KÜÇÜK AYNUR'UN YAŞAMA AZMİ

Çocuk 25.06.2014 - 21:38, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KÜÇÜK AYNUR'UN YAŞAMA AZMİ

Doğuştan karaciğer yetmezliği nedeniyle iki böbreğini de kaybeden, 2 aylıkken diyalizle tanışan, kalbindeki 3 delik için 4 ayda 3 ameliyat geçiren 6,5 yaşındaki Aynur Ceylan, babasının karaciğeri, babannesinin de böbreğiyle sağlığına kavuşmayı bekliyor.
 Afyonkarahisar'da doğuştan karaciğer yetmezliği nedeniyle iki böbreğini de kaybeden ve kalbindeki 3 delik nedeniyle 4 ayda 3 ameliyat geçiren 6,5 yaşındaki Aynur Ceylan, babasının ve babaannesinin organlarıyla hayata yeniden "merhaba" demeyi bekliyor.  Bolvadin ilçesinde 1,5 aylıkken sık sık ağlaması nedeniyle hastaneye götürülen, buradan Hacettepe Üniversitesi Hastanesine sevk edilen Aynur Ceylan'a karaciğer ve böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. 2,5 aylıkken diyalizle tanışan Ceylan'ın tedavi sürecinde kalbinde 3 delik tespit edildi. Henüz 1 yaşındayken kalbindeki delikler nedeniyle 4 ayda 3 ameliyat geçiren Ceylan'ın kalbindeki delik kapandı.  Minik Aynur'un yüzünü babası ve babaannesi güldürecek Yaşamını bir süre diyaliz ile sürdüren Aynur Ceylan için acil nakil gerektiği belirtildi. Bunun üzerine Antalya'ya gelen Ceylan ailesinin tetkikleri yapıldı. Aynur Ceylan'a kendisiyle aynı ismi taşıyan babaannesinden böbrek, babası Gökhan Ceylan'dan da karaciğer nakli yapılması kararlaştırıldı.  Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinde gerçekleştirilecek operasyonla 6,5 yaşındaki Ceylan'a karaciğer, haftaya böbrek nakli yapılacak.  "Yaşaması bir mucize" Kızlarının rahatsızlığı nedeniyle eşinin kendisinden ayrıldığını ifade eden baba Ceylan, , yaklaşık 4 yıldır kızına hem annelik hem de babalık yaptığını söyledi.  Yaklaşık 2 yıl önce Afyonkarahisar'da "yılın babası" seçildiğini anlatan Ceylan, "Bütün çabamız kızımın bir an önce sağlığına kavuşması için. Kızım doğduğundan bu yana hastalıkla uğraşıyoruz, hastaneler artık evimiz oldu. Kızımın iyileşip diğer çocuklar gibi oyun oynamasını, okuluna gidebilmesini istiyorum" dedi.  Kızının okumak ve Kur'an kursuna gitmek istediğini dile getiren Ceylan, rahatsızlığı nedeniyle şu anda eğitimine yönelik bir adım atamadıklarını kaydetti. Kızının böbrek yetmezliği nedeniyle görme yeteneğinin yüzde 90'ını kaybettiğini vurgulayan Ceylan, "Buna da şükür. Allah'ın verdiği güçle okuyabildiği kadar okutacağım" ifadesini kullandı. Babaannesi Aynur Ceylan da torununun yaşamı boyunca çok sıkıntılar yaşadığına dikkati çekti. Torununun yaşamasını mucize olarak gören Ceylan, "Torunum doğduğundan bu yana yaşamak için mücadele veriyor, yaşaması adeta bir mucize. İnşallah nakil yapıldıktan sonra sağlığına kavuşacak. Tek isteğimiz torunumun bir an önce iyileşmesi" diye konuştu. Küçük Aynur Ceylan da sağlığına kavuşup okula gitmek istediğini söyledi. Öğretmen olmak isteyen Ceylan, "Okuyamayan çocukları okutmak istiyorum" dedi. - Antalya
Doğuştan karaciğer yetmezliği nedeniyle iki böbreğini de kaybeden, 2 aylıkken diyalizle tanışan, kalbindeki 3 delik için 4 ayda 3 ameliyat geçiren 6,5 yaşındaki Aynur Ceylan, babasının karaciğeri, babannesinin de böbreğiyle sağlığına kavuşmayı bekliyor.

 Afyonkarahisar'da doğuştan karaciğer yetmezliği nedeniyle iki böbreğini de kaybeden ve kalbindeki 3 delik nedeniyle 4 ayda 3 ameliyat geçiren 6,5 yaşındaki Aynur Ceylan, babasının ve babaannesinin organlarıyla hayata yeniden "merhaba" demeyi bekliyor. 

Bolvadin ilçesinde 1,5 aylıkken sık sık ağlaması nedeniyle hastaneye götürülen, buradan Hacettepe Üniversitesi Hastanesine sevk edilen Aynur Ceylan'a karaciğer ve böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. 2,5 aylıkken diyalizle tanışan Ceylan'ın tedavi sürecinde kalbinde 3 delik tespit edildi. Henüz 1 yaşındayken kalbindeki delikler nedeniyle 4 ayda 3 ameliyat geçiren Ceylan'ın kalbindeki delik kapandı. 

Minik Aynur'un yüzünü babası ve babaannesi güldürecek

Yaşamını bir süre diyaliz ile sürdüren Aynur Ceylan için acil nakil gerektiği belirtildi. Bunun üzerine Antalya'ya gelen Ceylan ailesinin tetkikleri yapıldı. Aynur Ceylan'a kendisiyle aynı ismi taşıyan babaannesinden böbrek, babası Gökhan Ceylan'dan da karaciğer nakli yapılması kararlaştırıldı. 

Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinde gerçekleştirilecek operasyonla 6,5 yaşındaki Ceylan'a karaciğer, haftaya böbrek nakli yapılacak. 

"Yaşaması bir mucize"

Kızlarının rahatsızlığı nedeniyle eşinin kendisinden ayrıldığını ifade eden baba Ceylan, , yaklaşık 4 yıldır kızına hem annelik hem de babalık yaptığını söyledi. 

Yaklaşık 2 yıl önce Afyonkarahisar'da "yılın babası" seçildiğini anlatan Ceylan, "Bütün çabamız kızımın bir an önce sağlığına kavuşması için. Kızım doğduğundan bu yana hastalıkla uğraşıyoruz, hastaneler artık evimiz oldu. Kızımın iyileşip diğer çocuklar gibi oyun oynamasını, okuluna gidebilmesini istiyorum" dedi. 

Kızının okumak ve Kur'an kursuna gitmek istediğini dile getiren Ceylan, rahatsızlığı nedeniyle şu anda eğitimine yönelik bir adım atamadıklarını kaydetti. Kızının böbrek yetmezliği nedeniyle görme yeteneğinin yüzde 90'ını kaybettiğini vurgulayan Ceylan, "Buna da şükür. Allah'ın verdiği güçle okuyabildiği kadar okutacağım" ifadesini kullandı.

Babaannesi Aynur Ceylan da torununun yaşamı boyunca çok sıkıntılar yaşadığına dikkati çekti. Torununun yaşamasını mucize olarak gören Ceylan, "Torunum doğduğundan bu yana yaşamak için mücadele veriyor, yaşaması adeta bir mucize. İnşallah nakil yapıldıktan sonra sağlığına kavuşacak. Tek isteğimiz torunumun bir an önce iyileşmesi" diye konuştu.

Küçük Aynur Ceylan da sağlığına kavuşup okula gitmek istediğini söyledi. Öğretmen olmak isteyen Ceylan, "Okuyamayan çocukları okutmak istiyorum" dedi. - Antalya

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.