KÖMÜR YASAĞI MAHKEMELİK

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.05.2014 - 09:53, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KÖMÜR YASAĞI MAHKEMELİK

Emekliler Kömür Kullanmak İstiyor
Isparta Mahalli Çevre Kurulu kararıyla 1 Ekim 2014 tarihi itibariyle kömür yakımın yasaklanması ve bir yıl içinde doğalgaz dönüşümüne geçilmesi şartı konulması emeklilerin tepkisini çekti. Türkiye Emeklileri Derneği Şubesi de yürütmenin durdurulması için Isparta İdare Mahkemesi'ne başvurdu.Başvuru dilekçesinde bu kararın alınmasında Ocak ayı hava kalitesi raporlarının esas alındığı oysa yıllık ortalama değerlerde hava kalitesinin iyi olduğu, yıllara göre oranlar incelendiğinde oranların kötü olmadığı bu nedenle kararın hukuka aykırı olduğu iddia edildi. Dilekçede, mevcut yönetmeliklerde doğalgaz kullanımının teşvik edileceği ve teşvik edilmesi için gerekli tedbirlerin alınması yönünde hüküm bulunmadığının altı çizildi. Olmayan bir yetki ile doğalgaz kullanımını zorunlu hale getirmenin haksız rekabetin oluşmasına neden olacağı ifade edilirken, yasaklamanın doğalgaz satıcılarına tekel sağlamaya neden olacağı, bunun da haksız rekabet anlamı taşıdığına dikkat çekildi.Dernek Başkanı Abdülkadir Ersal, kararın emeklilere maddi anlamda yük getireceğini söyledi. Bu konuda en büyük tarafın aslında emekli kesimi olduğunu söyleyen Ersal, "Dernek olarak her yıl biz bir mahrukatçıyla anlaşırız, anlaştığımız mahrukatçı kömürü teslim eder, faturasını bize getirirler. Biz de bu faturayı SGK'ya iletiriz. Emeklinin maaşından da taahhütnamesi olduğu için kesilir. Kömürcünün hesabına yatar. Bu bizim yıllarca uyguladığımız bir uygulama. Bizim alınan karara bir itirazımız yok. Biz yaşlı insanlarız ve çocuklarımızla bu havayı teneffüs ediyoruz. Biz bu konunun karşısında değiliz. Ama şu anda bu konunun erken olduğunu düşünüyoruz dedi.
Emekliler Kömür Kullanmak İstiyor

Isparta Mahalli Çevre Kurulu kararıyla 1 Ekim 2014 tarihi itibariyle kömür yakımın yasaklanması ve bir yıl içinde doğalgaz dönüşümüne geçilmesi şartı konulması emeklilerin tepkisini çekti. Türkiye Emeklileri Derneği Şubesi de yürütmenin durdurulması için Isparta İdare Mahkemesi'ne başvurdu.
Başvuru dilekçesinde bu kararın alınmasında Ocak ayı hava kalitesi raporlarının esas alındığı oysa yıllık ortalama değerlerde hava kalitesinin iyi olduğu, yıllara göre oranlar incelendiğinde oranların kötü olmadığı bu nedenle kararın hukuka aykırı olduğu iddia edildi. Dilekçede, mevcut yönetmeliklerde doğalgaz kullanımının teşvik edileceği ve teşvik edilmesi için gerekli tedbirlerin alınması yönünde hüküm bulunmadığının altı çizildi. Olmayan bir yetki ile doğalgaz kullanımını zorunlu hale getirmenin haksız rekabetin oluşmasına neden olacağı ifade edilirken, yasaklamanın doğalgaz satıcılarına tekel sağlamaya neden olacağı, bunun da haksız rekabet anlamı taşıdığına dikkat çekildi.Dernek Başkanı Abdülkadir Ersal, kararın emeklilere maddi anlamda yük getireceğini söyledi. Bu konuda en büyük tarafın aslında emekli kesimi olduğunu söyleyen Ersal, "Dernek olarak her yıl biz bir mahrukatçıyla anlaşırız, anlaştığımız mahrukatçı kömürü teslim eder, faturasını bize getirirler. Biz de bu faturayı SGK'ya iletiriz. Emeklinin maaşından da taahhütnamesi olduğu için kesilir. Kömürcünün hesabına yatar. Bu bizim yıllarca uyguladığımız bir uygulama. Bizim alınan karara bir itirazımız yok. Biz yaşlı insanlarız ve çocuklarımızla bu havayı teneffüs ediyoruz. Biz bu konunun karşısında değiliz. Ama şu anda bu konunun erken olduğunu düşünüyoruz dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.