MAKÜ’de “Türk Dünyasının Ortak Alfabe Sorunu” Konuşuldu

Eğitim 08.11.2018 - 17:06, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ’de “Türk Dünyasının Ortak Alfabe Sorunu” Konuşuldu

Burdur MAKÜ’de “Türk Dünyasının Ortak Alfabe Sorunu” Konuşuldu
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Türkoloji Topluluğu tarafından “Türk Dünyasının Ortak Alfabe Sorunu” konulu konferans düzenlendi. Avşar Han Sinema Salonunda düzenlenen konferansa Türkoloji Topluluğu akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Himmet BÜKE, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali AKAR tarafından verilen konferansta, “Türk Dünyasının Ortak Alfabe Sorunu” konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Konferansta alfabenin bir dil değil olmadığını belirten Prof. Dr. Ali AKAR; “Uygur Alfabesinin Türk Kültüründeki yeri çok önemli. Türklerin yerleşik yaşama geçtikten sonra kullandıkları ilk alfabedir. Türklerdeki yazı kültürünün gelişmesini sağlamıştır. Uygur Alfabesi çok uzun yıllar kullanılmıştır. Türkler Müslümanlığı kabul ettikten sonra bile 1400’lü yıllara kadar kullanılan bir alfabedir” dedi. Türk dünyasındaki alfabelerden de bahseden AKAR, Türklerin 4-5 tane ayrı alfabe kullandıklarını, ilkinin Köktürk Alfabesi olduğunu söyledi. İdeal alfabenin 35-40 harften oluşması gerektiğini, insanoğlunun standart çıkarttığı ses sayısının 35 ile 45 arasında değişmekte olduğunu aktardı. Konferans sonrasında topluluk akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Himmet BÜKE Prof. Dr. Ali AKAR’a hediye takdim etti. Hediye takdiminden sonra Prof. Dr. Ali AKAR kendi kitaplarını imzaladı.
Burdur MAKÜ’de “Türk Dünyasının Ortak Alfabe Sorunu” Konuşuldu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Türkoloji Topluluğu tarafından “Türk Dünyasının Ortak Alfabe Sorunu” konulu konferans düzenlendi. Avşar Han Sinema Salonunda düzenlenen konferansa Türkoloji Topluluğu akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Himmet BÜKE, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali AKAR tarafından verilen konferansta, “Türk Dünyasının Ortak Alfabe Sorunu” konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Konferansta alfabenin bir dil değil olmadığını belirten Prof. Dr. Ali AKAR; “Uygur Alfabesinin Türk Kültüründeki yeri çok önemli. Türklerin yerleşik yaşama geçtikten sonra kullandıkları ilk alfabedir. Türklerdeki yazı kültürünün gelişmesini sağlamıştır. Uygur Alfabesi çok uzun yıllar kullanılmıştır. Türkler Müslümanlığı kabul ettikten sonra bile 1400’lü yıllara kadar kullanılan bir alfabedir” dedi.

Türk dünyasındaki alfabelerden de bahseden AKAR, Türklerin 4-5 tane ayrı alfabe kullandıklarını, ilkinin Köktürk Alfabesi olduğunu söyledi. İdeal alfabenin 35-40 harften oluşması gerektiğini, insanoğlunun standart çıkarttığı ses sayısının 35 ile 45 arasında değişmekte olduğunu aktardı.

Konferans sonrasında topluluk akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Himmet BÜKE Prof. Dr. Ali AKAR’a hediye takdim etti. Hediye takdiminden sonra Prof. Dr. Ali AKAR kendi kitaplarını imzaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.