KEPEZ ANTALYALILARI ŞEB-İ ARUS'LA BULUŞTURDU

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.12.2013 - 11:57, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KEPEZ ANTALYALILARI ŞEB-İ ARUS'LA BULUŞTURDU

KEPEZ BELEDİYESİ, 17 ARALIK'TA KONYA'DA HZ. MEVLANA'NIN VUSLAT YILDÖNÜMÜNDE DÜZENLENEN ŞEB-İ ARUS TÖRENİNİN MANEVİ HEYECANINI ANTALYALILARLA BULUŞTURDU
 Kepez Belediyesi, Antalya Konyalılar Derneği işbirliği ile Mevlana Celaleddin Rumi'nin, 'düğün günü' dediği ahrete intikalinin 740. yılı dolayısıyla Şeb-i Arus töreni düzenledi. Antalyalılar, Kepez Belediyesi Spor Salonu'nda bu yıl üçüncüsü yapılan ve Rumi'nin sevgiliye (Allah'a) kavuşma günü olarak gördüğü, düğün gecesi dediği Şeb-i Arus törenini Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü eşi Dr Ayşe Tütüncü, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, belediye meclis üyeleri, Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy ve çok sayıda vatandaş izledi.Törende bir konuşma yapan Başkan Tütüncü, Mevlana Celaleddin Rumi'nin, Anadolu'nun en önemli maneviyat önderlerinden birisi olduğunu söyledi. Ölümünün üzerinden yaklaşık 8 asır geçmesine rağmen Hz. Mevlana'nın, mesajlarının gönüllerde hala tazeliğini koruduğuna işaret eden Başkan Tütüncü, "Antalya önemli bir Anadolu Selçuklu şehridir. Bu nedenle Selçuklu Devleti'nin, en önemli bilgelerinden, kanaat önderlerinden olan Hz. Mevlana'yı, vuslatının seneyi devriyesinde her 17 Aralık haftasında Kepez'de güzel bir maneviyat iklimi içerisinde yaşatmayı arzu ettik" diye konuştu.Hz Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli gibi Anadolu coğrafyasında nice önemli değerlerin olduğuna vurgu yapan Başkan Tütüncü, "21. asrın insanları olarak bu değerlerimizin bizlere sunmuş olduğu ilmi, ahlakı, görgüyü, kültürü yaşattığımız ölçüde geleceğe güvenle bakabilir, geleceğe umutla yürüyebiliriz. Bu amaca vurgu yapmak adına bu etkinliğin önemli olduğunu düşünüyorum" dedi. Başkan Tütüncü, Kepez'deki bir çok sanatsal ve kültürel programları, çeşitli sivil toplum örgütleriyle organize ettiklerini anımsattı. Şeb-i Arus programını da Antalya Konyalılar Derneği ile yaptıklarına değinen Başkan Hakan Tütüncü, "Birlikte, beraberce bir iş başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Birlikte düşündüğümüzü, birlikte yönettiğimizi gösteriyoruz" şeklinde konuştu.Başkan Tütüncü, konuşmasının ardında vuslat törenine destek veren Antalya Konyalılar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz'e çiçek vererek teşekkür ederken, Cengiz de Başkan Tütüncü'ye teşekkür plaketi sundu.Daha sonra Postnişin Nadir Karnıbüyük yönetimindeki Konya Uluslararası Mevlana Vakfı Topluluğu üyelerinin, tasavvuf müziği eşliğinde 4 bölüm halinde gerçekleştirdiği sema ayinine geçildi. Vuslat töreni yapılan duanın ardından sona erdi.
KEPEZ BELEDİYESİ, 17 ARALIK'TA KONYA'DA HZ. MEVLANA'NIN VUSLAT YILDÖNÜMÜNDE DÜZENLENEN ŞEB-İ ARUS TÖRENİNİN MANEVİ HEYECANINI ANTALYALILARLA BULUŞTURDU

 Kepez Belediyesi, Antalya Konyalılar Derneği işbirliği ile Mevlana Celaleddin Rumi'nin, 'düğün günü' dediği ahrete intikalinin 740. yılı dolayısıyla Şeb-i Arus töreni düzenledi. 
Antalyalılar, Kepez Belediyesi Spor Salonu'nda bu yıl üçüncüsü yapılan ve Rumi'nin sevgiliye (Allah'a) kavuşma günü olarak gördüğü, düğün gecesi dediği Şeb-i Arus törenini Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü eşi Dr Ayşe Tütüncü, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, belediye meclis üyeleri, Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy ve çok sayıda vatandaş izledi.
Törende bir konuşma yapan Başkan Tütüncü, Mevlana Celaleddin Rumi'nin, Anadolu'nun en önemli maneviyat önderlerinden birisi olduğunu söyledi. Ölümünün üzerinden yaklaşık 8 asır geçmesine rağmen Hz. Mevlana'nın, mesajlarının gönüllerde hala tazeliğini koruduğuna işaret eden Başkan Tütüncü, "Antalya önemli bir Anadolu Selçuklu şehridir. Bu nedenle Selçuklu Devleti'nin, en önemli bilgelerinden, kanaat önderlerinden olan Hz. Mevlana'yı, vuslatının seneyi devriyesinde her 17 Aralık haftasında Kepez'de güzel bir maneviyat iklimi içerisinde yaşatmayı arzu ettik" diye konuştu.
Hz Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli gibi Anadolu coğrafyasında nice önemli değerlerin olduğuna vurgu yapan Başkan Tütüncü, "21. asrın insanları olarak bu değerlerimizin bizlere sunmuş olduğu ilmi, ahlakı, görgüyü, kültürü yaşattığımız ölçüde geleceğe güvenle bakabilir, geleceğe umutla yürüyebiliriz. Bu amaca vurgu yapmak adına bu etkinliğin önemli olduğunu düşünüyorum" dedi. Başkan Tütüncü, Kepez'deki bir çok sanatsal ve kültürel programları, çeşitli sivil toplum örgütleriyle organize ettiklerini anımsattı. Şeb-i Arus programını da Antalya Konyalılar Derneği ile yaptıklarına değinen Başkan Hakan Tütüncü, "Birlikte, beraberce bir iş başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Birlikte düşündüğümüzü, birlikte yönettiğimizi gösteriyoruz" şeklinde konuştu.
Başkan Tütüncü, konuşmasının ardında vuslat törenine destek veren Antalya Konyalılar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz'e çiçek vererek teşekkür ederken, Cengiz de Başkan Tütüncü'ye teşekkür plaketi sundu.
Daha sonra Postnişin Nadir Karnıbüyük yönetimindeki Konya Uluslararası Mevlana Vakfı Topluluğu üyelerinin, tasavvuf müziği eşliğinde 4 bölüm halinde gerçekleştirdiği sema ayinine geçildi. Vuslat töreni yapılan duanın ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.