MAKÜ'den uluslararası tanışma çayı

Dünya 26.09.2018 - 14:01, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ'den uluslararası tanışma çayı

Burdur MAKÜ'den uluslararası tanışma çayı
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından, dünyanın birçok ülkesinden MAKÜ’de öğrenim görmek için gelen yabancı uyruklu öğrenciler ile tanışma ve kaynaşma çayı etkinliği düzenlendi. Avşar Han’da gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş ACAR, Prof. Dr. Mehmet KARACA, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Dursun KÖSE ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş ACAR, “Bugün burada toplanmamızın amacı da farklı bölümlerdeki öğrencileri bir araya getirip onları birbirleri ile tanıştırmak, kaynaştırmak. Üniversitemize ikinci bir yuva olarak bakın. Sizleri burada yabancı olarak değil, buranın bir ferdi olarak görmek maksadıyla bu tanışma etkinliğini düzenledik. Üniversitemiz kurumsallaşmış bir üniversite. Üniversitemiz yabancı öğrenci konusunda azımsanmayacak bir potansiyele sahip. İyi bir üniversiteye geldiğiniz konusunda hiç şüpheniz olmasın. Üniversitemiz hem fiziki açıdan hem de akademik açıdan oldukça iyi bir yerde. Sizler değişik ülkelerden iyi bir eğitim öğretim almak için geldiniz. Buradaki eğitiminizi tamamlayıp, mezun olduğunuzda buradan yeterince tatmin olmuş olarak ayrılmanızı diliyoruz. Üniversitemizde öğrencilerimizin sıkıntılarını direk üst yönetime bildirebilmeleri açısından kurduğumuz ÖDEMER sistemi ile rahatlıkla bizlere sorun ve sıkıntılarınızı iletebilirsiniz. Hepinize MAKÜ ailesine hoş geldiniz diyor, eğitim öğretim çerçevesinde her şeyin gönlünüzce gerçekleşmesini umut ediyorum” dedi. Daha sonra İnşaat Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi olan Abdülfettah BEŞİR bir konuşma yaparak, üniversitede hiçbir sıkıntı çekmediğini, gösterilen ilgi ve alakanın ayrım yapılmaksızın yeni gelen yabancı uyruklu öğrencilere de gösterileceğinden hiç kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini belirterek, aralarına yeni katılan yabancı uyruklu öğrencilere hoş geldiniz dedi. Arnavutluk’tan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine doktora eğitimi için gelen Jerina RUGJI’de bir yıldır Türkiye’de olduğunu ve MAKÜ’de eğitim aldığını, her şeyin istediği gibi gerçekleştiğini belirterek arkadaşlarına hoş geldiniz dedi.
Burdur MAKÜ'den uluslararası tanışma çayı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından, dünyanın birçok ülkesinden MAKÜ’de öğrenim görmek için gelen yabancı uyruklu öğrenciler ile tanışma ve kaynaşma çayı etkinliği düzenlendi.

Avşar Han’da gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş ACAR, Prof. Dr. Mehmet KARACA, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Dursun KÖSE ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş ACAR, “Bugün burada toplanmamızın amacı da farklı bölümlerdeki öğrencileri bir araya getirip onları birbirleri ile tanıştırmak, kaynaştırmak. Üniversitemize ikinci bir yuva olarak bakın. Sizleri burada yabancı olarak değil, buranın bir ferdi olarak görmek maksadıyla bu tanışma etkinliğini düzenledik. Üniversitemiz kurumsallaşmış bir üniversite. Üniversitemiz yabancı öğrenci konusunda azımsanmayacak bir potansiyele sahip. İyi bir üniversiteye geldiğiniz konusunda hiç şüpheniz olmasın. Üniversitemiz hem fiziki açıdan hem de akademik açıdan oldukça iyi bir yerde. Sizler değişik ülkelerden iyi bir eğitim öğretim almak için geldiniz. Buradaki eğitiminizi tamamlayıp, mezun olduğunuzda buradan yeterince tatmin olmuş olarak ayrılmanızı diliyoruz. Üniversitemizde öğrencilerimizin sıkıntılarını direk üst yönetime bildirebilmeleri açısından kurduğumuz ÖDEMER sistemi ile rahatlıkla bizlere sorun ve sıkıntılarınızı iletebilirsiniz. Hepinize MAKÜ ailesine hoş geldiniz diyor, eğitim öğretim çerçevesinde her şeyin gönlünüzce gerçekleşmesini umut ediyorum” dedi.

Daha sonra İnşaat Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi olan Abdülfettah BEŞİR bir konuşma yaparak, üniversitede hiçbir sıkıntı çekmediğini, gösterilen ilgi ve alakanın ayrım yapılmaksızın yeni gelen yabancı uyruklu öğrencilere de gösterileceğinden hiç kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini belirterek, aralarına yeni katılan yabancı uyruklu öğrencilere hoş geldiniz dedi.

Arnavutluk’tan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine doktora eğitimi için gelen Jerina RUGJI’de bir yıldır Türkiye’de olduğunu ve MAKÜ’de eğitim aldığını, her şeyin istediği gibi gerçekleştiğini belirterek arkadaşlarına hoş geldiniz dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.