KEPEZ’DEN 10 BİN KİŞİYE AŞURE

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.10.2018 - 12:34, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

KEPEZ’DEN 10 BİN KİŞİYE AŞURE

Kepez Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla 5 noktada 10 bin kişiye aşure dağıttı.
  Kepez Belediyesi, farklı gün ve noktalarda aşure dağıttı. Kepez Belediyesi, aşure dağıtımını Çelebi Sultan Mehmed Cami, Yavuz Selim (Süleymaniye) Cami, Akdeniz Sanayi Sitesi Cami, Ali Uyaroğlu Cami ve Kepez Kaymakamlığı önünde gerçekleştirdi. İlk aşure dağıtımını Yeni Mahalle’deki Çelebi Sultan Mehmet Camii’nde yapan Kepez belediyesi bu yıl Muharrem ayında 10 bin kişiye aşure dağıttı. Tütüncü, kendi elleriyle ikram etti Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gönülleri birleştiren aşure dağıtımlarına bizzat katılarak vatandaşlara ikramda bulundu. Kepez Belediyesi olarak bu yıl 5 nokta da 10 bin kişiye aşure dağıttıklarını belirten Başkan Tütüncü, “1 kap aşure 1 gönüle, 10 bin kap aşure de 10 bin kişinin gönlüne ulaşabilmektir. En güzel günlerimizde hemşerilerimizle bir araya gelerek, bu gönül birlikteliğini yaşayabilmek büyük mutluluk. Peygamberimiz bir hadis-i şerifte buyurdu ki, “Aşure günü aile efradının nafakasını geniş tutanın, bütün yıl nafakası geniş olur. Bunun hikmetine bakarak, tüm Müslümanların aşure gününü bir kez daha kutlarım” dedi.  
Kepez Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla 5 noktada 10 bin kişiye aşure dağıttı.

 

Kepez Belediyesi, farklı gün ve noktalarda aşure dağıttı. Kepez Belediyesi, aşure dağıtımını Çelebi Sultan Mehmed Cami, Yavuz Selim (Süleymaniye) Cami, Akdeniz Sanayi Sitesi Cami, Ali Uyaroğlu Cami ve Kepez Kaymakamlığı önünde gerçekleştirdi. İlk aşure dağıtımını Yeni Mahalle’deki Çelebi Sultan Mehmet Camii’nde yapan Kepez belediyesi bu yıl Muharrem ayında 10 bin kişiye aşure dağıttı.

Tütüncü, kendi elleriyle ikram etti

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gönülleri birleştiren aşure dağıtımlarına bizzat katılarak vatandaşlara ikramda bulundu. Kepez Belediyesi olarak bu yıl 5 nokta da 10 bin kişiye aşure dağıttıklarını belirten Başkan Tütüncü, “1 kap aşure 1 gönüle, 10 bin kap aşure de 10 bin kişinin gönlüne ulaşabilmektir. En güzel günlerimizde hemşerilerimizle bir araya gelerek, bu gönül birlikteliğini yaşayabilmek büyük mutluluk. Peygamberimiz bir hadis-i şerifte buyurdu ki, “Aşure günü aile efradının nafakasını geniş tutanın, bütün yıl nafakası geniş olur. Bunun hikmetine bakarak, tüm Müslümanların aşure gününü bir kez daha kutlarım” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.