KİRAZ İNEK MAKÜ VETERİNER FAKÜLTESİ HEKİMLERİNE EMANET

Gündem 08.04.2021 - 10:02, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

KİRAZ İNEK MAKÜ VETERİNER FAKÜLTESİ HEKİMLERİNE EMANET

Kiraz İnek MAKÜ Veteriner Fakültesi Hekimlerine Emanet
Hayvancılık alanında ihtisaslaşan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin (MAKÜ) “Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projesi” kapsamında hazırladığı ve Kanal 15 ekranlarında canlı yayınlanan Çiftlik programını izleyen ve yaşadığı sorunlara bir çare bulmak amacıyla programı arayan Aziziye köyünde yaşayan üretici İsmihan ve Ali Çeler çifti Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinden yardım istedi.     Programda dile getirilen rahatsızlığından dolayı hastalığının yanında 4 aylık gebede olan Kiraz inek Veteriner Fakültesi öğretim elemanları ve öğrenciler tarafından Aziziye köyüne gidilerek Hayvanlar için tasarlanan özel ambulans araç ile MAKÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine getirildi. Yayın sırasında ineğinin hastalığından söz eden ve yardım isteyen üretici çift sabah karşılarında MAKÜ Veteriner Fakültesi öğretim elemanları ve program sunucusu Bilal Karasakal’ı görünce hem şaşırdılar hem de sevindiler.   Aziziye’den yola çıkarak MAKÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine getirilen Kiraz'ı Araş. Gör. Harun Çınar karşıladı. Hayvanın hastalığı konusunda açıklama yapan Çınar; “Kiraz kızımız bize Aziziye köyümüzden geldi. Uzun süredir ağzında papillon yarası bulunmakta. Hasta sahipleri tarafından iple bağlanmış ama sonuca ulaşılamamış. Bize getirildi ve şu an operasyonunu yapacağız. Ağız bölgesinde olduğu için yeme ve içmesini oldukça etkiliyor. Bunun yanında gebe olduğu için de beslenmesi oldukça önemli. Bu tür vakaların hastanemize getirilmesini tavsiye ediyoruz. Kiraz kızımız 2 hafta içerisinde iyileşerek tamamen sağlığına kavuşacaktır.” dedi. Çeler çifti ise, programı takip ettiklerini ve hayvanları için bir çare bulunmasını istediklerini ve Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinin köylerine gelerek Kiraz'ı aldıklarını ve tedavisinin yapılacağından duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür ettiler.            
Kiraz İnek MAKÜ Veteriner Fakültesi Hekimlerine Emanet

Hayvancılık alanında ihtisaslaşan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin (MAKÜ) “Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projesi” kapsamında hazırladığı ve Kanal 15 ekranlarında canlı yayınlanan Çiftlik programını izleyen ve yaşadığı sorunlara bir çare bulmak amacıyla programı arayan Aziziye köyünde yaşayan üretici İsmihan ve Ali Çeler çifti Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinden yardım istedi.

 

 

Programda dile getirilen rahatsızlığından dolayı hastalığının yanında 4 aylık gebede olan Kiraz inek Veteriner Fakültesi öğretim elemanları ve öğrenciler tarafından Aziziye köyüne gidilerek Hayvanlar için tasarlanan özel ambulans araç ile MAKÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine getirildi.

Yayın sırasında ineğinin hastalığından söz eden ve yardım isteyen üretici çift sabah karşılarında MAKÜ Veteriner Fakültesi öğretim elemanları ve program sunucusu Bilal Karasakal’ı görünce hem şaşırdılar hem de sevindiler.

 

Aziziye’den yola çıkarak MAKÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine getirilen Kiraz'ı Araş. Gör. Harun Çınar karşıladı. Hayvanın hastalığı konusunda açıklama yapan Çınar; “Kiraz kızımız bize Aziziye köyümüzden geldi. Uzun süredir ağzında papillon yarası bulunmakta. Hasta sahipleri tarafından iple bağlanmış ama sonuca ulaşılamamış. Bize getirildi ve şu an operasyonunu yapacağız. Ağız bölgesinde olduğu için yeme ve içmesini oldukça etkiliyor. Bunun yanında gebe olduğu için de beslenmesi oldukça önemli. Bu tür vakaların hastanemize getirilmesini tavsiye ediyoruz. Kiraz kızımız 2 hafta içerisinde iyileşerek tamamen sağlığına kavuşacaktır.” dedi.

Çeler çifti ise, programı takip ettiklerini ve hayvanları için bir çare bulunmasını istediklerini ve Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinin köylerine gelerek Kiraz'ı aldıklarını ve tedavisinin yapılacağından duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.