MAKÜ ESKİ REKTÖRÜ SAATCI’YA TEPKİ

Gündem 21.05.2015 - 09:44, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

MAKÜ ESKİ REKTÖRÜ SAATCI’YA TEPKİ

MAKÜ ESKİ REKTÖRÜ SAATCI’YA TEPKİ
Cumhurbaşkanı Mehmet Akif ERSOY Üniversitesi Rektörü olarak Prof. Dr. Adem Korkmaz’ı atamasından sonra MAKÜ eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı’nın ağabeyi Fethiye Belediye Başkanı olan Behçet Saatcı’nın Burdur’daki yerel gazetelere verdiği teşekkür ilanında “Kirli siyasetle önü kesilen” ibaresini kullanmasıyla MAKÜ’de bulunan akademisyenler büyük tepki gösterdi. Akademisyenler “Prof. Dr. Mustafa Saatcı rektör seçildiğinde MAKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Gökay Yıldız’ın Mustafa Saatcı hocamızdan daha yüksek oy aldığı halde, 11. Cumhurbaşkanımızın tercihini Mustafa Saatcı’dan tarafa kullanarak, Rektör olarak atadığını, o zaman kirli oyun olmuyor da bugün Cumhurbaşkanımızın Prof. Dr. Adem Korkmaz’ı ataması kirli oyun mu oluyor?” diyerek tepki gösterdiler. MAKÜ’de şuana kadar hiçbir rektörlük seçiminde ve atanmasında akademisyenlerin nezaket kuralları dışına çıkmadığını, bu nedenle Türkiye’de örnek bir üniversite olduğunu, ancak bu seçimlerde kirli oyunu akademisyenlerin fişlenmesiyle, önceki rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Saatcı’nı zamanında olduğunu, bu şekilde Sayın Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın sözde kardeşine destek için verdiği ilandan eski rektör Mustafa Saatcı’nın haberinin olmaması imkânsızdır. Akademisyenler; “Mustafa Saatcı’yı MAKÜ’ye yakışmayan bu tutumundan dolayı kınıyoruz” dediler.  
MAKÜ ESKİ REKTÖRÜ SAATCI’YA TEPKİ

Cumhurbaşkanı Mehmet Akif ERSOY Üniversitesi Rektörü olarak Prof. Dr. Adem Korkmaz’ı atamasından sonra MAKÜ eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı’nın ağabeyi Fethiye Belediye Başkanı olan Behçet Saatcı’nın Burdur’daki yerel gazetelere verdiği teşekkür ilanında “Kirli siyasetle önü kesilen” ibaresini kullanmasıyla MAKÜ’de bulunan akademisyenler büyük tepki gösterdi.

Akademisyenler “Prof. Dr. Mustafa Saatcı rektör seçildiğinde MAKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Gökay Yıldız’ın Mustafa Saatcı hocamızdan daha yüksek oy aldığı halde, 11. Cumhurbaşkanımızın tercihini Mustafa Saatcı’dan tarafa kullanarak, Rektör olarak atadığını, o zaman kirli oyun olmuyor da bugün Cumhurbaşkanımızın Prof. Dr. Adem Korkmaz’ı ataması kirli oyun mu oluyor?” diyerek tepki gösterdiler.

MAKÜ’de şuana kadar hiçbir rektörlük seçiminde ve atanmasında akademisyenlerin nezaket kuralları dışına çıkmadığını, bu nedenle Türkiye’de örnek bir üniversite olduğunu, ancak bu seçimlerde kirli oyunu akademisyenlerin fişlenmesiyle, önceki rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Saatcı’nı zamanında olduğunu, bu şekilde Sayın Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın sözde kardeşine destek için verdiği ilandan eski rektör Mustafa Saatcı’nın haberinin olmaması imkânsızdır. Akademisyenler; “Mustafa Saatcı’yı MAKÜ’ye yakışmayan bu tutumundan dolayı kınıyoruz” dediler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.