KÜLTÜR MERKEZİ’NE 4.3 MİLYON TL HARCANDI ÇÜRÜMEYE Mİ TERK EDİLDİ?

Gündem 09.12.2015 - 14:21, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KÜLTÜR MERKEZİ’NE 4.3 MİLYON TL HARCANDI ÇÜRÜMEYE Mİ TERK EDİLDİ?

30 Ağustos 2008’de zamanın Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya tarafından el arabaları ile temeli atılan Kültür Merkezi, Kültür Bakanlığı ve Burdur Belediyesi işbirliği ile yapımına başlanmıştı.
30 Ağustos 2008’de zamanın Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya tarafından el arabaları ile temeli atılan Kültür Merkezi, Kültür Bakanlığı ve Burdur Belediyesi işbirliği ile yapımına başlanmıştı. Projede 8 bin m2 alan üzerine 4 bin 300 m2 kapalı alanı bulunan, 600 kişilik tiyatro salonu, sergi salonu, kafeterya, kütüphane, sanat atölyesi ve sanatçı odaları bulunan Kültür Merkezine 4 milyon 300 bin TL harcandığı halde hala bitirilmesi için 8-9 milyon TL’ye ihtiyacı olduğu belirlenen Kültür Merkezi’nin 2008’de temeli atıldığında, zamanın Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya “2009 yılında Cumhuriyet Resepsiyonunu burada yapacağız” diye vaadde bulunmuştu. Bugün ise Türkiye’de 7-8 büyük ilde bulunan “bu büyüklükteki Kültür Merkezi Burdur’a gerekli miydi?” “Burdur’da temeli atılıp ve çürümeye terk edilmesinin vicdani sorumluluğu kimde?” soruları akıllara geliyor. Yeni seçilen Burdur Milletvekilleri Sayın Reşat Petek, Sayın Mehmet Göker’in ve 4 dönemdir vekillik yapan Sayın Bayram Özçelik’in bu milli servetin çürümemesi için ne gibi çözüm bulacakları da merakla beklenmekte. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in belediye bütçesinin bunu kaldıramayacağını, ödeneksizlikten dolayı yapılamadığını ve yıllardır böyle bir binanın çürümeye terk edilmesinin sıkıntılarını yaşadığını belirtirken, bazı siyasi çevrelerin sadece AK Parti dönemine ait eserlerin çürümeye terk edilerek siyasi rant elde etme düşüncelerinin olduğu söylemleri de düşündürücüdür. bakayrinti.com “özel yorum haber”
30 Ağustos 2008’de zamanın Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya tarafından el arabaları ile temeli atılan Kültür Merkezi, Kültür Bakanlığı ve Burdur Belediyesi işbirliği ile yapımına başlanmıştı.

30 Ağustos 2008’de zamanın Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya tarafından el arabaları ile temeli atılan Kültür Merkezi, Kültür Bakanlığı ve Burdur Belediyesi işbirliği ile yapımına başlanmıştı. Projede 8 bin m2 alan üzerine 4 bin 300 m2 kapalı alanı bulunan, 600 kişilik tiyatro salonu, sergi salonu, kafeterya, kütüphane, sanat atölyesi ve sanatçı odaları bulunan Kültür Merkezine 4 milyon 300 bin TL harcandığı halde hala bitirilmesi için 8-9 milyon TL’ye ihtiyacı olduğu belirlenen Kültür Merkezi’nin 2008’de temeli atıldığında, zamanın Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya “2009 yılında Cumhuriyet Resepsiyonunu burada yapacağız” diye vaadde bulunmuştu. Bugün ise Türkiye’de 7-8 büyük ilde bulunan “bu büyüklükteki Kültür Merkezi Burdur’a gerekli miydi?” “Burdur’da temeli atılıp ve çürümeye terk edilmesinin vicdani sorumluluğu kimde?” soruları akıllara geliyor. Yeni seçilen Burdur Milletvekilleri Sayın Reşat Petek, Sayın Mehmet Göker’in ve 4 dönemdir vekillik yapan Sayın Bayram Özçelik’in bu milli servetin çürümemesi için ne gibi çözüm bulacakları da merakla beklenmekte.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in belediye bütçesinin bunu kaldıramayacağını, ödeneksizlikten dolayı yapılamadığını ve yıllardır böyle bir binanın çürümeye terk edilmesinin sıkıntılarını yaşadığını belirtirken, bazı siyasi çevrelerin sadece AK Parti dönemine ait eserlerin çürümeye terk edilerek siyasi rant elde etme düşüncelerinin olduğu söylemleri de düşündürücüdür.

bakayrinti.com “özel yorum haber”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.