KEPEZ'DE 6 AYDA 25 BİN ÇOCUĞA TRAFİK EĞİTİMİ

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.03.2016 - 12:21, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KEPEZ'DE 6 AYDA 25 BİN ÇOCUĞA TRAFİK EĞİTİMİ

KEPEZ'DE 6 AYDA 25 BİN ÇOCUĞA TRAFİK EĞİTİMİ
Antalya- Kepez Kaymakamlığı, Kepez Belediyesi, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Antalya Şubesi ve İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü işbirliği ile Yeşiltepe Mahallesi’nde hizmet veren Kepez Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda 6 ayda 25 bin çocuğa trafik eğitimi verildi. Kepez Belediyesi tarafından öğrencilerin eğitim gördüğü mini araçlar ise yenilendi. Trafik kuralları konusunda çocukları bilinçlendirmek amacıyla başlatılan eğitim projesinde her yıl ilçedeki tüm ilk okulların 2. 3. ve 4. sınıflarında eğitim gören yaklaşık 25 bin öğrenci ağırlanıyor. Ekim ayında başlayan ve Nisan ayında bitecek eğitimlerde ilk dönemde 15 bin, ikinci dönem ise 10 bin öğrenciye eğitim verilmesi planlanıyor. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı iki polis memuru, çocuklarla tek tek ilgilenip trafik kurallarıyla ilgili olarak teorik ve pratik eğitim veriyor. Her yıl binlerce insanın trafikte hayatını kaybettiğini ve kazaların eğitimle çözüleceği gerçeğinden yola çıktıklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Örnek projelerinden biri olan Trafik Eğitim Parkı’nda Antalyalı öğrencilere trafik bilincini aşılıyoruz. Antalya İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün katkılarıyla Kepezli öğrencilerimiz, trafik bilinciyle büyüyor. Biz de belediye olarak çocuklarımıza ilk trafik deneyimleri için yeni araçlar tahsis ettik. Geleceğin büyüklerine ilk eğitimi buruda vermekten memnuniyet duyuyoruz.” dedi.
KEPEZ'DE 6 AYDA 25 BİN ÇOCUĞA TRAFİK EĞİTİMİ

Antalya- Kepez Kaymakamlığı, Kepez Belediyesi, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Antalya Şubesi ve İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü işbirliği ile Yeşiltepe Mahallesi’nde hizmet veren Kepez Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda 6 ayda 25 bin çocuğa trafik eğitimi verildi. Kepez Belediyesi tarafından öğrencilerin eğitim gördüğü mini araçlar ise yenilendi.

Trafik kuralları konusunda çocukları bilinçlendirmek amacıyla başlatılan eğitim projesinde her yıl ilçedeki tüm ilk okulların 2. 3. ve 4. sınıflarında eğitim gören yaklaşık 25 bin öğrenci ağırlanıyor. Ekim ayında başlayan ve Nisan ayında bitecek eğitimlerde ilk dönemde 15 bin, ikinci dönem ise 10 bin öğrenciye eğitim verilmesi planlanıyor. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı iki polis memuru, çocuklarla tek tek ilgilenip trafik kurallarıyla ilgili olarak teorik ve pratik eğitim veriyor.

Her yıl binlerce insanın trafikte hayatını kaybettiğini ve kazaların eğitimle çözüleceği gerçeğinden yola çıktıklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Örnek projelerinden biri olan Trafik Eğitim Parkı’nda Antalyalı öğrencilere trafik bilincini aşılıyoruz. Antalya İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün katkılarıyla Kepezli öğrencilerimiz, trafik bilinciyle büyüyor. Biz de belediye olarak çocuklarımıza ilk trafik deneyimleri için yeni araçlar tahsis ettik. Geleceğin büyüklerine ilk eğitimi buruda vermekten memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.