prof. Dr. Hakan ÖNER ile Tarım, Hayvancılık ve Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şenol GÜZEL ve proje çalışmalarında yer alan öğretim üyelerinin de bulunduğu ziyarette Rektör KORKMAZ ve beraberindeki heyet, Üniversite Çiftliği’nde bulunan Küçükbaş ve Büyükbaş ünitelerinde incelemelerde bulundu. Tarım ve hayvancılık alanında güncel ve gelişen sektör ihtiyaçlarını gözeten bölüm ve programlar açmayı amaç edindiklerini vurgulayan Rektör KORKMAZ yaptığı açıklamada “Bölgesel Kalkınma Amaçlı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” projesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın desteklediği Hayvancılık ve Hayvancılığa Dayalı Sanayiciliğin Geliştirilmesi alanında yürütülen ‘Büyükbaş Hayvan Tesisinin Modernizasyonu’ projesinin başlaması ile mevcut büyükbaş tesisinde gerekli görülen tadilat ve bakımlar yapılmaya başlandı ve son aşamaya gelindi. Ayrıca projede bitkisel ve hayvansal üretim için kullanılacak olan gerekli traktörler ile tarımsal alet ve ekipmanların ihaleleri tamamlandı ve bu kapsamda ilk olarak traktörler merkezimize teslim edildi. Bunun dışında Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2017 yılı Güdümlü Proje Destek Programı ile desteklenen “Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezi Projesi” var. Bu proje için arazi incelemelerinde bulunduk. Bu projeyi de önemsiyoruz çünkü 4 milyon lira bütçeli bu proje ile Burdur’da üretilen sütün sağlıklı şekilde tüketiciye ulaştırılması ve sektörde marka yaratılması için BAKA destekli bu proje kapsamında sütün ambalajlanıp taşınması ve raf ömrü sorunları üzerinde çalışmalar yapılacak. Bizler projelerimizi kâğıt üzerinde değil, onları hayata geçirerek ilimize ve bölgemize sunmayı hedefledik. Bu yüzden gerçekleştirilen yatırımları yerinde incelemek ve kat ettiğimiz yolu bu gibi incelemelerle görmek çalışmaların hızlanarak devam etmesini sağlıyor.” şeklinde konuştu.
BURDUR MAKÜ, PROJELERİNİ TEK TEK HAYATA GEÇİRİYOR

Burdur’un sahip olduğu potansiyelleri ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin mevcut ve gelecek altyapısının uyumlaştırılarak tarım ve hayvancılıktaki rekabet gücünü artırmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hayvancılık alanında pilot üniversite seçilen ve bu alanda oluşturduğu projelerle çalışmalarına devam eden MAKÜ, gerçekleştirdiği yatırımlara odaklandı.

Bu kapsamda Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ, proje yatırımlarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Rektör KORKMAZ’a Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş ACAR, Prof. Dr. Mehmet KARACA ve Prof. Dr. Hüseyin DALĞAR, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ömer TEKŞEN ile Genel Sekreter Ali Nihat GÜNDÜZALP da eşlik etti.

 “Burdur ili sektörel rekabet gücünün artırılması, tarım ve hayvancılıkta farklılaşarak bütünleşik kalkınma”nın amaçlandığı “Bölgesel Kalkınma Amaçlı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” projesi Koordinatörü Prof. Dr. Hakan ÖNER ile Tarım, Hayvancılık ve Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şenol GÜZEL ve proje çalışmalarında yer alan öğretim üyelerinin de bulunduğu ziyarette Rektör KORKMAZ ve beraberindeki heyet, Üniversite Çiftliği’nde bulunan Küçükbaş ve Büyükbaş ünitelerinde incelemelerde bulundu.

Tarım ve hayvancılık alanında güncel ve gelişen sektör ihtiyaçlarını gözeten bölüm ve programlar açmayı amaç edindiklerini vurgulayan Rektör KORKMAZ yaptığı açıklamada “Bölgesel Kalkınma Amaçlı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” projesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın desteklediği Hayvancılık ve Hayvancılığa Dayalı Sanayiciliğin Geliştirilmesi alanında yürütülen ‘Büyükbaş Hayvan Tesisinin Modernizasyonu’ projesinin başlaması ile mevcut büyükbaş tesisinde gerekli görülen tadilat ve bakımlar yapılmaya başlandı ve son aşamaya gelindi. Ayrıca projede bitkisel ve hayvansal üretim için kullanılacak olan gerekli traktörler ile tarımsal alet ve ekipmanların ihaleleri tamamlandı ve bu kapsamda ilk olarak traktörler merkezimize teslim edildi. Bunun dışında Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2017 yılı Güdümlü Proje Destek Programı ile desteklenen “Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezi Projesi” var. Bu proje için arazi incelemelerinde bulunduk. Bu projeyi de önemsiyoruz çünkü 4 milyon lira bütçeli bu proje ile Burdur’da üretilen sütün sağlıklı şekilde tüketiciye ulaştırılması ve sektörde marka yaratılması için BAKA destekli bu proje kapsamında sütün ambalajlanıp taşınması ve raf ömrü sorunları üzerinde çalışmalar yapılacak. Bizler projelerimizi kâğıt üzerinde değil, onları hayata geçirerek ilimize ve bölgemize sunmayı hedefledik. Bu yüzden gerçekleştirilen yatırımları yerinde incelemek ve kat ettiğimiz yolu bu gibi incelemelerle görmek çalışmaların hızlanarak devam etmesini sağlıyor.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.