KEPEZ’DE MİLLİ ŞAİR ERSOY ANLATILDI

Gündem 11.03.2016 - 10:24, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KEPEZ’DE MİLLİ ŞAİR ERSOY ANLATILDI

ANTALYA KEPEZ’DE MİLLİ ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY ANLATILDI
Kepez Belediyesi’nin düzenlediği ‘Bir davaya inananlar konferansları’ kapsamında, Bedia Koçakoğlu Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anlattı. Kepez Belediyesi’nin düzenlediği ‘Bir davaya inananlar konferansları’ kapsamında, Bedia Koçakoğlu, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anlattı. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Mehmet Akif Ersoy’u anıyoruz’ başlıklı paneli, yaklaşık 400 öğrenci ile öğretmenleri izledi. FİLMLİ TÜRKÜLÜ ANLATIM Şairliğinin yanı sıra öğretmen, gazeteci, milletvekili, veteriner, Kur’an mütercimi olan Ersoy’un doğduğu yerden başlayarak ölümüne kadar olan yaşamını anlatan Koçakoğlu, seyircilerin dikkatini panelde tutmak için farklı teknikler de kullandı. Fona yansıtılan perde üzerine film gösteriminin yanı sıra, 3 kişi Türkü ve şiir söyledi, İstiklal Marşı’nı okudu. Panelin finalinde ise, Antalya sokaklarında vatandaşla yapılan ve Ersoy’un ne kadar tanındığını gösteren röportaj filmi gösterildi. Adına, ‘Ölsen, Seni Sırtında Taşır Toprağın Altı-Mehmet Akif Ersoy’a Vefa’ koyduğu paneliyle uzun süre alkışlanan Koçakoğlu, liselilerde Milli Şaire karşı vefa duygusu oluşmasını sağladı. Koçakoğlu’na çiçek sunan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, öğrencilere Ersoy ile ilgili bir hatıra anlattı. İstiklal Marşının kudretli şairinin gençlere önem veren büyük bir düşünür ve aynı zamanda bir eğitimci olduğunu hatırlatan Başkan Tütüncü, “11 yaşında erkek çocuk Nevruz, çok yaramaz ve haylaz bir çocuktur. Babası ona Akif amcana git, sana nasihatte bulunsun diyor. Nevruz babasının sözünü tutarak Akif amcasının yanına gidiyor. Akif şunu söylüyor, “İhtiyar amcanı dinler misin oğul Nevruz. Ne büyük söyle, ne çok söyle. Yiğit işte gerektir. Sözü sağlam, özü sağlam adam ol, ırkına çek.” dedi.  
ANTALYA KEPEZ’DE MİLLİ ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY ANLATILDI

Kepez Belediyesi’nin düzenlediği ‘Bir davaya inananlar konferansları’ kapsamında, Bedia Koçakoğlu Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anlattı.

Kepez Belediyesi’nin düzenlediği ‘Bir davaya inananlar konferansları’ kapsamında, Bedia Koçakoğlu, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anlattı. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Mehmet Akif Ersoy’u anıyoruz’ başlıklı paneli, yaklaşık 400 öğrenci ile öğretmenleri izledi.

FİLMLİ TÜRKÜLÜ ANLATIM

Şairliğinin yanı sıra öğretmen, gazeteci, milletvekili, veteriner, Kur’an mütercimi olan Ersoy’un doğduğu yerden başlayarak ölümüne kadar olan yaşamını anlatan Koçakoğlu, seyircilerin dikkatini panelde tutmak için farklı teknikler de kullandı. Fona yansıtılan perde üzerine film gösteriminin yanı sıra, 3 kişi Türkü ve şiir söyledi, İstiklal Marşı’nı okudu. Panelin finalinde ise, Antalya sokaklarında vatandaşla yapılan ve Ersoy’un ne kadar tanındığını gösteren röportaj filmi gösterildi.

Adına, ‘Ölsen, Seni Sırtında Taşır Toprağın Altı-Mehmet Akif Ersoy’a Vefa’ koyduğu paneliyle uzun süre alkışlanan Koçakoğlu, liselilerde Milli Şaire karşı vefa duygusu oluşmasını sağladı. Koçakoğlu’na çiçek sunan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, öğrencilere Ersoy ile ilgili bir hatıra anlattı.

İstiklal Marşının kudretli şairinin gençlere önem veren büyük bir düşünür ve aynı zamanda bir eğitimci olduğunu hatırlatan Başkan Tütüncü, “11 yaşında erkek çocuk Nevruz, çok yaramaz ve haylaz bir çocuktur. Babası ona Akif amcana git, sana nasihatte bulunsun diyor. Nevruz babasının sözünü tutarak Akif amcasının yanına gidiyor. Akif şunu söylüyor, “İhtiyar amcanı dinler misin oğul Nevruz. Ne büyük söyle, ne çok söyle. Yiğit işte gerektir. Sözü sağlam, özü sağlam adam ol, ırkına çek.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.