KAZAKİSTAN'DAKİ PROTESTOLARDA ŞİDDET ARTIYOR

Dünya 07.01.2022 - 14:18, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

KAZAKİSTAN'DAKİ PROTESTOLARDA ŞİDDET ARTIYOR

İnfazlar sonrası Devlet Başkanı Tokayev duyurdu: Orduya 'vur emri' verdim
Kazakistan'da yapılan zamlar sonrası 2 Ocak'ta başlayan protesto gösterilerinde şiddet giderek tırmandı. Pek çok devlet binası işgal edilmeye çalışılıp ateşe verilirken olaylarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu açıklandı. Başta Rusya olmak üzere bazı ülkeler ülkeye asker gönderirken, Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkede anayasal düzen büyük ölçüde yeniden tesis edildiğini duyurdu. Tokayev "Teröristlere ateş açılması talimatı verdim. Teröristler yok edilmelidir." dedi.  
İnfazlar sonrası Devlet Başkanı Tokayev duyurdu: Orduya 'vur emri' verdim

Kazakistan'da yapılan zamlar sonrası 2 Ocak'ta başlayan protesto gösterilerinde şiddet giderek tırmandı.

Pek çok devlet binası işgal edilmeye çalışılıp ateşe verilirken olaylarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu açıklandı. Başta Rusya olmak üzere bazı ülkeler ülkeye asker gönderirken, Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkede anayasal düzen büyük ölçüde yeniden tesis edildiğini duyurdu. Tokayev "Teröristlere ateş açılması talimatı verdim. Teröristler yok edilmelidir." dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.