KEFİR MUCİZESİ

Eğitim 05.05.2016 - 10:45, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KEFİR MUCİZESİ

“Geçmişten Geleceğe Kefir Mücizesi: Bilimden Endüstriye” Konulu Konferans Gerçekleştirildi
MAKÜ Gıda Topluluğu tarafından 10.yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen,  Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Zeynep Banu Güzel Seydim’in  konuk olduğu “Geçmişten Geleceğe Kefir Mücizesi: Bilimden Endüstriye” konulu konferans,   Veteriner Fakültesi Konferans  Salonu’nda gerçekleştirildi. Prof.Dr. Zeynep Banu Güzel Seydim tüm dünyada gıda endüstrisindeki  "fonksiyonel gıdalara" sağlığa faydalı etkileri belirlenmiş gıdalar) olan eğilimden, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmek adına bu ürünlere tüketici talebinin yüksekliğinden dünyadan ve ülkemizden örnekler  vererek önemini vurguladı. Tarihte, doğal fermente süt ürünlerinin içerdikleri faydalı mikroflora ve metabolitler nedeniyle uzun yaşamın  sırrı olarak bilindiğini özellikle Kafkasların uzun ve  sağlıklı  yaşamlarını doğal probiyotik ve prebiyotik içeriği çok yüksek olan  kefire borçlu olduklarını söylediklerini belirtti.  Kefir mayası seçiminin kefir üretiminde en önemli parametre olduğunu, gerçek kefirin güvenilir kefir danelerinden yapıldığı taktirde sindirim  sistemine ve özellikle kalın bağırsak rahatsızlıklarını iyileştirici,  bağışıklık sistemini güçlendirici, sinir sistemine ve beyin  fonksiyonlarına olumlu etkilerinin olduğunu bilimsel temellere  dayanarak açıkladı. Ayrıca laktoz intoleransa ve böbrek  rahatsızlıklarına karşı olumlu etkilerinin olduğunu belirtti. Kendi  güncel araştırmalarındaki antikanserojenik ve antifungal etkilerinden  detaylı bahsetti. Daha sonra  süt endüstrisinde kullanılan mayaların (starter  kültür) yurt dışından temin edildiğini ve Anadolu'ya özgü maya  üretiminin olmaması nedeniyle bilimsel birikimlerini ve tecrübelerini  Göller Bölgesi Teknokentinde kurdukları Danem ve Fermante şirketlerini  aktardıklarını söyledi. Bunlarla ilgili Ar-Ge çalışmalarını, ürünleri  ve özelliklerini, patentleri, proje desteklerini, pazarlama sistemini,  yıllar içerisindeki gelişimlerini ve uluslararası aktivitelerini  katılımcı öğrencilerin zihninde bir ışık yakabilmek amacıyla detaylı  anlattı. Katılımcıların sorularını yanıtlayan  Prof.Dr. Zeynep Banu Güzel Seydim’e, Gıda Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Seval Sevgi KIRDAR tarafından MAKÜ anmalığı takdim edildi. Etkinliğin sonunda katılımcılarla birlikte Kefir ve Sirke tadımı yapıldı ve ürün dağıtımı gerçekleştirildi.
“Geçmişten Geleceğe Kefir Mücizesi: Bilimden Endüstriye” Konulu Konferans Gerçekleştirildi

MAKÜ Gıda Topluluğu tarafından 10.yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen,  Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Zeynep Banu Güzel Seydim’in  konuk olduğu “Geçmişten Geleceğe Kefir Mücizesi: Bilimden Endüstriye” konulu konferans,   Veteriner Fakültesi Konferans  Salonu’nda gerçekleştirildi.

Prof.Dr. Zeynep Banu Güzel Seydim tüm dünyada gıda endüstrisindeki  "fonksiyonel gıdalara" sağlığa faydalı etkileri belirlenmiş gıdalar) olan eğilimden, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmek adına bu ürünlere tüketici talebinin yüksekliğinden dünyadan ve ülkemizden örnekler  vererek önemini vurguladı. Tarihte, doğal fermente süt ürünlerinin içerdikleri faydalı mikroflora ve metabolitler nedeniyle uzun yaşamın  sırrı olarak bilindiğini özellikle Kafkasların uzun ve  sağlıklı  yaşamlarını doğal probiyotik ve prebiyotik içeriği çok yüksek olan  kefire borçlu olduklarını söylediklerini belirtti.  Kefir mayası seçiminin kefir üretiminde en önemli parametre olduğunu, gerçek kefirin güvenilir kefir danelerinden yapıldığı taktirde sindirim  sistemine ve özellikle kalın bağırsak rahatsızlıklarını iyileştirici,  bağışıklık sistemini güçlendirici, sinir sistemine ve beyin  fonksiyonlarına olumlu etkilerinin olduğunu bilimsel temellere  dayanarak açıkladı. Ayrıca laktoz intoleransa ve böbrek  rahatsızlıklarına karşı olumlu etkilerinin olduğunu belirtti. Kendi  güncel araştırmalarındaki antikanserojenik ve antifungal etkilerinden  detaylı bahsetti.

Daha sonra  süt endüstrisinde kullanılan mayaların (starter  kültür) yurt dışından temin edildiğini ve Anadolu'ya özgü maya  üretiminin olmaması nedeniyle bilimsel birikimlerini ve tecrübelerini  Göller Bölgesi Teknokentinde kurdukları Danem ve Fermante şirketlerini  aktardıklarını söyledi. Bunlarla ilgili Ar-Ge çalışmalarını, ürünleri  ve özelliklerini, patentleri, proje desteklerini, pazarlama sistemini,  yıllar içerisindeki gelişimlerini ve uluslararası aktivitelerini  katılımcı öğrencilerin zihninde bir ışık yakabilmek amacıyla detaylı  anlattı.

Katılımcıların sorularını yanıtlayan  Prof.Dr. Zeynep Banu Güzel Seydim’e, Gıda Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Seval Sevgi KIRDAR tarafından MAKÜ anmalığı takdim edildi.

Etkinliğin sonunda katılımcılarla birlikte Kefir ve Sirke tadımı yapıldı ve ürün dağıtımı gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.