KONYAALTI'NDAN "100 CUMHURİYET SANATÇISI İLE 2023’E YÜRÜYORUZ" SERGİSİ

Gündem 05.03.2015 - 11:59, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KONYAALTI'NDAN "100 CUMHURİYET SANATÇISI İLE 2023’E YÜRÜYORUZ" SERGİSİ

KONYAALTI'NDAN "100 CUMHURİYET SANATÇISI İLE 2023’E YÜRÜYORUZ" SERGİSİ
 Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenecek olan "100 Cumhuriyet Sanatçısı İle 2023’e yürüyoruz" sergisi ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Başkan Böcek, 10 gün açık kalacaak sergide Cumhuriyetin unutulmaz sanatçılarının eserlerinin yer alacağını ifade etti.  8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılacak olan serginin 18 Mart tarihine kadar gezilebileceğini belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Kadınların, Cumhuriyet ile elde ettiği hakları kazanımların geriletmeye çalışıldığı, kadının bir harem ve süs olarak konumlandırılmak istendiği bir dönemde Antalyalı kadın sanatçılarımızın önderliğinde düzenlenen etkinlik, bu dayatmalara direnişlerinin açık ifadesidir. Antalyalı kadın sanatçılar eserleri ile yoğun olarak katıldıkları etkinlikte resim, heykel, seramik dallarındaki 100 cumhuriyet sanatçısının 100’den fazla eserlerini vatanseverlerle paylaşacağız" dedi. TÜRK SANATININ ÖNCÜLERİ Sergide Cumhuriyetin öncüleri olan sanatçıların eserlerinin yer alacağını ifade eden Başkan Böcek, "Sergide Türk sanatının öncüleri olan Bedri Rahmi Eyüpoğlı, Eren Eyüpoğlı, Şefik Bursalı, Jale Yılmabaşar, Nuri İyem, Hasan Vecih Bereketoğlu, Sabri Berkel, Şeref Akdik, Elif Naci, Eşref Üren, Faruk Cimok, Turgut Atalay, Muhsin Kut, Hüsamettin Koçan, Ümmet Karac, Veli Sapaz gibi sanatçıların eserleri yer alacak. Belediyemiz tarafından düzenlenen etkinlikte, Cumhuriyetin sosyal ve kültürel alanlarda eğitimlerini üstlenerek görev verdiği Afife Jale, Füreya Koral, Suat Derviş, Aliye Berger, Cahide Sonku, Melek Celal, Kerime Nadir, Mina Urgan gibi Cumhuriyetin 35 öncü kadının fotoğraf ve yaşam hikayeleri, görseller, ücretsiz föyler eşliğinde ziyaretçilere paylaşılacaktır" diye konuştu. MUAEZZEZ İLMİYE ÇIĞ EVİNDEN MESAJ YOLLAYACAK Etkinlik hakkında da bilgi veren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek konuşmasını şöyle tamamladı: "Öncü kadınlardan 5 kadının yaşam hikayelerinin Kansu Şarman tarafından anlatacağı etkinlikte, ayrıca fotoğraf müzesi kurucularından, #hastag Tarihi Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Cengiz Kahraman tarafından Cumhuriyetimizin ilk dönemlerinde sosyal hayata ilk kez katılan çeşitli mesleklerden, kadınların fotoğraflarından oluşan bir barkovizyon gösterisi sunulacak ve yaşadığı bütün zorluklara rağmen hak savaşını sürdüren Cumhuriyetimizin mümtaz kadını, büyüğümüz Muazzez İlmiye Çığ'ın evinden yolladığı mesaj dinletilecektir. Etkinliğe Antalyalı kadınları ve onları kavgalarında hiçbir zaman yalnız bırakmayan Antalyalıları davet ediyoruz."
KONYAALTI'NDAN "100 CUMHURİYET SANATÇISI İLE 2023’E YÜRÜYORUZ" SERGİSİ

 Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenecek olan "100 Cumhuriyet Sanatçısı İle 2023’e yürüyoruz" sergisi ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Başkan Böcek, 10 gün açık kalacaak sergide Cumhuriyetin unutulmaz sanatçılarının eserlerinin yer alacağını ifade etti. 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılacak olan serginin 18 Mart tarihine kadar gezilebileceğini belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Kadınların, Cumhuriyet ile elde ettiği hakları kazanımların geriletmeye çalışıldığı, kadının bir harem ve süs olarak konumlandırılmak istendiği bir dönemde Antalyalı kadın sanatçılarımızın önderliğinde düzenlenen etkinlik, bu dayatmalara direnişlerinin açık ifadesidir. Antalyalı kadın sanatçılar eserleri ile yoğun olarak katıldıkları etkinlikte resim, heykel, seramik dallarındaki 100 cumhuriyet sanatçısının 100’den fazla eserlerini vatanseverlerle paylaşacağız" dedi.

TÜRK SANATININ ÖNCÜLERİ
Sergide Cumhuriyetin öncüleri olan sanatçıların eserlerinin yer alacağını ifade eden Başkan Böcek, "Sergide Türk sanatının öncüleri olan Bedri Rahmi Eyüpoğlı, Eren Eyüpoğlı, Şefik Bursalı, Jale Yılmabaşar, Nuri İyem, Hasan Vecih Bereketoğlu, Sabri Berkel, Şeref Akdik, Elif Naci, Eşref Üren, Faruk Cimok, Turgut Atalay, Muhsin Kut, Hüsamettin Koçan, Ümmet Karac, Veli Sapaz gibi sanatçıların eserleri yer alacak. Belediyemiz tarafından düzenlenen etkinlikte, Cumhuriyetin sosyal ve kültürel alanlarda eğitimlerini üstlenerek görev verdiği Afife Jale, Füreya Koral, Suat Derviş, Aliye Berger, Cahide Sonku, Melek Celal, Kerime Nadir, Mina Urgan gibi Cumhuriyetin 35 öncü kadının fotoğraf ve yaşam hikayeleri, görseller, ücretsiz föyler eşliğinde ziyaretçilere paylaşılacaktır" diye konuştu.

MUAEZZEZ İLMİYE ÇIĞ EVİNDEN MESAJ YOLLAYACAK
Etkinlik hakkında da bilgi veren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek konuşmasını şöyle tamamladı:
"Öncü kadınlardan 5 kadının yaşam hikayelerinin Kansu Şarman tarafından anlatacağı etkinlikte, ayrıca fotoğraf müzesi kurucularından, #hastag Tarihi Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Cengiz Kahraman tarafından Cumhuriyetimizin ilk dönemlerinde sosyal hayata ilk kez katılan çeşitli mesleklerden, kadınların fotoğraflarından oluşan bir barkovizyon gösterisi sunulacak ve yaşadığı bütün zorluklara rağmen hak savaşını sürdüren Cumhuriyetimizin mümtaz kadını, büyüğümüz Muazzez İlmiye Çığ'ın evinden yolladığı mesaj dinletilecektir. Etkinliğe Antalyalı kadınları ve onları kavgalarında hiçbir zaman yalnız bırakmayan Antalyalıları davet ediyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.