KULLANILMAYAN EVE 1 MİLYONLUK FATURA

Gündem 23.08.2014 - 13:05, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KULLANILMAYAN EVE 1 MİLYONLUK FATURA

Antalya'da üç aydır yazlıkta oldukları için kullanılmayan, sadece buzdolabının çalıştığı eve, 1 milyon 76 bin TL'lik elektrik faturası geldi.
Antalya'da Osman Öztürk'ün oturduğu, ancak üç aydır yazlıkta oldukları için kullanılmayan, sadece buzdolabının çalıştığı eve, 1 milyon 76 bin TL'lik elektrik faturası geldi. Otomatik ödemede olduğu için bankanın uyarısıyla fark edilen faturadaki hata, itiraz üzerine düzeltildi. ŞAŞIRTAN FATURA Antalya, Isparta ve Burdur illerinin elektrik dağıtımını 2013'ün Haziran ayında gerçekleştirilen özelleştirme ihalesi sonrası devralan CLK AkdenizElektrik Perakende Satış A.Ş.'nin, bir meskene gönderdiği elektrik faturası şaşırttı. Antalya'nın merkez ilçesi Muratpaşa'ya bağlı Etiler Mahallesi'ndeOsman Öztürk'ün oturduğu, ancak elektrik aboneliği oğlunun üzerine olan ve fatura ödemesi yine oğlunun banka hesabına verilen talimatla otomatik gerçekleşen eve, bu ay 1 milyon 76 bin 649 lira 80 kuruş elektrik faturası gönderildi. BANKA UYARDI Evsahibi Osman Öztürk, 3 aydır Korkuteli'ndeki yazlıklarında olduklarını, evde sadece buzdolabı çalıştığını, elektrik faturalarının geçen aylarda 45-50 lira düzeyinde geldiğini söyledi. Öztürk, son okuma tarihi 12 Ağustos 2014 olan son elektrik faturasının, 1 milyon 76 bin TL gibi anormal düzeyde olması nedeniyle banka tarafından uyarıldıklarını açıkladı. Osman Öztürk, "Eğer banka tarafından uyarılmamış olsak ve hesapta da yeteri para olsa fatura otomatik ödeme talimatıyla ödenmiş olacaktı ki sonrasında birçok mağduriyet yaşayabilirdik. Bu kadar sorumsuz bir davranış olamaz" dedi. FİRMA HATAYI DÜZELTTİ Olayın ardından CLK Akdeniz'e yapılan başvuru üzerine firma hatayı düzeltti. Gerçek fatura tutarının bir sonraki ayın faturasına yansıtılacağı belirtild
Antalya'da üç aydır yazlıkta oldukları için kullanılmayan, sadece buzdolabının çalıştığı eve, 1 milyon 76 bin TL'lik elektrik faturası geldi.

Antalya'da Osman Öztürk'ün oturduğu, ancak üç aydır yazlıkta oldukları için kullanılmayan, sadece buzdolabının çalıştığı eve, 1 milyon 76 bin TL'lik elektrik faturası geldi. Otomatik ödemede olduğu için bankanın uyarısıyla fark edilen faturadaki hata, itiraz üzerine düzeltildi.

ŞAŞIRTAN FATURA

AntalyaIsparta ve Burdur illerinin elektrik dağıtımını 2013'ün Haziran ayında gerçekleştirilen özelleştirme ihalesi sonrası devralan CLK AkdenizElektrik Perakende Satış A.Ş.'nin, bir meskene gönderdiği elektrik faturası şaşırttı. Antalya'nın merkez ilçesi Muratpaşa'ya bağlı Etiler Mahallesi'ndeOsman Öztürk'ün oturduğu, ancak elektrik aboneliği oğlunun üzerine olan ve fatura ödemesi yine oğlunun banka hesabına verilen talimatla otomatik gerçekleşen eve, bu ay 1 milyon 76 bin 649 lira 80 kuruş elektrik faturası gönderildi.

BANKA UYARDI

Evsahibi Osman Öztürk, 3 aydır Korkuteli'ndeki yazlıklarında olduklarını, evde sadece buzdolabı çalıştığını, elektrik faturalarının geçen aylarda 45-50 lira düzeyinde geldiğini söyledi. Öztürk, son okuma tarihi 12 Ağustos 2014 olan son elektrik faturasının, 1 milyon 76 bin TL gibi anormal düzeyde olması nedeniyle banka tarafından uyarıldıklarını açıkladı. Osman Öztürk, "Eğer banka tarafından uyarılmamış olsak ve hesapta da yeteri para olsa fatura otomatik ödeme talimatıyla ödenmiş olacaktı ki sonrasında birçok mağduriyet yaşayabilirdik. Bu kadar sorumsuz bir davranış olamaz" dedi.

FİRMA HATAYI DÜZELTTİ

Olayın ardından CLK Akdeniz'e yapılan başvuru üzerine firma hatayı düzeltti. Gerçek fatura tutarının bir sonraki ayın faturasına yansıtılacağı belirtild

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.