Kum zambakları uyarıcı tabela ve şeritlerle korunuyor

Yaşam (AA) - Anadolu Ajansı | 23.05.2020 - 14:52, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Kum zambakları uyarıcı tabela ve şeritlerle korunuyor

Antalya'da kum zambakları uyarıcı tabela ve şeritlerle korunuyor
Antalya Büyükşehir Belediyesince, nesli tükenme tehlikesi altındaki kum zambakları, doğal yaşam alanı olan Lara Sahili'nde koruma altına alındı. Görüntüsü ve kokusuyla görenleri etkileyen kum zambakları, ağustos ve eylül ayında açtıkları çiçeklerle Lara plajlarına renk katıyor. Belediye ekiplerince plajlarda zambaklara basılmasını ve zarar verilmesini engellemek amacıyla bilgilendirme tabelaları asıldı, zambakların bakımı yapılarak etrafına şerit çekildi.  "Kum Zambağı Doğal Yetişme Alanındasınız" yazılı tabelalarda, kum zambaklarının Akdeniz ülkelerinde ve Karadeniz'in güney kıyılarında yetiştiği, türün tehlike altında olduğu, kum zambaklarının ülke dışına çıkarılmasının yasak olduğu bildiriliyor.
Antalya'da kum zambakları uyarıcı tabela ve şeritlerle korunuyor

Antalya Büyükşehir Belediyesince, nesli tükenme tehlikesi altındaki kum zambakları, doğal yaşam alanı olan Lara Sahili'nde koruma altına alındı.

Görüntüsü ve kokusuyla görenleri etkileyen kum zambakları, ağustos ve eylül ayında açtıkları çiçeklerle Lara plajlarına renk katıyor.

Belediye ekiplerince plajlarda zambaklara basılmasını ve zarar verilmesini engellemek amacıyla bilgilendirme tabelaları asıldı, zambakların bakımı yapılarak etrafına şerit çekildi. 

"Kum Zambağı Doğal Yetişme Alanındasınız" yazılı tabelalarda, kum zambaklarının Akdeniz ülkelerinde ve Karadeniz'in güney kıyılarında yetiştiği, türün tehlike altında olduğu, kum zambaklarının ülke dışına çıkarılmasının yasak olduğu bildiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.