MAKÜ’DE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

Gündem 08.03.2019 - 17:23, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ’DE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerle kutlandı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili bir dizi etkinlik düzenlendi. 7-8 Mart tarihlerinde düzenlenen etkinliklerde kadına yönelik şiddet ve kadın hakları ele alındı. 7 Mart 2019 Perşembe günü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Özlem Tagay’ın “Romantik İlişkilerde Şiddet” konulu konferansı ile başlayan etkinlikler, yine aynı gün Doç. Dr. Hülya Yazıcı’nın “Aile İçi Şiddete Yönelik Farkındalık Etkinliği” ve Prof. Dr. Zeynep Karataş’ın “Kadına Yönelik Şiddet Psikodrama Atölyesi” çalışmasıyla devam etti. 8 Mart 2019 Cuma günü ise Kadınlar Gününe özel panel düzenlendi. MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda gerçekleşen panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Karakelle, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Panelin açılış konuşmasını Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Firdevs Savi Çakar yaptı. Çakar konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında merkez olarak yaptıkları etkinliklerden bahsedip, kadınların hayattaki önemine vurgu yaptı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün anlamını aktaran Çakar, 8 Mart'ın kutlama değil anma günü olduğunun altını çizdi. Daha sonra Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selda Bakır da Bilim Kadınları konulu sunumunu gerçekleştirdi. Konuşmalardan sonra moderatörlüğünü Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Firdevs Savi Çakar’ın yaptığı panele geçildi. Panelde “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliğinin Kadın ve Çocuğa Yansıması” konusunda Dr. Öğretim Üyesi Nevin Uslu, “Toplumsal Bağlamda Kadın İlkler” konusunda Dr. Öğretim Üyesi Canan Gönüllü Taşkesen, “İslam Dininin Kadına Bakışı” konusunda Dr. Öğr. Üyesi Arife Ünal Süngü sunumlarını yaptılar. Panel sonunda panelistlere Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Karakelle tarafından katılım belgeleri verildi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerle kutlandı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili bir dizi etkinlik düzenlendi. 7-8 Mart tarihlerinde düzenlenen etkinliklerde kadına yönelik şiddet ve kadın hakları ele alındı.

7 Mart 2019 Perşembe günü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Özlem Tagay’ın “Romantik İlişkilerde Şiddet” konulu konferansı ile başlayan etkinlikler, yine aynı gün Doç. Dr. Hülya Yazıcı’nın “Aile İçi Şiddete Yönelik Farkındalık Etkinliği” ve Prof. Dr. Zeynep Karataş’ın “Kadına Yönelik Şiddet Psikodrama Atölyesi” çalışmasıyla devam etti.
8 Mart 2019 Cuma günü ise Kadınlar Gününe özel panel düzenlendi. MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda gerçekleşen panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Karakelle, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Panelin açılış konuşmasını Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Firdevs Savi Çakar yaptı. Çakar konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında merkez olarak yaptıkları etkinliklerden bahsedip, kadınların hayattaki önemine vurgu yaptı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün anlamını aktaran Çakar, 8 Mart'ın kutlama değil anma günü olduğunun altını çizdi. Daha sonra Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selda Bakır da Bilim Kadınları konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Konuşmalardan sonra moderatörlüğünü Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Firdevs Savi Çakar’ın yaptığı panele geçildi. Panelde “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliğinin Kadın ve Çocuğa Yansıması” konusunda Dr. Öğretim Üyesi Nevin Uslu, “Toplumsal Bağlamda Kadın İlkler” konusunda Dr. Öğretim Üyesi Canan Gönüllü Taşkesen, “İslam Dininin Kadına Bakışı” konusunda Dr. Öğr. Üyesi Arife Ünal Süngü sunumlarını yaptılar. Panel sonunda panelistlere Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Karakelle tarafından katılım belgeleri verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.