KEPEZ’E “NEŞET ERTAŞ MÜZİK EVİ” YAPILACAK

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.12.2013 - 14:57, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KEPEZ’E “NEŞET ERTAŞ MÜZİK EVİ” YAPILACAK

KEPEZ’E “NEŞET ERTAŞ MÜZİK EVİ” YAPILACAK
 Kepez Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında İç Anadolu Dernekleri Hemşehri Gecesi düzenlendi. Başkan Hakan Tütüncü gecede yaptığı konuşmada, 2014 yılında ilçeye “Neşet Ertaş Müzik Evi” açacaklarını söyledi. Kepez Belediyesi’nin Kasım ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, Çorum, Yozgat, Kayseri, Kırşehir, Sivas, Kırıkkale, Amasya, Nevşehir, Çankırı, Karaman ve Niğde illerinin derneklerinin katıldığı “İç Anadolu Hemşehri Gecesi” düzenlendi.Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde (EBKM ) düzenlenen geceye, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, Kepez Belediye Meclis üyeleri Ayşe Güliz Yılman, Rüştü Peker ve Mehmet Yarbaş ile çok sayıda davetli katıldı. İç Anadolu’nun yöresel sanatçıları Murat Balaban ve Aşık Gündemi’nin seslendirdiği birbirinden güzel türküleri, EBKM’yi dolduran davetliler beğeniyle dinleyip, yöresel oyun havalarına da büyük bir coşku ile eşlik etti.Başkan Hakan Tütüncü yaptığı konuşmada,Kepez Belediyesi olarak geleneksel hale getirdikleri hemşehri geceleri sayesinde bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade söyledi. Hemşehri derneklerinin her zaman yanlarında olduğunu vurgulayan Başkan Tütüncü, “İmkanımız olduğu sürece iki şey için çalışacağız. Birincisi, her türlü çatışma alanlarında daima erdemli olacağız. İkincisi ise birbirimizi sevip sayacak, farklılıklarımızı zenginlik kabul edip, sadece insan olma zemininde birbirimizi kıymetlendirecek adımlar atacağız” ifadesini kullandı.Başkan Tütüncü, büyük halk ozanı, bozkırın tezenesi merhum Neşet Ertaş’ın ismini 2014 yılında açacakları ‘Neşet Ertaş Müzik Evi’nde yaşatacaklarını belirtirken, gecenin sonunda sanatçılar Murat Balaban ve Aşık Gündemi ile dernekler adına Antalya Çorumlular Dernek Başkanı Cemalettin Pelen’e çiçek takdim etti.
KEPEZ’E “NEŞET ERTAŞ MÜZİK EVİ” YAPILACAK

 Kepez Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında İç Anadolu Dernekleri Hemşehri Gecesi düzenlendi. Başkan Hakan Tütüncü gecede yaptığı konuşmada, 2014 yılında ilçeye “Neşet Ertaş Müzik Evi” açacaklarını söyledi. 
Kepez Belediyesi’nin Kasım ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, Çorum, Yozgat, Kayseri, Kırşehir, Sivas, Kırıkkale, Amasya, Nevşehir, Çankırı, Karaman ve Niğde illerinin derneklerinin katıldığı “İç Anadolu Hemşehri Gecesi” düzenlendi.
Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde (EBKM ) düzenlenen geceye, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, Kepez Belediye Meclis üyeleri Ayşe Güliz Yılman, Rüştü Peker ve Mehmet Yarbaş ile çok sayıda davetli katıldı. İç Anadolu’nun yöresel sanatçıları Murat Balaban ve Aşık Gündemi’nin seslendirdiği birbirinden güzel türküleri, EBKM’yi dolduran davetliler beğeniyle dinleyip, yöresel oyun havalarına da büyük bir coşku ile eşlik etti.
Başkan Hakan Tütüncü yaptığı konuşmada,Kepez Belediyesi olarak geleneksel hale getirdikleri hemşehri geceleri sayesinde bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade söyledi. Hemşehri derneklerinin her zaman yanlarında olduğunu vurgulayan Başkan Tütüncü, “İmkanımız olduğu sürece iki şey için çalışacağız. Birincisi, her türlü çatışma alanlarında daima erdemli olacağız. İkincisi ise birbirimizi sevip sayacak, farklılıklarımızı zenginlik kabul edip, sadece insan olma zemininde birbirimizi kıymetlendirecek adımlar atacağız” ifadesini kullandı.
Başkan Tütüncü, büyük halk ozanı, bozkırın tezenesi merhum Neşet Ertaş’ın ismini 2014 yılında açacakları ‘Neşet Ertaş Müzik Evi’nde yaşatacaklarını belirtirken, gecenin sonunda sanatçılar Murat Balaban ve Aşık Gündemi ile dernekler adına Antalya Çorumlular Dernek Başkanı Cemalettin Pelen’e çiçek takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.