MAKÜ’DE “Evim, Güvenli Evim” Konferansına Yoğun İlgi

Eğitim 17.10.2017 - 16:48, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ’DE “Evim, Güvenli Evim” Konferansına Yoğun İlgi

MAKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Burdur Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliğinde 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması günü vesilesiyle “Evim, Güvenli Evim” temalı konferans düzenlendi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat KUŞ: “Uluslararası Afetlerin Azaltılması Günü, risk azaltma ve risk farkındalığı küresel kültürünü destekleme yöntemi olarak, afet önleme, zarar azaltma ve hazırlığını içermektedir ve ilk kez 1989 yılında, BM Genel Kurulu’nun çağrısıyla bu özel gün başlatılmıştır. Daha sonra BM Genel Kurulu’nun kararı ile 2009 yılından günümüze her yılın 13 Ekim günü olarak tayin edilmiştir. Bizler de akademi dünyası olarak paydaşlarımız ile afet riskleri konusunda farkındalık yaratmak için üzerimize düşen görevleri eksiksiz yerine getirmeliyiz” ifadeleri ile günün anlam ve önemine vurguda bulundu. Burdur AFAD Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdürü Yüksek Mühendis Tamer KURTMAN konuşmasında: “ 2017 ve önümüzdeki yılın ana hedefi, ilk etapta afetlerden zarar görebilecek insan sayısını azaltmaktır. Bu nedenle hepimizin üzerine düşen ödev, güvenli yaşam kültürünü bir an önce benimsemektir. Ayrıca Sendai Afet Risk Azaltma Çerçevesi’ni de tıpkı bir başucu kitabı gibi görmeliyiz ve kurumsal yapılanmalarımızı bu çerçeveye göre şekillendirmeliyiz” cümleleri ile güvenli yaşam kültürüne sık sık atıfta bulundu. Burdur Sivil Savunma Şube Müdürü Ali Gökhan TOKLU: “Afetlerden çok fazla etkilenen ve yüksek derecede riskli bir coğrafyada yaşıyoruz. Afetlere yol açan tehlikeleri tamamen önleyemeyeceğimizi, ancak zararlarını azaltma imkânına sahip olduğumuzu da bilmekteyiz. Bunun için AFAD olarak; “afet olduktan sonra ne yapacağız sorusu yerine, afet olmadan önce neler yapacağız sorusuna” özel önem ve ağırlık veriyor, çalışmalarımızı da yoğunlukla bu yönde yürütüyoruz.” ifadeleri ile AFAD’ın teşkilat olarak benimsediği yol haritasından bahsederek katılımcılara interaktif bir sunum gerçekleştirdi... Konferans, karşılıklı iyi dilek ve temenni dileklerinin sunulması ile son buldu.

MAKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Burdur Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliğinde 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması günü vesilesiyle “Evim, Güvenli Evim” temalı konferans düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat KUŞ: “Uluslararası Afetlerin Azaltılması Günü, risk azaltma ve risk farkındalığı küresel kültürünü destekleme yöntemi olarak, afet önleme, zarar azaltma ve hazırlığını içermektedir ve ilk kez 1989 yılında, BM Genel Kurulu’nun çağrısıyla bu özel gün başlatılmıştır. Daha sonra BM Genel Kurulu’nun kararı ile 2009 yılından günümüze her yılın 13 Ekim günü olarak tayin edilmiştir. Bizler de akademi dünyası olarak paydaşlarımız ile afet riskleri konusunda farkındalık yaratmak için üzerimize düşen görevleri eksiksiz yerine getirmeliyiz” ifadeleri ile günün anlam ve önemine vurguda bulundu.

Burdur AFAD Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdürü Yüksek Mühendis Tamer KURTMAN konuşmasında: “ 2017 ve önümüzdeki yılın ana hedefi, ilk etapta afetlerden zarar görebilecek insan sayısını azaltmaktır. Bu nedenle hepimizin üzerine düşen ödev, güvenli yaşam kültürünü bir an önce benimsemektir. Ayrıca Sendai Afet Risk Azaltma Çerçevesi’ni de tıpkı bir başucu kitabı gibi görmeliyiz ve kurumsal yapılanmalarımızı bu çerçeveye göre şekillendirmeliyiz” cümleleri ile güvenli yaşam kültürüne sık sık atıfta bulundu.

Burdur Sivil Savunma Şube Müdürü Ali Gökhan TOKLU: “Afetlerden çok fazla etkilenen ve yüksek derecede riskli bir coğrafyada yaşıyoruz. Afetlere yol açan tehlikeleri tamamen önleyemeyeceğimizi, ancak zararlarını azaltma imkânına sahip olduğumuzu da bilmekteyiz. Bunun için AFAD olarak; “afet olduktan sonra ne yapacağız sorusu yerine, afet olmadan önce neler yapacağız sorusuna” özel önem ve ağırlık veriyor, çalışmalarımızı da yoğunlukla bu yönde yürütüyoruz.” ifadeleri ile AFAD’ın teşkilat olarak benimsediği yol haritasından bahsederek katılımcılara interaktif bir sunum gerçekleştirdi... Konferans, karşılıklı iyi dilek ve temenni dileklerinin sunulması ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.