MAKÜ Çalışan Gazetecilerin Gününü Kutladı

Gündem 14.01.2020 - 16:23, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ Çalışan Gazetecilerin Gününü Kutladı

MAKÜ’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Yemeği düzenlendi.
  Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla akşam yemeği düzenlendi.   Rektör Korkmaz ve üniversite yönetimi tüm masaları tek tek dolaşarak hoş geldin dileklerinde bulundular. Müzik dinletisi ve sohbet eşliğinde gerçekleşen yemek sonrasında hatıra fotoğrafı da Rektör Korkmaz’ın objektifinden oldu.   Daha sonra basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Rektör Korkmaz, “Yine bir vesile ile bir aradayız. Biraz önceki fotoğraf tablosu çok güzeldi ben de bir fotoğraf çektim. O an aklıma Rahmetli Rauf Denktaş geldi. O da elinde makinasıyla gezen her ortamı fotoğraflayan birisiydi. Aynı zamanda bir basın mensubuydu kendisi. Vefatının 8. yılında da burada onu anmayı bir borç biliyorum. Bugün geldiğimiz tarihin bize gösterdiği bu noktada Denktaş’ı çok daha iyi anlıyoruz. Basın camiası ile sürekli beraberiz. Çalışmalarımızda bize her zaman ışık tutar, yol gösterirler. Eksikliklerimizi dost ortamında anlatırlar. Bu anlamda Burdur’da basının gerçekten niteliği, kalitesi ve kaleminin saygınlığı anlamında nadir şehirlerden birisiyiz. Şehrini ve şehrinin gelişimini önceleyen bir yaklaşıma, meslek değer ve etiğine sahip güçlü bir basın grubumuz var. Basın mensuplarıyla akademisyenler çalışma şartları bakımından birbirine çok benzemektedir. Basın mensuplarının da akademisyenlerin de gecesi gündüzü yoktur. Birbirimizi çalışma şartları bakımından çok iyi anlıyoruz. Yerel basın günümüzde çok zor şartlarda çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle yerel basın ailesi olarak bunları defalarca dillendirdik. Üniversite olarak bizim yaptığımız her çalışma, her proje sonucu yerel basında fazlasıyla yer buldu. Bu yüzden her birinize tek tek teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.   Daha sonra konuşan Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel ise “10 Ocak’ta mesleki sorunlarımızı dile getirmekten ziyade bu akşam buradaki mekâna dikkat çekmek istiyorum. Burdur gelişmiyor, Burdur büyümüyor, Burdur hep aynı kaldı diyenlere buradaki yapı, buradaki atmosfer, burada yükselen yeni şehir bence en güzel cevap. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bizim gözbebeğimiz olan bir kurum ve bu kurumun yöneticileri ile böyle özel günlerde bir araya gelmekten ve MAKÜ Yönetiminin bizleri ve ailelerimizi bir araya getirmelerinden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.   Günün anısına kesilen pastanın ardından Rektör Korkmaz, üniversite yönetimi ve basın mensupları müzik eşliğinde eğlenerek akşamı sonlandırdılar.
MAKÜ’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Yemeği düzenlendi.

 

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla akşam yemeği düzenlendi.

 

Rektör Korkmaz ve üniversite yönetimi tüm masaları tek tek dolaşarak hoş geldin dileklerinde bulundular. Müzik dinletisi ve sohbet eşliğinde gerçekleşen yemek sonrasında hatıra fotoğrafı da Rektör Korkmaz’ın objektifinden oldu.

 

Daha sonra basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Rektör Korkmaz, “Yine bir vesile ile bir aradayız. Biraz önceki fotoğraf tablosu çok güzeldi ben de bir fotoğraf çektim. O an aklıma Rahmetli Rauf Denktaş geldi. O da elinde makinasıyla gezen her ortamı fotoğraflayan birisiydi. Aynı zamanda bir basın mensubuydu kendisi. Vefatının 8. yılında da burada onu anmayı bir borç biliyorum. Bugün geldiğimiz tarihin bize gösterdiği bu noktada Denktaş’ı çok daha iyi anlıyoruz. Basın camiası ile sürekli beraberiz. Çalışmalarımızda bize her zaman ışık tutar, yol gösterirler. Eksikliklerimizi dost ortamında anlatırlar. Bu anlamda Burdur’da basının gerçekten niteliği, kalitesi ve kaleminin saygınlığı anlamında nadir şehirlerden birisiyiz. Şehrini ve şehrinin gelişimini önceleyen bir yaklaşıma, meslek değer ve etiğine sahip güçlü bir basın grubumuz var. Basın mensuplarıyla akademisyenler çalışma şartları bakımından birbirine çok benzemektedir. Basın mensuplarının da akademisyenlerin de gecesi gündüzü yoktur. Birbirimizi çalışma şartları bakımından çok iyi anlıyoruz. Yerel basın günümüzde çok zor şartlarda çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle yerel basın ailesi olarak bunları defalarca dillendirdik. Üniversite olarak bizim yaptığımız her çalışma, her proje sonucu yerel basında fazlasıyla yer buldu. Bu yüzden her birinize tek tek teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Daha sonra konuşan Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel ise “10 Ocak’ta mesleki sorunlarımızı dile getirmekten ziyade bu akşam buradaki mekâna dikkat çekmek istiyorum. Burdur gelişmiyor, Burdur büyümüyor, Burdur hep aynı kaldı diyenlere buradaki yapı, buradaki atmosfer, burada yükselen yeni şehir bence en güzel cevap. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bizim gözbebeğimiz olan bir kurum ve bu kurumun yöneticileri ile böyle özel günlerde bir araya gelmekten ve MAKÜ Yönetiminin bizleri ve ailelerimizi bir araya getirmelerinden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Günün anısına kesilen pastanın ardından Rektör Korkmaz, üniversite yönetimi ve basın mensupları müzik eşliğinde eğlenerek akşamı sonlandırdılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.