KURAKLIĞA KARŞI DAMLAMA SULAMA ÇÖZÜMÜ

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.01.2014 - 14:54, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KURAKLIĞA KARŞI DAMLAMA SULAMA ÇÖZÜMÜ

ZİRAAT ODASI BAŞKANI NAZİF ALP, TÜRKİYE'DE YAŞANAN KURAKLIĞA KARŞIN ÜLKE GENELİNDE YÜZDE 5 OLAN DAMLAMA SULAMA KULLANIMININ ANTALYA'DA YÜZDE 80 OLDUĞUNU SÖYLEDİ
 Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Türkiye genelinde yaşanan kuraklığa karşı çiftçilerin damlama sulama çözümü getirdiğini söyledi. Türkiye genelinde yaşanan kuraklığa Antalya’dan damlama sulama çözümü geldi. Türkiye’de son günlerde yaşanan kuraklık birçok bölgeyi etkisi altına alırken, ülkenin sebze ve meyve üretiminin büyük bir bölümünün üretildiği Antalya’da çiftçiler damlama sulama sistemini kullanıyor.Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Antalya’nın herhangi bir kuraklık tehdidi altında olmadığını söyledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Antalya Valiliğinden kuraklıkla ilgili bir uyarı gelmediğini hatırlatan Alp, şöyle konuştu: "Biz, sürekli sera ve tarlaları kontrol ediyoruz. Üretici ile görüşüyoruz. Antalya suların denize ulaştığı son il olduğu için toprak nemli. Şimdilik bir sıkıntı görülmüyor. Antalya’da cazibe (vahşi) sulama gündemden kalktı. Antalya’da yüzde 80 damlama sulama yapılıyor. 10 dönüm alan üzerinde tüm arazilere damlama sulama yapılması için devletten teşvik veriyor. Tarlalardan, pamuk ve narenciyeye kadar tüm alanlarda damlama sulamaya geçiliyor." Damlama sulama sistemiyle 1 dönüm serada nem oranına göre saatte 2 litre sulama yapıldığını belirten Alp, şunları söyledi: "Damlama sulama sistemi tasarruf acısından çok önemli. Yeni nesil üreticiler ziraatta teknolojiyi kullanıyor. Ne yazık ki, Türkiye’de Antalya dışında damlama sulama oranı yüzde 5 gibi düşük bir oran. Kuraklık yaşanılan bu günlerde artırılması gerekiyor." 
ZİRAAT ODASI BAŞKANI NAZİF ALP, TÜRKİYE'DE YAŞANAN KURAKLIĞA KARŞIN ÜLKE GENELİNDE YÜZDE 5 OLAN DAMLAMA SULAMA KULLANIMININ ANTALYA'DA YÜZDE 80 OLDUĞUNU SÖYLEDİ

 Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Türkiye genelinde yaşanan kuraklığa karşı çiftçilerin damlama sulama çözümü getirdiğini söyledi. 
Türkiye genelinde yaşanan kuraklığa Antalya’dan damlama sulama çözümü geldi. Türkiye’de son günlerde yaşanan kuraklık birçok bölgeyi etkisi altına alırken, ülkenin sebze ve meyve üretiminin büyük bir bölümünün üretildiği Antalya’da çiftçiler damlama sulama sistemini kullanıyor.
Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Antalya’nın herhangi bir kuraklık tehdidi altında olmadığını söyledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Antalya Valiliğinden kuraklıkla ilgili bir uyarı gelmediğini hatırlatan Alp, şöyle konuştu: "Biz, sürekli sera ve tarlaları kontrol ediyoruz. Üretici ile görüşüyoruz. Antalya suların denize ulaştığı son il olduğu için toprak nemli. Şimdilik bir sıkıntı görülmüyor. Antalya’da cazibe (vahşi) sulama gündemden kalktı. Antalya’da yüzde 80 damlama sulama yapılıyor. 10 dönüm alan üzerinde tüm arazilere damlama sulama yapılması için devletten teşvik veriyor. Tarlalardan, pamuk ve narenciyeye kadar tüm alanlarda damlama sulamaya geçiliyor." 
Damlama sulama sistemiyle 1 dönüm serada nem oranına göre saatte 2 litre sulama yapıldığını belirten Alp, şunları söyledi: "Damlama sulama sistemi tasarruf acısından çok önemli. Yeni nesil üreticiler ziraatta teknolojiyi kullanıyor. Ne yazık ki, Türkiye’de Antalya dışında damlama sulama oranı yüzde 5 gibi düşük bir oran. Kuraklık yaşanılan bu günlerde artırılması gerekiyor." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.