Köylü kadınlara bilgisayar öğretiyor

Eğitim 28.11.2016 - 16:24, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Köylü kadınlara bilgisayar öğretiyor

Köylü kadınlar bilgisayar öğreniyor...
Üniversite öğrencisi Tutan, "İnternetle Hayat Kolay” projesi ile köydeki tüm kadınlar internet kullanımı ve bilgisayarı öğretiyor Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde İngilizce İktisat son sınıf öğrencisi Gamze M. Tutan, Kızılören ilçesine bağlı 45 haneli Yenibelkavak köyündeki tüm annelere, bilgisayar ve internet kullanımını öğretiyor. “İnternetle Hayat Kolay” projesi Kızılören ilçesine bağlı 45 haneli Yenibelkavak köyünde 25 yaşından 60 yaşına kadar tüm kadınlara bilgisayar ve internet kullanımı öğreten üniversite öğrencisi Gamze M. Tutan, projenin Habitat Derneği, Türk Telekom ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından desteklendiğini bildirdi. Projenin 3 yıldır devam ettiğini belirten tutan, “Bu projede amacımız 25-60 yaş arasındaki dezavantajlı bireyleri teknolojiye dâhil etmek istiyoruz. Habitat Derneği olarak bizim amacımız bireyleri hayata kazandırmak. Bu projemizi Temel Bilgisayar Kullanımı, Online İşlemler, Sosyal Medya Kullanımı ve Güvenli İnternet Kullanımı olmak üzere dört ana başlık altında yürütüyoruz. Bugüne kadar pek çok projede görev aldım, ancak ilk kez bu projede insanların hayatlarına gerçekten dokunabildiğimi gördüm” dedi.
Köylü kadınlar bilgisayar öğreniyor...

Üniversite öğrencisi Tutan, "İnternetle Hayat Kolay” projesi ile köydeki tüm kadınlar internet kullanımı ve bilgisayarı öğretiyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde İngilizce İktisat son sınıf öğrencisi Gamze M. Tutan, Kızılören ilçesine bağlı 45 haneli Yenibelkavak köyündeki tüm annelere, bilgisayar ve internet kullanımını öğretiyor.

“İnternetle Hayat Kolay” projesi Kızılören ilçesine bağlı 45 haneli Yenibelkavak köyünde 25 yaşından 60 yaşına kadar tüm kadınlara bilgisayar ve internet kullanımı öğreten üniversite öğrencisi Gamze M. Tutan, projenin Habitat Derneği, Türk Telekom ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından desteklendiğini bildirdi. Projenin 3 yıldır devam ettiğini belirten tutan, “Bu projede amacımız 25-60 yaş arasındaki dezavantajlı bireyleri teknolojiye dâhil etmek istiyoruz. Habitat Derneği olarak bizim amacımız bireyleri hayata kazandırmak. Bu projemizi Temel Bilgisayar Kullanımı, Online İşlemler, Sosyal Medya Kullanımı ve Güvenli İnternet Kullanımı olmak üzere dört ana başlık altında yürütüyoruz. Bugüne kadar pek çok projede görev aldım, ancak ilk kez bu projede insanların hayatlarına gerçekten dokunabildiğimi gördüm” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.