KENDİ İŞİNİN PATRONU OLDU YILIN KADINI ÖDÜLÜNÜ ALDI

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.03.2016 - 18:00, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KENDİ İŞİNİN PATRONU OLDU YILIN KADINI ÖDÜLÜNÜ ALDI

ISPARTA GÖNEN’DE; KENDİ İŞİNİN PATRONU OLDU YILIN KADINI ÖDÜLÜNÜ ALDI
Isparta'nın Gönen ilçesinde trafik kazası geçirdikten sonra çobanlığı bırakan kadın, KOSGEB desteğiyle kendi atölyesini kurdu. 2 çocuk annesi kadın yılın kadını ödülünü aldı. Gönen'in Güneykent beldesinde oturan 2 çocuk annesi Nazan Okkan, yaklaşık 2 yıl önce aile ekonomisine katkı sağlamak için çalışmaya başladı. Daha sonra trafik kazası geçiren Okkan, belinden rahatsızlanınca iş yapamaz hale geldi. Elinden dikiş nakış işi gelen Okkan, KOSGEB desteği alarak Güneykent'te atölye kurdu. İş yerini daha sonra merkeze taşıyan Okkan, işini geliştirmeyi başardı. Daha önce hayvancılıkla uğraştığını belirten Okkan, "Trafik kazası geçirdim. Tekstili biliyordum. Köy ortamı olunca böyle şeye cesaretim yoktu. Sonra KOSGEB desteklerini duydum. Başvurumu yaptım. Girişimcilik eğitim aldım. İlk başta köyde şalvar dikmeye başladım. Tabi köyde dikiş diken, alan satan yoktu, herkes şehre gidip alışveriş yapıyordu. Sonra şehir merkezine geldim. İlk başlarda zorluk oldu. Daha sonra işçi aldım yanıma. Kendimi kanıtlayınca birden işler hızlandı. Toptancılara, mağazalara, pazarcılara hatta il dışına satış yapmaya başladım. Şimdi iki işçi çalıştırıyorum. Askeriyeye kıyafet dikiyoruz sipariş alıyoruz" dedi. "KADINLAR YILMASINLAR" KOSGEB desteğiyle 2015 yılında iş yerini açarak kadınlarına örnek teşkil ettiği için Isparta Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 'Yılın Kadını Ödülü'ne layık görüldüğünü belirten Okkan, "Bu ödül beni çok motive etti. Kadınlar hiç bir zaman çalışmaktan yılmamalı, Azmetsinler. Yılmak insana göre değil. Mutlaka yapmalıyım diyerek yapsınlar" tavsiyesinde bulundu.
ISPARTA GÖNEN’DE; KENDİ İŞİNİN PATRONU OLDU YILIN KADINI ÖDÜLÜNÜ ALDI

Isparta'nın Gönen ilçesinde trafik kazası geçirdikten sonra çobanlığı bırakan kadın, KOSGEB desteğiyle kendi atölyesini kurdu. 2 çocuk annesi kadın yılın kadını ödülünü aldı.

Gönen'in Güneykent beldesinde oturan 2 çocuk annesi Nazan Okkan, yaklaşık 2 yıl önce aile ekonomisine katkı sağlamak için çalışmaya başladı. Daha sonra trafik kazası geçiren Okkan, belinden rahatsızlanınca iş yapamaz hale geldi. Elinden dikiş nakış işi gelen Okkan, KOSGEB desteği alarak Güneykent'te atölye kurdu. İş yerini daha sonra merkeze taşıyan Okkan, işini geliştirmeyi başardı.

Daha önce hayvancılıkla uğraştığını belirten Okkan, "Trafik kazası geçirdim. Tekstili biliyordum. Köy ortamı olunca böyle şeye cesaretim yoktu. Sonra KOSGEB desteklerini duydum. Başvurumu yaptım. Girişimcilik eğitim aldım. İlk başta köyde şalvar dikmeye başladım. Tabi köyde dikiş diken, alan satan yoktu, herkes şehre gidip alışveriş yapıyordu. Sonra şehir merkezine geldim. İlk başlarda zorluk oldu. Daha sonra işçi aldım yanıma. Kendimi kanıtlayınca birden işler hızlandı. Toptancılara, mağazalara, pazarcılara hatta il dışına satış yapmaya başladım. Şimdi iki işçi çalıştırıyorum. Askeriyeye kıyafet dikiyoruz sipariş alıyoruz" dedi.

"KADINLAR YILMASINLAR"

KOSGEB desteğiyle 2015 yılında iş yerini açarak kadınlarına örnek teşkil ettiği için Isparta Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 'Yılın Kadını Ödülü'ne layık görüldüğünü belirten Okkan, "Bu ödül beni çok motive etti. Kadınlar hiç bir zaman çalışmaktan yılmamalı, Azmetsinler. Yılmak insana göre değil. Mutlaka yapmalıyım diyerek yapsınlar" tavsiyesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.