MAKÜ’DEN TOBB ORTAOKULUNA MATEMATİK SOKAĞI

Eğitim 28.02.2017 - 16:16, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ’DEN TOBB ORTAOKULUNA MATEMATİK SOKAĞI

MAKÜ’DEN TOBB İLKOKULUNA MATEMATİK SOKAĞI
Matematik Sokağı İle MAKÜ Öğrencileri Burdur’da Bir İlke İmza Attı MAKÜ Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği bölümü öğrencisi Yusuf ÜNAL, Büşra ÇALIŞKAN ve Sezgin ÇAĞLAR  TÜBİTAK 2209 Projesi ve Öğretmenlik Uygulaması kapsamında Yrd. Doç. Dr. Burcu DURMAZ ve  Dr. Ramazan GÜREL danışmanlığında Burdur merkezdeki Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Ortaokulu’nda “Matematik Sokağı” projesi gerçekleştirerek, Burdur’da bir ilke imza attı. Proje kapsamında genç öğretmen adayları Yusuf ÜNAL, Büşra ÇALIŞKAN ve Sezgin ÇAĞLAR  öğrencilerin sadece derste değil günlük yaşamda da koridor üzerinde çeşitli geometrik şekiller ve formüller aracılığıyla gizli olarak da öğrenmelerine hizmet etmeyi amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, ders aralarında ve öğle aralarında da öğrencilerle çeşitli zeka oyunları oynamak için oluşturulan köşede onlarla hem oyun oynamak, hem de matematiği sevdirmek anlamında hizmet etmenin önemine değindi. Matematik Sokağı  öğrencilerin hem bilgilerinin taze kalması sağlanıyor, hem de  öğrencilerin matematiğe olan ilgisinin artmasına vesile oluyor. Proje kapsamında MAKÜ Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Burcu DURMAZ konu hakkında şunları söyledi: “Meslektaşım Dr. Ramazan GÜREL ile birlikte bu projenin danışmanlığını yapıyoruz. Öğrencilerimiz bize bu fikirleri ile geldiler, buna benzer uygulamaları sosyal medyada farklı şehirlerde olduğunu görüyoruz. Ama bu Burdur’da bir ilk olarak gerçekleştirdik. Bu projede biz sadece danışmanlık yapıyoruz. İşin çoğunu öğrencilerimiz yaptılar.” Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ramazan GÜREL de; “Bu projede iki adım var. Öğrencilerimiz burada bu uygulamayı yaptılar, biz de bunun etkisine bakacağız. Burada bir anket uyguladık ve katılan öğrencilerin matematik sunumlarını ölçtük. İki ay sonra da tekrar ölçeceğiz. Bu oluşan farklılığa göre bizim bir de kontrol gurubumuz var. Bunu da Kemal Solmaz Ortaokulu’nda yapıyoruz. Buradan öncelikle her iki okulun da idarecilerine, müdürlerine, öğretmenlerine teşekkür etmek istiyorum. Onlar bizlere destek oldular, bu olanağı sağladılar. Bu çalışmayı bizler Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresinde de sunacağız. Buradan bizler olumlu dönütler alabilirsek, Burdur’da diğer okullara da yöneleceğiz. Diğer okullarda da bu çalışmayı devam ettirebiliriz. Öncelikle sonuçlara bakmamız gerekiyor, ama öğrencilerden aldığımız yorumlar olumlu yönde. Şuan Burdur’da tek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulu’nda uyguluyoruz ve inşallah bu uygulamayı diğer okullarda da devam ettirebiliriz” dedi. Uygulamanın yapıldığı okulda 8. Sınıf öğrencisi olan Tuğba TAŞ isimli öğrenci de; “Matematik sokağı Özellikle TEOG sınavına giren öğrenciler için görsel hafızalı bir uygulama. Bu uygulama TEOG öğrencilerinin stresini bir nebze de olsa azaltıyor. Bizler de TEOG öğrencisiyiz ve Matematik Sokağı ile birlikte unuttuğumuz bazı bilgileri yeniden hatırlamaya başladık” dedi.
MAKÜ’DEN TOBB İLKOKULUNA MATEMATİK SOKAĞI

Matematik Sokağı İle MAKÜ Öğrencileri Burdur’da Bir İlke İmza Attı

MAKÜ Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği bölümü öğrencisi Yusuf ÜNAL, Büşra ÇALIŞKAN ve Sezgin ÇAĞLAR  TÜBİTAK 2209 Projesi ve Öğretmenlik Uygulaması kapsamında Yrd. Doç. Dr. Burcu DURMAZ ve  Dr. Ramazan GÜREL danışmanlığında Burdur merkezdeki Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Ortaokulu’nda “Matematik Sokağı” projesi gerçekleştirerek, Burdur’da bir ilke imza attı.

Proje kapsamında genç öğretmen adayları Yusuf ÜNAL, Büşra ÇALIŞKAN ve Sezgin ÇAĞLAR  öğrencilerin sadece derste değil günlük yaşamda da koridor üzerinde çeşitli geometrik şekiller ve formüller aracılığıyla gizli olarak da öğrenmelerine hizmet etmeyi amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, ders aralarında ve öğle aralarında da öğrencilerle çeşitli zeka oyunları oynamak için oluşturulan köşede onlarla hem oyun oynamak, hem de matematiği sevdirmek anlamında hizmet etmenin önemine değindi. Matematik Sokağı  öğrencilerin hem bilgilerinin taze kalması sağlanıyor, hem de  öğrencilerin matematiğe olan ilgisinin artmasına vesile oluyor.

Proje kapsamında MAKÜ Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Burcu DURMAZ konu hakkında şunları söyledi: “Meslektaşım Dr. Ramazan GÜREL ile birlikte bu projenin danışmanlığını yapıyoruz. Öğrencilerimiz bize bu fikirleri ile geldiler, buna benzer uygulamaları sosyal medyada farklı şehirlerde olduğunu görüyoruz. Ama bu Burdur’da bir ilk olarak gerçekleştirdik. Bu projede biz sadece danışmanlık yapıyoruz. İşin çoğunu öğrencilerimiz yaptılar.”

Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ramazan GÜREL de; “Bu projede iki adım var. Öğrencilerimiz burada bu uygulamayı yaptılar, biz de bunun etkisine bakacağız. Burada bir anket uyguladık ve katılan öğrencilerin matematik sunumlarını ölçtük. İki ay sonra da tekrar ölçeceğiz. Bu oluşan farklılığa göre bizim bir de kontrol gurubumuz var. Bunu da Kemal Solmaz Ortaokulu’nda yapıyoruz. Buradan öncelikle her iki okulun da idarecilerine, müdürlerine, öğretmenlerine teşekkür etmek istiyorum. Onlar bizlere destek oldular, bu olanağı sağladılar. Bu çalışmayı bizler Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresinde de sunacağız. Buradan bizler olumlu dönütler alabilirsek, Burdur’da diğer okullara da yöneleceğiz. Diğer okullarda da bu çalışmayı devam ettirebiliriz. Öncelikle sonuçlara bakmamız gerekiyor, ama öğrencilerden aldığımız yorumlar olumlu yönde. Şuan Burdur’da tek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulu’nda uyguluyoruz ve inşallah bu uygulamayı diğer okullarda da devam ettirebiliriz” dedi.

Uygulamanın yapıldığı okulda 8. Sınıf öğrencisi olan Tuğba TAŞ isimli öğrenci de; “Matematik sokağı Özellikle TEOG sınavına giren öğrenciler için görsel hafızalı bir uygulama. Bu uygulama TEOG öğrencilerinin stresini bir nebze de olsa azaltıyor. Bizler de TEOG öğrencisiyiz ve Matematik Sokağı ile birlikte unuttuğumuz bazı bilgileri yeniden hatırlamaya başladık” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.