MAKÜ’de ‘Vergi Geleceğimizdir’ Konulu Panel Düzenlendi

Ekonomi 28.02.2018 - 16:08, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ’de ‘Vergi Geleceğimizdir’ Konulu Panel Düzenlendi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen Burdur Defterdarı Sedat Ayyıldız, Burdur Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Serkan Vurgun ve Aytaş Akın Mermer Yönetim KURULU başkanı Ercan AKIN'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Vergi Geleceğimizdir' konulu panel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Oturum başkanlığını Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ömer TEKŞEN’in yaptığı panelde ilk olarak Burdur Defterdarı Sedat AYYILDIZ konuştu. 29. Vergi Haftasını kutladığını ve hedeflerinin öncelikle öğrencilerde vergi bilincini oluşturmak olduğunu söyleyen AYYILDIZ, vergiyi sadece Kamu hizmetleri anlamında düşünmemek; aynı zamanda yatırım, ekonomik refah, ekonomiyi düzene koyan bir unsur olarak düşünmek gerektiğini belirtti. Her bireyin vergisel anlamda sorumluluklarının olduğunu, öğrencilerin de bu bağlamda sorumluluklarının olduğunu ve en önemli sorumluluğun da alışverişlerden sonra mutlaka fiş almak gerektiğini ifade eden AYYILDIZ, son yıllarda toplumda vergi bilincinin artmasıyla vergi gelirlerinde artışlar olduğunu ve bunun da ekonomik gelişmeyi dolayısıyla eğitim, sağlık, ulaşım vb. pek çok alanda önemli yatırımların yapılarak ülkemizin kalkınmasında vergi gelirlerinin önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Daha sonra konuşan Aytaş Akın Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Ercan AKIN  ise “Ekonomik olarak ne kadar güçlü bir devlet olursak o kadar devlet olarak güçlü oluruz. Bunun için de vergi ödememiz gerekir” dedi. AKIN, ülkemizde ticaret, üretim ve yatırım yapan iş adamlarına ihtiyaç olduğunu, üretim ve ihracat yapmak için Ar-Ge çalışmalarına da destek verilmesi gerektiğini ifade etti. AKIN ayrıca işletmesinde gelirin 70 oranında doğrudan ve dolaylı olarak vergi ödediklerini, diğer ülkelere göre vergi çeşidinin çok olduğunu belirtti. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Serkan VURGUN da mali müşavirler olarak ilkokul çağından itibaren vergi bilincinin geliştirilmesi gerektiğini, muhasebecilerin devletle mükellefler arasında bir köprü görevi gördüğünü belirterek mesleki faaliyetlerin pek çoğunun günümüzde elektronik ortamda gerçekleştirildiğini ifade etti. Mali müşavirin her zaman vergi kanunlarını takip etmelidir. Sürekli kanunların değiştiğini ve mali müşavirlerin bu kanunları takip etmesi gerektiğini vurgulayan VURGUN,  öğrencilerin mali müşavirlik düşünüyorlarsa İngilizcelerini geliştirmelerini ve meslek deneyimi edilmelerini önerdi. Panel sonunda İ.İ.B.F. İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman TUĞAY konuşmacılara katılımlarından dolayı teşekkür etti ve plaket takdim etti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen Burdur Defterdarı Sedat Ayyıldız, Burdur Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Serkan Vurgun ve Aytaş Akın Mermer Yönetim KURULU başkanı Ercan AKIN'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Vergi Geleceğimizdir' konulu panel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Oturum başkanlığını Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ömer TEKŞEN’in yaptığı panelde ilk olarak Burdur Defterdarı Sedat AYYILDIZ konuştu.

29. Vergi Haftasını kutladığını ve hedeflerinin öncelikle öğrencilerde vergi bilincini oluşturmak olduğunu söyleyen AYYILDIZ, vergiyi sadece Kamu hizmetleri anlamında düşünmemek; aynı zamanda yatırım, ekonomik refah, ekonomiyi düzene koyan bir unsur olarak düşünmek gerektiğini belirtti.

Her bireyin vergisel anlamda sorumluluklarının olduğunu, öğrencilerin de bu bağlamda sorumluluklarının olduğunu ve en önemli sorumluluğun da alışverişlerden sonra mutlaka fiş almak gerektiğini ifade eden AYYILDIZ, son yıllarda toplumda vergi bilincinin artmasıyla vergi gelirlerinde artışlar olduğunu ve bunun da ekonomik gelişmeyi dolayısıyla eğitim, sağlık, ulaşım vb. pek çok alanda önemli yatırımların yapılarak ülkemizin kalkınmasında vergi gelirlerinin önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Daha sonra konuşan Aytaş Akın Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Ercan AKIN  ise “Ekonomik olarak ne kadar güçlü bir devlet olursak o kadar devlet olarak güçlü oluruz. Bunun için de vergi ödememiz gerekir” dedi. AKIN, ülkemizde ticaret, üretim ve yatırım yapan iş adamlarına ihtiyaç olduğunu, üretim ve ihracat yapmak için Ar-Ge çalışmalarına da destek verilmesi gerektiğini ifade etti. AKIN ayrıca işletmesinde gelirin 70 oranında doğrudan ve dolaylı olarak vergi ödediklerini, diğer ülkelere göre vergi çeşidinin çok olduğunu belirtti.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Serkan VURGUN da mali müşavirler olarak ilkokul çağından itibaren vergi bilincinin geliştirilmesi gerektiğini, muhasebecilerin devletle mükellefler arasında bir köprü görevi gördüğünü belirterek mesleki faaliyetlerin pek çoğunun günümüzde elektronik ortamda gerçekleştirildiğini ifade etti. Mali müşavirin her zaman vergi kanunlarını takip etmelidir. Sürekli kanunların değiştiğini ve mali müşavirlerin bu kanunları takip etmesi gerektiğini vurgulayan VURGUN,  öğrencilerin mali müşavirlik düşünüyorlarsa İngilizcelerini geliştirmelerini ve meslek deneyimi edilmelerini önerdi.

Panel sonunda İ.İ.B.F. İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman TUĞAY konuşmacılara katılımlarından dolayı teşekkür etti ve plaket takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.