MAKÜ’de Engel Yok!

Spor 17.12.2019 - 14:33, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ’de Engel Yok!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Engelsiz Erişim Topluluğu tarafından ‘Farkındalık’ etkinliği düzenlendi.
  Şartların eşit olduğu ‘Farkındalık’ etkinliği kapsamında Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Ali Murat Alparslan ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, tekerlekli sandalyeye oturup, engelli öğrencilerle basketbol maçında mücadele ettiler.   Karşılaşmayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar başta olmak üzere birçok akademisyen ve öğrenci de takip etti.   Rektörlük Takımı ile Yıldızlar Takımının zorlu mücadelesinde kazanan olmadı. Berabere biten maçtan sonra konuşan Rektör Korkmaz hem kendilerinin hem de öğrencilerin tekerlekli sandalyede oturma, yaşama, mücadele etme farkındalığını htiklerini vurgulayarak “Çok anlamlı bir organizasyondayız. Engelli sporcularımızın çabalarına biz de ortak olduk ve gerçekten çok zor olduğunu anladık. Güzel bir mücadele oldu. Bu farkındalık etkinliği bize, konuya onların dünyasından bakmak, sahip olduğumuz sağlığın kıymetini bilmek ve engellilerimizi düşünme fırsatını verdi. Hepimiz engelli adayıyız. Engelli insanları anlamamız gerekiyor. O yüzden engelsiz üniversite olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürerek Turuncu Bayrak aldık. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Engelli Öğrenci Komisyonu tarafından; üniversitelerin, Engelli Öğrencilere yönelik vermekte olduğu yükseköğretimin kalitesi ve düzeyi; üniversitenin sağlamış olduğu imkânlar ile üniversite yerleşke sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak için gerçekleştirilen çalışmaların tespiti ve başarılı bulunanların ödüllendirilmesi; ayrıca kamuoyunda farkındalık oluşturulması amacıyla “Engelsiz Üniversite Bayrakları” veriyor. MAKÜ olarak ‘Mekânda Erişilebilirlik’ alanında Turuncu Bayrak ödülünü aldık. Diğer kategorileri de hızla tamamlayarak bütünüyle ‘Engelsiz Üniversite’ hedefimiz var. Bugün de konuya anlam katmak adına böyle bir organizasyonla bir araya geldik.” ifadelerini kullandı.   Karşılaşma Rektör Korkmaz’ın mücadele eden oyunculara çiçek vermesinin ardından son buldu.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Engelsiz Erişim Topluluğu tarafından ‘Farkındalık’ etkinliği düzenlendi.

 

Şartların eşit olduğu ‘Farkındalık’ etkinliği kapsamında Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Ali Murat Alparslan ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, tekerlekli sandalyeye oturup, engelli öğrencilerle basketbol maçında mücadele ettiler.

 

Karşılaşmayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar başta olmak üzere birçok akademisyen ve öğrenci de takip etti.

 

Rektörlük Takımı ile Yıldızlar Takımının zorlu mücadelesinde kazanan olmadı. Berabere biten maçtan sonra konuşan Rektör Korkmaz hem kendilerinin hem de öğrencilerin tekerlekli sandalyede oturma, yaşama, mücadele etme farkındalığını htiklerini vurgulayarak “Çok anlamlı bir organizasyondayız. Engelli sporcularımızın çabalarına biz de ortak olduk ve gerçekten çok zor olduğunu anladık. Güzel bir mücadele oldu. Bu farkındalık etkinliği bize, konuya onların dünyasından bakmak, sahip olduğumuz sağlığın kıymetini bilmek ve engellilerimizi düşünme fırsatını verdi. Hepimiz engelli adayıyız. Engelli insanları anlamamız gerekiyor. O yüzden engelsiz üniversite olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürerek Turuncu Bayrak aldık. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Engelli Öğrenci Komisyonu tarafından; üniversitelerin, Engelli Öğrencilere yönelik vermekte olduğu yükseköğretimin kalitesi ve düzeyi; üniversitenin sağlamış olduğu imkânlar ile üniversite yerleşke sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak için gerçekleştirilen çalışmaların tespiti ve başarılı bulunanların ödüllendirilmesi; ayrıca kamuoyunda farkındalık oluşturulması amacıyla “Engelsiz Üniversite Bayrakları” veriyor. MAKÜ olarak ‘Mekânda Erişilebilirlik’ alanında Turuncu Bayrak ödülünü aldık. Diğer kategorileri de hızla tamamlayarak bütünüyle ‘Engelsiz Üniversite’ hedefimiz var. Bugün de konuya anlam katmak adına böyle bir organizasyonla bir araya geldik.” ifadelerini kullandı.

 

Karşılaşma Rektör Korkmaz’ın mücadele eden oyunculara çiçek vermesinin ardından son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.