Kepez’de en güzel buzağı seçildi

Yaşam 13.05.2018 - 11:43, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Kepez’de en güzel buzağı seçildi

Kepez’de en güzel buzağı seçildi
Kepez Belediyesi’nin katkıları ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kepez Kaymakamlığı ve Döşemealtı-Kepez İlçeleri Süt Üreticileri Birliği ortaklığında 1. Kepez Buzağı Yarışması gerçekleştirildi.  Kepez’ e bağlı Başköy Mahallesi’nin ev sahipliği yaptığı 1. Kepez Buzağı Yarışması kamu kurum ve kuruluşlarının ortaklığında düzenlendi. Programa Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çok sayıda kişi katıldı. Programın ilk kısmında Süt Üreticileri Toplama Merkezi Binası’nın açılışı protokolün katılımıyla gerçekleştirildi. Süt üreticileri tesisin bölgedeki süt ve süt ürünlerinin kalitesi işlenmesi ve üreticinin kar marjını korumak açısından önemli olduğunu dile getirerek katkı koyan herkese teşekkür etti.    En güzel buzağı  Programın ikinci kısmında Kepez Belediyesi’nin katıkları ile kurulan alanda mehteran takımı konser verdi. Konserin andından jüri üyeleri yerlerini alarak yarışmaya katılan buzağıları inceleyerek içlerinden en güzel ve sağlıklı olan üç buzağıyı seçerek ödüllendirdi. Yarışma, hayvansal üretimi daha yüksek noktalara taşımak, çiftçilerin gelirlerini artırarak desteklemek ve hayvancılığa teşvik amaçları taşırken, 2018 yılının hayvan hastalıkları ile mücadele yılı olması da yarışmanın yapılmasını anlamlandırdı.    Farklı bir heyecan yaşandı  İlçenin her alanında gelişmesi için çabaladıklarını ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bu eğlenceli etkinlikle önemli bir konuya dikkat çekiyoruz. Hayvan yetiştiriciliği alanında çok önemli bir projenin ilkini gerçekleştiriyoruz. Tarım ilçe müdürlüğümüz böyle bir etkinlik yapacaklarını söylediler. Bizler de hayvancılığın gelişmesi konusunda destek vermeye devam ediyoruz. Bu tip etkinliklerle tarımsal noktadaki üretimimizi artırma konusunda farklı bir heyecanı yaşayarak ülkemiz tarımını ileriye taşırız diye umut ediyorum. Emeği geçen bütün dostlara ve tarım il müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.    Yarışmada Simental ve Holstein ırkı buzağılardan her ırk kendi kategorisinde yarışırken; her ırkın birincisine tam altın ve buzağı kulübesi; ikincisine yarım altın ve hayvan yemi; üçüncüsüne ise çeyrek altın ve hayvan yemi ödülü verildi. Yarışmaya katılan hayvanlar ve sahiplerinin arasındaki samimi diyaloglar dikkat çekti. 
Kepez’de en güzel buzağı seçildi

Kepez Belediyesi’nin katkıları ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kepez Kaymakamlığı ve Döşemealtı-Kepez İlçeleri Süt Üreticileri Birliği ortaklığında 1. Kepez Buzağı Yarışması gerçekleştirildi. 
Kepez’ e bağlı Başköy Mahallesi’nin ev sahipliği yaptığı 1. Kepez Buzağı Yarışması kamu kurum ve kuruluşlarının ortaklığında düzenlendi. Programa Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çok sayıda kişi katıldı. Programın ilk kısmında Süt Üreticileri Toplama Merkezi Binası’nın açılışı protokolün katılımıyla gerçekleştirildi. Süt üreticileri tesisin bölgedeki süt ve süt ürünlerinin kalitesi işlenmesi ve üreticinin kar marjını korumak açısından önemli olduğunu dile getirerek katkı koyan herkese teşekkür etti. 
 

En güzel buzağı 
Programın ikinci kısmında Kepez Belediyesi’nin katıkları ile kurulan alanda mehteran takımı konser verdi. Konserin andından jüri üyeleri yerlerini alarak yarışmaya katılan buzağıları inceleyerek içlerinden en güzel ve sağlıklı olan üç buzağıyı seçerek ödüllendirdi. Yarışma, hayvansal üretimi daha yüksek noktalara taşımak, çiftçilerin gelirlerini artırarak desteklemek ve hayvancılığa teşvik amaçları taşırken, 2018 yılının hayvan hastalıkları ile mücadele yılı olması da yarışmanın yapılmasını anlamlandırdı. 
 

Farklı bir heyecan yaşandı 
İlçenin her alanında gelişmesi için çabaladıklarını ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bu eğlenceli etkinlikle önemli bir konuya dikkat çekiyoruz. Hayvan yetiştiriciliği alanında çok önemli bir projenin ilkini gerçekleştiriyoruz. Tarım ilçe müdürlüğümüz böyle bir etkinlik yapacaklarını söylediler. Bizler de hayvancılığın gelişmesi konusunda destek vermeye devam ediyoruz. Bu tip etkinliklerle tarımsal noktadaki üretimimizi artırma konusunda farklı bir heyecanı yaşayarak ülkemiz tarımını ileriye taşırız diye umut ediyorum. Emeği geçen bütün dostlara ve tarım il müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum” dedi. 
 

Yarışmada Simental ve Holstein ırkı buzağılardan her ırk kendi kategorisinde yarışırken; her ırkın birincisine tam altın ve buzağı kulübesi; ikincisine yarım altın ve hayvan yemi; üçüncüsüne ise çeyrek altın ve hayvan yemi ödülü verildi. Yarışmaya katılan hayvanlar ve sahiplerinin arasındaki samimi diyaloglar dikkat çekti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.