Konservatuvar Özel Yetenek Sınavları Açık Havada Yapılıyor

Eğitim 19.08.2020 - 13:29, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Konservatuvar Özel Yetenek Sınavları Açık Havada Yapılıyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Türk Müziği Devlet Konservatuvarı 2020-2021 Akademik Yılı Özel Yetenek Sınavları başladı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Türk Müziği Devlet Konservatuvarı 2020-2021 Akademik Yılı Özel Yetenek Sınavları başladı. Türk Müziği Ana Sanat Dalı, Türk Halk Oyunları Ana Sanat Dalı ve Müzik Teknolojisi Ana Bilim Dalı olmak üzere toplam 105 öğrencinin kabul edileceği Türk Müziği Devlet Konservatuvarı özel yetenek sınavları için toplam 300 aday başvuruda bulundu. Pandemi dolayısı ile sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilen sınav, Türkiye’de ilk defa açık havada yapılıyor. Jüri üyelerinin ve adayların kulaklarına taktıkları kulaklık sayesinde sesin net bir şekilde duyulması sağlanıyor. 18 Ağustos 2020 Salı günü başlayan ve 23 Ağustos 2020 Pazar günü sona erecek olan sınavda Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz da deneme dinlemesi yaptı. Jürilerin çalışmalarını yakından inceleyen Rektör Korkmaz, adaylara başarılar diledi. Katılımın oldukça yoğun olduğu sınavlara giren öğrencileri aileleri de yalnız bırakmadı. Heyecanlarını aileleriyle paylaşan öğrencilerin MAKÜ’yü tercih etmesinin sebepleri arasında ise verdiği kaliteli eğitimi ile adından sıkça söz ettiren ve her geçen gün gelişen bir ivme gösteren bir üniversite olması yer aldı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Türk Müziği Devlet Konservatuvarı 2020-2021 Akademik Yılı Özel Yetenek Sınavları başladı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Türk Müziği Devlet Konservatuvarı 2020-2021 Akademik Yılı Özel Yetenek Sınavları başladı.

Türk Müziği Ana Sanat Dalı, Türk Halk Oyunları Ana Sanat Dalı ve Müzik Teknolojisi Ana Bilim Dalı olmak üzere toplam 105 öğrencinin kabul edileceği Türk Müziği Devlet Konservatuvarı özel yetenek sınavları için toplam 300 aday başvuruda bulundu.

Pandemi dolayısı ile sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilen sınav, Türkiye’de ilk defa açık havada yapılıyor. Jüri üyelerinin ve adayların kulaklarına taktıkları kulaklık sayesinde sesin net bir şekilde duyulması sağlanıyor.

18 Ağustos 2020 Salı günü başlayan ve 23 Ağustos 2020 Pazar günü sona erecek olan sınavda Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz da deneme dinlemesi yaptı. Jürilerin çalışmalarını yakından inceleyen Rektör Korkmaz, adaylara başarılar diledi.

Katılımın oldukça yoğun olduğu sınavlara giren öğrencileri aileleri de yalnız bırakmadı. Heyecanlarını aileleriyle paylaşan öğrencilerin MAKÜ’yü tercih etmesinin sebepleri arasında ise verdiği kaliteli eğitimi ile adından sıkça söz ettiren ve her geçen gün gelişen bir ivme gösteren bir üniversite olması yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.