LALELER ÇİÇEK AÇTI

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.02.2016 - 16:45, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

LALELER ÇİÇEK AÇTI

ALANYA'DA LALELER ÇİÇEK AÇTI
Antalya’nın Alanya ilçesinde Belediye tarafından park ve refüjlere dikilen lale, nergis, sümbül soğanları çiçek açmaya başladı. Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehrin çeşitli yerlerindeki parklarda ve refüjlerde dikilen lale, nergis, sümbül soğanları çiçek açmaya başladı. Aralık ayında dikimleri yapılan lale, nergis, sümbül soğanlarının çiçekleri şehrin peyzaj uygulamalarına yeni renkleriyle dahil oldu. Şehir merkezi, parklar, refüjler ve sosyal alanlara dikelen soğanlı bitkiler mor, sarı, pembe, beyaz, kırmızı ve lila renkleriyle şehre görsel bir şölen kazandırdı. En kapsamlı uygulamanın yapıldığı Atatürk Anıtı yanındaki park vatandaşların ve turistlerin çekim noktası haline geldi. Fotoğraf stüdyosunu aratmayan parkı, ziyaret eden nişanlı ve evli çiftler, turistler ve vatandaşlar çok sayıda fotoğraf çekerek sosyal medyada yakınlarıyla paylaşıyor. Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar, “Ülkemizin soğanlı bitki kültür mirasına sahip çıkmak amacıyla lale, sümbül, nergis gibi soğanlı bitkilerin kullanımını parklarımızda yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu nedenle peyzaj uygulamalarımızda kullanımına önem verdiğimiz soğanlı bitkilerimizi dönem- dönem açacak şekilde dikiyoruz. Böylece Nisan sonuna kadar devam edecek çiçeklenme sayesinde de hem şehrimiz renklenecek hem de halkımız çiçeklerin keyfini doyasıya yaşayacak” dedi.
ALANYA'DA LALELER ÇİÇEK AÇTI

Antalya’nın Alanya ilçesinde Belediye tarafından park ve refüjlere dikilen lale, nergis, sümbül soğanları çiçek açmaya başladı.

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehrin çeşitli yerlerindeki parklarda ve refüjlerde dikilen lale, nergis, sümbül soğanları çiçek açmaya başladı.

Aralık ayında dikimleri yapılan lale, nergis, sümbül soğanlarının çiçekleri şehrin peyzaj uygulamalarına yeni renkleriyle dahil oldu. Şehir merkezi, parklar, refüjler ve sosyal alanlara dikelen soğanlı bitkiler mor, sarı, pembe, beyaz, kırmızı ve lila renkleriyle şehre görsel bir şölen kazandırdı. En kapsamlı uygulamanın yapıldığı Atatürk Anıtı yanındaki park vatandaşların ve turistlerin çekim noktası haline geldi. Fotoğraf stüdyosunu aratmayan parkı, ziyaret eden nişanlı ve evli çiftler, turistler ve vatandaşlar çok sayıda fotoğraf çekerek sosyal medyada yakınlarıyla paylaşıyor.

Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar, “Ülkemizin soğanlı bitki kültür mirasına sahip çıkmak amacıyla lale, sümbül, nergis gibi soğanlı bitkilerin kullanımını parklarımızda yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu nedenle peyzaj uygulamalarımızda kullanımına önem verdiğimiz soğanlı bitkilerimizi dönem- dönem açacak şekilde dikiyoruz. Böylece Nisan sonuna kadar devam edecek çiçeklenme sayesinde de hem şehrimiz renklenecek hem de halkımız çiçeklerin keyfini doyasıya yaşayacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.