KEPEZ’DE HAYVANLAR KORUMA ALTINDA

Yaşam 13.09.2015 - 16:34, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KEPEZ’DE HAYVANLAR KORUMA ALTINDA

KEPEZ’DE HAYVANLAR KORUMA ALTINDA
Kepez Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, Kepez ilçesinde yaşayan hayvanlara modern sağlık ekipmanlarıyla sağlık hizmeti veriyor.  Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde hizmet veren Kepez Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi bölgede yaşayan sahipli ve sahipsiz çok sayıda hayvana kucak açıyor. Sokak hayvanları gerekli tüm tedavileri ve sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra sahiplendiriliyor. SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTE EDİLİYOR Bölgede yaşayan sokak hayvanları, dört kişilik hayvan koruma ekibi tarafından vatandaş ihbarı ya da rutin kontroller sırasında gözlemlenerek gerekli tedavi ve kısırlaştırma yapılmak üzere veteriner hekimlere teslim ediliyor. Hayvanların kimlik ve tasmalanma işlemleri, aşıları ve kısırlaştırma işlemleri yapılmasının ardından alındıkları bölgedeki doğal ortamlarına geri bırakılıyor. MİNİK DOSTLAR SICAK YUVALARINA KAVUŞUYOR Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilen hayvanlar tüm tedavi ve kontrolleri yapıldıktan sonra isteyen hayvan severler tarafından sahipleniliyor. Sahiplenilecek hayvan için kimlik çıkarma işlemi tamamlandıktan sonra, evde bakılan hayvanın rutin aşılama, kısırlaştırma ve muayene işlemleri ücretsiz olarak yapılıyor. Hayvan sahiplenmeyi teşvik eden uygulamada sahiplenen kişi hiçbir ücret ödemeden gerekli tüm sağlık işlemlerini yaptırabiliyor. KUDUZA KARŞI ÖNLEM ALINIYOR Merkezde bakımı ve tedavisi yapılan hayvanlara kuduz hastalığından koruma amaçlı aşı yapılıyor. Bünyesinde iki adet kuduz müşaade odası, muayenehane ve ameliyathane bulunan merkezde, kuduz hastalığının tanı ve tedavisi yapılarak tehlikeli hastalığın önüne geçiliyor. Sahiplenilen ve kontrollerin ardından sokakta doğal ortamına geri bırakılan hayvanlara da rutin olarak kuduz kontrolü ve aşısı uygulanıyor. YÜZLERCE HAYVANA BAKIM YAPILIYOR Bölgede sahipli ya da sahipsiz yüzlerce hayvanın tanı, teşhis ve tedavisi, müdürlük bünyesinde çalışan iki veteriner hekim tarafından yapılıyor. Hafta içi mesai saatlerinde hizmet veren Veteriner İşleri Müdürlüğü Veteriner Servisi’nde temmuz ayında 79 hayvanın kuduz aşısı, 182 hayvanın muayene ve tedavisi, 50 kedi ve köpeğin doğal ortamına geri bırakılmak üzere kısırlaştırılması yapılarak 21 hayvan sahiplendirildi. Müdürlükte, kimliği bulunan hayvanların muayene ve aşıları ücretsiz olarak yapılıyor.
KEPEZ’DE HAYVANLAR KORUMA ALTINDA

Kepez Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, Kepez ilçesinde yaşayan hayvanlara modern sağlık ekipmanlarıyla sağlık hizmeti veriyor. 
Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde hizmet veren Kepez Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi bölgede yaşayan sahipli ve sahipsiz çok sayıda hayvana kucak açıyor. Sokak hayvanları gerekli tüm tedavileri ve sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra sahiplendiriliyor.
SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTE EDİLİYOR
Bölgede yaşayan sokak hayvanları, dört kişilik hayvan koruma ekibi tarafından vatandaş ihbarı ya da rutin kontroller sırasında gözlemlenerek gerekli tedavi ve kısırlaştırma yapılmak üzere veteriner hekimlere teslim ediliyor. Hayvanların kimlik ve tasmalanma işlemleri, aşıları ve kısırlaştırma işlemleri yapılmasının ardından alındıkları bölgedeki doğal ortamlarına geri bırakılıyor.
MİNİK DOSTLAR SICAK YUVALARINA KAVUŞUYOR
Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilen hayvanlar tüm tedavi ve kontrolleri yapıldıktan sonra isteyen hayvan severler tarafından sahipleniliyor. Sahiplenilecek hayvan için kimlik çıkarma işlemi tamamlandıktan sonra, evde bakılan hayvanın rutin aşılama, kısırlaştırma ve muayene işlemleri ücretsiz olarak yapılıyor. Hayvan sahiplenmeyi teşvik eden uygulamada sahiplenen kişi hiçbir ücret ödemeden gerekli tüm sağlık işlemlerini yaptırabiliyor.
KUDUZA KARŞI ÖNLEM ALINIYOR
Merkezde bakımı ve tedavisi yapılan hayvanlara kuduz hastalığından koruma amaçlı aşı yapılıyor. Bünyesinde iki adet kuduz müşaade odası, muayenehane ve ameliyathane bulunan merkezde, kuduz hastalığının tanı ve tedavisi yapılarak tehlikeli hastalığın önüne geçiliyor. Sahiplenilen ve kontrollerin ardından sokakta doğal ortamına geri bırakılan hayvanlara da rutin olarak kuduz kontrolü ve aşısı uygulanıyor.
YÜZLERCE HAYVANA BAKIM YAPILIYOR
Bölgede sahipli ya da sahipsiz yüzlerce hayvanın tanı, teşhis ve tedavisi, müdürlük bünyesinde çalışan iki veteriner hekim tarafından yapılıyor. Hafta içi mesai saatlerinde hizmet veren Veteriner İşleri Müdürlüğü Veteriner Servisi’nde temmuz ayında 79 hayvanın kuduz aşısı, 182 hayvanın muayene ve tedavisi, 50 kedi ve köpeğin doğal ortamına geri bırakılmak üzere kısırlaştırılması yapılarak 21 hayvan sahiplendirildi. Müdürlükte, kimliği bulunan hayvanların muayene ve aşıları ücretsiz olarak yapılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.